23 اشتباه در تولید محتوا که نباید آن را تکرار کرد (جلسه 14)

23 اشتباه در تولید محتوا که نباید آن را تکرار کرد (جلسه 14)

آنچه در این مقاله میخوانید

در این مقاله می خواهم درباره ی کارهایی که در تولید محتوا نباید انجام دهیم صحبت کنم. در دنیای امروز دغدغه‌ی ما بیشتر از هر چیز دیگری محتواست. آدم ها در نوشتن و خواندن محتوا حوصله زیادی ندارند. به هرسایتی سر میزنند و ذره ای از مطالبش را نخوانده از سایت خارج میشوند. اگر بتوانید با محتوایی که می نویسید آنها را به خواندن ترغیب کنید، می توانم بگویم شما آدم موفقی در محتوا نویسی هستید.

یادآوری: من چالش چهل روز محتوا نویسی راه انداختم تا به تمام کسانی که دوست دارند محتوا نویسی را یاد بگیرند کمک کنم, این حرفه را به راحتی آموزش ببیند و کسب در آمد کنند. برای دسترسی به جلسه های قبلی از آموزش رایگان محتوانویسی استفاده کنید.

 

نکاتی که هر نویسنده محتوا باید بداند

تولید محتوا

1. تیتر غیرجذاب و تکراری انتخاب نکنید

پس از اینکه ایده‌ی خود را در نظر گرفتید و قبل از شروع نوشتن, عناوین خود را انتخاب کنید. می‌توانید روی موضوع و ارائه مطلبی که در تیتر عنوان شده تمرکز بیشتری داشته باشید. فقط این نکته را همیشه مد نظر داشته باشید که کاربر در ابتدا تیترها را می خواند و اگر این تیترها جذاب باشد, شما می توانید آن کاربر را در وب سایت خود نگه دارید.

 

می توانید مقاله اهمیت عنوان نویسی برای هر محتوا  را برای بهتر نوشتن عنوان هایتان مطالعه کنید.

 

2. اهداف خود را فراموش نکنید

یکی از اولین موارد در چک لیست یادداشت اهداف مهم در محتوایی است که قصد نوشتن آن را دارید. (برای مثال افزایش آگاهی از برند، دریافت اشتراک ایمیل، بهبود سئو و … ).

3. به کلیدواژه ها دقت کنید

از ابزار پیشنهاد دهنده کلمات کلیدی برای شناسایی بهترین کلیدواژه استفاده کنید. کلیدواژه باید به طور شفاف موضوع را نشان دهد و جزء کلیدواژه‌های مهم در صنعت شما به شمار برود.

این کلیدواژه هم باید محبوب باشد و هم باید به قدری خاص باشد که احتمال رتبه گرفتن در موتورهای جستجو را داشته باشد. تا مخاطب اگر نتوانست شما را پیدا کند از طریق کلید واژه به راحتی شما را پیدا کند.

4. مخاطبان اصلی تان را فراموش نکنید

همیشه خوانندگان واقعی وجود دارند که محتوای شما را با دقت می خوانند و دنبال می کنند. هیچ وقت خوانندگان اصلی تان را فراموش نکنید.

ممکن است افرادی وجود داشته باشند که به طور اتفاقی مطالب شما را پیدا کنند و بخوانند. اما آن چیزی که مهم است این است که باید بر روی مخاطبان اصلی خودتان تمرکز کنید و برای آنها بنویسید.

23 اشتباه در تولید محتوا که نباید آن را تکرار کرد
23 اشتباه در تولید محتوا که نباید آن را تکرار کرد

5. موقع نوشتن محتوا همیشه به این سه سوال در ذهن تان پاسخ دهید!

  1. خوانندگان دائمی شما چه کسانی هستند؟
  2. چه چیزی دوست دارند بخوانند؟
  3. و اینکه چگونه می توانید تجربه خواندنشان را لذت بخش تر و آسان تر کنید؟

پاسخ دادن به این سوالات به شما کمک می کند که به مخاطبانتان، محتوایی ارائه دهید که به دنبالش هستند.

مثال : اگر بخواهید درباره خلاصه ی یک کتاب پست بگذارید. باید این نکته را در نظر داشته باشید که مخاطبانتان هنوز کتاب را نخوانده اند و می خواهند با خواندن خلاصه شما بفهمند که آیا آن کتاب ارزش خواندن دارد یا نه؟

آنها حاشیه های کتاب را نمی خواهند. از سوی دیگر اگر نوشته‌ی شما به جای اینکه خلاصه ای از کتاب را بگوید، بیشتر به بحث ها و تحلیل های تخصصی پیرامون کتاب بپردازد، پس احتمالاً خوانندگان شما تمایلی به خواندن آن پیدا نمی کنند.

