افزونه یا پلاگین چیست؟

افزونه یا پلاگین چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید

وردپرس یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا و یا به عبارتی CMS در جهان می‌باشد که میلیون‌ها وب سایت توسط این سیستم قدرتمند تهیه و راه‌اندازی شده‌اند. امروزه موفقیت این سیستم مدیریت محتوا به رابطه کاربر پسند بودن و توانایی شخصی‌سازی وب‌سایت‌ها به کمک استفاده از افزونه‌ها می‌باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که افزونه وردپرس چیست، و چگونه کار می‌کند و همچنین اهمیت آن را در ایجاد یک وب‌سایت پویا و کاربردی مورد بررسی قرار دهیم.

افزونه‌های وردپرس

افزونه‌های وردپرس در واقع برنامه‌های نرم‌افزاری هستند که عملکرد یک وب‌سایت وردپرس را گسترش می‌دهند. آنها به کاربران خود این امکان را می‌دهند که بدون نیاز به کدنویسی ویژگی‌های جدید و متنوعی را به وب‌سایت خود اضافه کنند و در واقع به گونه‌ای آن را سفارشی‌سازی کنند.

در وردپرس بیش از 50000 افزونه رایگان در پلاگین وردپرس وجود دارد که کاربران می‌توانند با استفاده از آنها وب‌سایت خود را بهبود ببخشند. پلاگین‌های وردپرس می‌توانند از ابزارهای ساده‌ای مانند ایجاد دکمه اشتراک‌گذاری در واتس‌آپ و یا راه‌حل‌های پیچیده‌ای مانند راه‌اندازی فروشگاه تجارت الکترونیک، ایجاد وب‌سایت چند زبانه را ایجاد کنند.

انواع مختلف افزونه وردپرس می‌توانند عملکرد موجود را تغییر دهنده یا ویژگی‌های جدیدی را به یک وب‌سایت وردپرسی اضافه کنند. دلیل محبوبیت افزونه‌های وردپرس این است که وردپرس بگونه‌ای طراحی شده‌است که قابلیت تنظیم را دارد؛ و همچنین به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که به راحتی کدهای خود را ایجاد کنند و از آن در پلتفرم مورد نظر استفاده نمایند.

اگر شما به دنبال ایجاد یک سایت وردپرسی برای خود و یا کسب و کارتان می‌باشید ابتدا بهتر است درباره اینکه وردپرس چیست اطلاعات کافی بدست آورید و سپس از مراجع معتبر اقدام به آموزش دیدن کنید.

محبوبترین افزونه وردپرس

پلاگین وردپرس چگونه عمل می‌کند؟

افزونه‌های وردپرس از API افزونه وردپرس استفاده می‌کنند که باعث ایجاد فیلترها و قلاب‌هایی برای توسعه‌دهندگان می‌شود تا عملکردی را به یک پلتفرم اضافه کنند و یا آن را تغییر دهند. این قلاب‌ها و فیلترها به پلاگین‌ها این اجازده را می‌دهند تا به طور یکپارچه با پایگاه کد موجود در وردپرس ادغام شوند و رفتار پیش فرض وردپرس را نیز تغییر دهند.

به عنوان مثال، یک توسعه دهنده پلاگین بخواهد تابعی ایجاد کند که در زیر هر پست در سایت وردپرسی، یک خط متن، مانند “از شما برای خواندن این مقاله متشکریم” باید این تابع را به کمک تابعی دیگر به یک رویدادی، مانند انتشار پست متصل کند، به این ترتیب هربار که یک پست خوانده می‌شود تابع فعال شده و خط متنی اضافه می‌شود.

افزونه‌های وردپرس می‌توانند تغییراتی در قسمت جلویی و پشتی سایت وردپرسی ایجاد کنند مانند ایجاد فرم نظرسنجی، بهینه‌سازی تصاویر، افزایش سرعت سایت، بهبود بخشیدن به سئو سایت وغیره کنند؛ همچنین به کمک استفاده از افزونه‌های مختلفی اقدام به سفارشی‌سازی وب‌سایت‌ها برای کاربران خود کنند تا بتوانند نیازهای خاص آنها را برآورده کنند و تجربه کاربری بهتری را برای کاربران فراهم کنند.

نحوه نصب افزونه وردپرس

فرآیند نصب افزونه وردپرس بسیار ساده می‌باشد. شما می‌توانید با وارد شدن به بخش داشبورد مدیریت وردپرس، به بخش افزونه‌ها مراجعه کنید و بر روی افزودن جدید کلیک کنید. شما در این بخش می‌توانید مخزنی از افزونه‌های وردپرسی را مشاهده کنید و با توجه به نیازتان یکی از آنها را جستجو و نصب کنید.

در وردپرس افزونه‌های مختلفی وجود دارد که هرکدام از آنها کاربرد خاص خود را دارند اما از بین تمام پلاگین‌های وردپرس 5 افزونه برتر برای نمایش مطالب و 6 افزونه برتر برای افزایش بازدید سایت وجود دارید که کارشناسان سایت‌های وردپرس توصیه می‌کنند تا آنها را نصب کنید.

در مواردی که افزونه مورد نظرتان در فهرست افزونه‌های رسمی وردپرس موجود نیست، می‌توانید با دانلود پلاگین مورد نظر به صورت فایل فشرده، ان را به صورت دستی نصب کنید. پس از نصب، فایل فشرده را با کمک یک سرویس گیرنده FTP در پوشه ” WP-CONTENT/PLUGINS” در سایت وردپرسی خود آپلود کنید. پس از انجام این مراحل به بخش ” افزونه‌ها” در داشبورد مدیریت خود بروید و افزونه را فعال نمایید.

افزونه کاربردی وردپرس

بروز رسانی پلاگین‌های وردپرس

بروز رسانی منظم افزونه وردپرس برای حفظ امنیت و عملکرد پلاگین‌ها ضروری می‌باشد. هنگامی که یک بروز رسانی افزونه در دسترس است، یک اعلان در نوار ابزار مدیریت یا نوار کناری خود دریافت خواهید کرد.

شما برای بروزرسانی یک افزونه، به صفحه ” بروز رسانی” مراجعه کرده، در جایی که فهرستی از بروزرسانی‌های موجود برای افزونه‌ها، هسته وردپرس و تم‌ها خواهید دید. بر روی اعلان بروز رسانی افزونه مورد نظر کلیک کنید تا وردپرس به صورت خودکار اخرین نسخه افزونه را دانلود و نصب کند. مهم است که افزونه‌های خود را بروز نگهدارید تا از سازگاری با آخرین نسخه وردپرس اطمینان حاصل کنید و از هرگونه رفع اشکال یا ویژگی‌های نسخه جدید که توسط توسعه دهندگان افزونه معرفی شده‌است بهره‌مند شوید.

برای راحتی انجام فرآیند بروز‌رسانی، می‌توانید بروز‌رسانی‌های خودکار را به بروز‌رسانی‌های جزئی افزونه فعال کنید. با این وجود توصیه می‌کنند که بروز‌رسانی‌های اصلی را به صورت دستی انجام