6.موضوعات تکراری و حوصله سر بر انتخاب نکنید

برای تولید محتوا همیشه باید گوش‌های تیز و  اطلاعات به روز داشته باشید و مباحثی که برای کاربران جذاب است را به عنوان موضوع خود انتخاب کنید. موضوعات روز، رویدادهای هر صنعت، اخبار جالب و جذاب، آموزش های کاربردی و مواردی از این دست میتواند مفید باشد و ترافیک خوبی برای سایت شما به ارمغان بیاورند.

موضوع تکراری و پربازدید نیز میتواند در جذب بازدید موثر باشد اما اگر دیدگاه شما را در بطن خود داشته باشد. معیار ترافیک سایت به وسیله محتوای مفید و افزایش زمان ماندگاری کاربران در سایت تعیین می شود.

در حقیقت ترافیک سایت میتواند به خوبی در بازاریابی محتوا برای شما مفید باشد. برای تولید محتوای خوب باید به‌اندازه کافی درگیر کسب‌ و کار شوید. اگر گوش های تیزی داشته باشید, از در و دیوار محتوای ناب برای شما بیرون میریزد.

7. از زبان رسمی و گنگ استفاده نکنید

با زبانی صحبت کنید که خواننده آن را بفهمد یعنی فهم محتوا را برایشان آسان کنید. لازم نیست حتماً از کلمات پیچیده و جملات طولانی استفاده کنید که حتی خودتان هم عموماً از آن­ها استفاده نمی کنید.

چرا که این کار باعث آسیب جدی به نوشته تان می شود و شما را خیلی ادبی و شاید متظاهر نشان دهد. گاهی بهتر است از اصطلاحات استفاده کنید. ولی توجه کنید که از اصطلاحات غیر ضروری خودداری کنید. چون ممکن است برخی از کاربرانتان را به خاطر عدم درک صحیح اصطلاحات زیاد و پیچیده از دست بدهید.

مثلا بنویسید : آزمون ریاضی را پاسخ دهید. ننویسید : پاسخ دادن به امتحان توپولوژی ( شاخه ای از ریاضیات ) یک نیاز اجباری است!😒

8. از افعال مجهول استفاده نکنید

استفاده از فعل های معلوم سبب واضح‌تر شدن و آسان‌تر شدن محتوا و انتقال مستقیم مطلب به مخاطب می شود. افعال مجهول برای خوانندگان مجهول ساخته شده اند پس آنها را به کار نبرید مگر در مواقعی که مجبورید.

9. با طولانی کردن متن حوصله مخاطب را سر نبرید!

استفاده از جملات طولانی و لغات زیاد، درک محتوا را برای مخاطبانتان سخت می کند, حوصله مخاطب را سر می برد و باعث می شود مخاطب از خواندن آن مطلب فراری شود و صفحه ی شما را ببندد.

10. محتواهای خیلی کوتاه نیز ننویسید

تا جای ممکن بنویسید و تمام جوانب موضوع را پوشش دهید، برای داشتن تصویری بهتر باید گفت بیش از 300 کلمه برای محتوایتان بنویسید تا به جست و جوگرهای گوگل نشان دهید که یک منبع جامع هستید.

11. از جملات و عبارات خیلی بلند استفاده نکنید

یک پاراگراف می تواند به کوتاهی یک خط باشد و ترجیحاً نباید بیش از 3 الی 4 جمله باشد. اگر می خواهید یک ایده را به آسانی برای کسی توضیح دهید، باید به اندازه ی کافی در مورد آن تحقیق کنید تا آن را به خوبی متوجه شوید. در این صورت است که می توانید آن را در جملات و عبارات کوتاه برای فرد دیگری توضیح دهید.

محتوا را بلند برای خودتان بخوانید. در هنگام خواندن در هر کجا به مشکل برخوردید بدانید که این مشکل برای خواننده نیز ممکن است به وجود بیاید, پس در آن بازنگری کنید و به ساده ترین شکل ممکن دوباره بنویسید.

“ با بازدیدکنندگان وب سایت همانند افراد تحصیل کرده ای که به دنبال متن های سنگین و پیچیده و چالش برانگیزند، رفتار نکنید توصیه من به شما این است ساده و روان بنویسید.“

12. از واژه های گمراه کننده استفاده نکنید

از واژه های گمراه کننده مانند: (بسیار، ظاهراً، قطعاً، احتمالاً، اساساً، تا حدی، به طور تحت الفظی و … ) در محتوای خود استفاده نکنید. استفاده از این کلمات شاید سبب محاوره ای شدن محتوای تان شود، اما استفاده بی جا از آن ها متن را ضعیف می کند.

13. فرهنگ لغت جدید ابداع نکنید

اینکه بخواهید از لغات جدیدی به جای لغات رایج استفاده کنید تا خوانندگان را تحت تاثیر قرار دهید اشتباه است. این کار نتیجه معکوس به همراه دارد. اگر فکر می کنید از لغتی زیاد استفاده کردید، کمی تامل کنید و با یک بازنگری, متفاوت تر بنویسید و استفاده از لغات تکراری را به حداقل برسانید.

به جای کلمه ( موز ) از ( میوه زرد رنگ دراز ) استفاده نکنید!🤣  اگر به دنبال لغت دیگری در فرهنگ واژگان هستید، مطمئن شوید که این انتخاب یک ضرورت است و دقیقا بدانید لغت جدید چه معنایی می دهد بعد از آن استفاده کنید.

14. متن تان را بی ارزش نکنید!

وقتی متنی را می‌نویسید از جزئیات، حقایق، آمار، واقعیت‌های کلیدی، اخبار و اطلاعاتی استفاده کنید که برای بازدید کننده با ارزش و مفید است و اطلاعات جدیدی را به مخاطب بدهد با این کار متن خودتان را باارزش می کنید.

استفاده از اطلاعات نادرست و غیر واقعی اعتماد مخاطب به متن شما را از بین می برد و باعث می شود دیگر حتی به متن های معتبر شما نیز شک کند.

15. از منابع نامعتبر استفاده نکنید و خاص باشید

همیشه به هنگام نوشتن محتواهایتان از منابع معتبر استفاده کنید تا محتوایی معتبر نیز بنویسید.

در منبع دهی نیز خاص باشید و حتما (در صورتی که از منبعی استفاده کرده اید) نام آن را بنویسید. مردم بیشتر تمایل دارند که محتواهای قابل اعتماد و مفید را به اشتراک بگذارند.

پس اگر از نقل قول یا اطلاعات سایر سایت ها در وبلاگ خود استفاده کرده‌اید، با لینک زدن به منبع مربوطه آن را نشان دهید.

16. به چشم آوردن اطلاعات مهم را فراموش نکنید

یکی از مهم‌ترین نکات در نوشتن هایتان، استفاده از مشخصه‌هایی است که از نظر گذراندن متنتان را ساده‌تر می‌کند. اطلاعات مهم را درشت, برجسته یا به شکل هایلایت به چشم بیننده برسانید.

17. استفاده از تصاویر جذاب را فراموش نکنید

 

محتوای سایت شما باید دارای تصاویر، ویدئو، پست‌های اجتماعی و … باشد. به این ترتیب جذابیت محتوای شما بیشتر شده و خواننده را درگیر می‌سازد. دقت کنید تصاویری که خیلی حجیم هستند سرعت بارگذاری سایت را کاهش می‌دهند, پس از تصاویر دارای حجم زیاد استفاده نکنید.

 

این اشتباهات را در محتوانویسی انجام ندهید
این اشتباهات را در محتوانویسی انجام ندهید

18. بیش از حد ایده ندهید!

اگر بخواهید هر ایده ای که داشتید را در یک متن بنویسید. آن نوشته گیج کننده، نامنظم و بی هدف می شود. یک ایده و نظر کلی برای هر پست در نظر بگیرید و مطمئن شوید که هر نکته در پاراگراف مختص به خودش گفته شود.

هر زمان که یک ایده‌ی جدید به نظرتان رسید و آن ایده مربوط به پست فعلی نبود، آن را بر روی برگه کاغذ یا دفترچه یادداشت بنویسید. بعداً می توانید پست جداگانه ای برایش بنویسید. ولی توجه کنید که در حال حاضر باید ایده جدید را فراموش کنید و بر روی ایده اصلی پست تان تمرکز کنید.

19. از کپی کردن استقبال نکنید

محتوای کپی شده، هرگز به صفحه اول گوگل راه نخواهد یافت. پس محتوای منحصر به فرد خودتان را تولید کنید. علاوه بر آن، محتوای کپی باعث از بین رفتن اعتبار برند شما می‌شود. مطمئن باشید که مخاطب شما به راحتی متوجه می‌شود که محتوای کدام وبسایت کپی است و کدام یک کیفیت بالاتری دارد.

20. از ترجمه گوگل استفاده نکنید

مقاله شما نباید ترجمه خود گوگل باشد. یعنی این که کپی کردن یک مقاله خارجی و ترجمه آن به وسیله گوگل و استفاده از آن در وبسایت، ارزشی ندارد. این یکی از راه‌هایی است که باعث می‌شود گوگل محتوای وبسایت شما را به عنوان کپی تشخیص دهد و در نظر بگیرد.

از ترجمه گوگل استفاده کنید اما در نهایت خودتان متن نهایی را ویرایش کنید و تغییر دهید. در واقع یک متن ترجمه شده‌ی جدید بنویسید و منتشر کنید.

21. عمر محتوا را کم نکنید

وقت و انرژی و هزینه خود را صرف نوشتن محتوایی بکنید که تاریخ مصرف طولانی داشته باشد. موضوعات موقتی مانند “شانس قهرمانی یکی از تیم‌ها در مسابقات لیگ برتر امسال”، تنها برای یک دوره کوتاه بازدید خواهند داشت و پس از این مدت هیچ کس درباره آن جست و جو نخواهد کرد. پس پیشنهاد من به شما این است که محتوایی را انتخاب کنید که همیشه به درد مخاطب بخورد.

 

از محتوای همیشه سبز چه می دانید؟ پیشنهاد می کنیم به مقاله‌ محتوای همیشه سبز نگاهی بیندازید.

 

اشتباهات رایج در محتوانویسی
اشتباهات رایج در محتوانویسی

22. اضافه کردن لینک به صفحات مرتبط داخلی

در این مرحله از چند لینک به سایر پست‌ها و صفحات منتشر شده اضافه کنید و هایپر لینک‌های مرتبط را به سایر صفحات داخلی خود اضافه کنید تا بازدید کننده بیشتری داشته باشید.

چند لینک خارجی و سازگار نیز با وب‌ سایت‌های با کیفیت دیگر ایجاد کنید تا به پست خود اعتبار داده و منبع تان را نیز نشان دهید.

23. تنظیم لینک‌های خارجی برای باز شدن در صفحه جدید

لینک‌های خارجی موجود در صفحه خود را بررسی کنید و آنها را به گونه‌ای تنظیم کنید که در پنجره جدید باز شوند. به این ترتیب حتی اگر خواننده روی لینک وب‌سایت دیگری کلیک کند همچنان در سایت شما حضور خواهد داشت و از سایت خارج نمی شود.

 

برای مطالعه‌ی بیشتر در مورد ضرورت لینک دهی, به مقاله‌ی لینک داخلی و خارجی چه تاثیری را در سایت ما دارد؟ نگاهی بیندازید

کلام آخر

برای تبدیل شدن به یک محتوا نویس خوب من به شما می گویم که نیازی نیست در کلاس ها و کارگاه های این حرفه شرکت کنید. شما بیش از هر چیز نیاز دارید بنویسید و بنویسید و باز هم بنویسید.

نوشتن ستون و پایه و اساس هر نوع محتوایی است. همیشه کیفیت کارتان را مد نظر قرار دهید و درگیر محل نوشتن نباشید در واقع درگیر خود نوشتن باشید. کمی که به نوشتن بپردازید، کلمات در ذهن تان برای نوشته شدن در صف می ایستند. فقط لازم است مراقب باشید که بازی با کلمات شما رو از اصل نوشتن دور نکند. مسیر را با مطالعه منابعی که رشد واژگان و رشد خلاقیت را برای شما به ارمغان می آورد طی کنید.

از نظرات مثبت و منفی مخاطبانتان برای بهبود محتوای خود نهایت بهره را ببرید و  خودتان اولین منتقد نوشته هایتان باشید.

در نظر داشته باشید که یک محتوای خوب در قدم اول بایستی برای انسان ها نوشته شده باشد، نه برای ربات ها و موتورهای جستجو. اما در انتها برای موتور های جستجو بهینه شود.

 

4.5/5 - (2 امتیاز)
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.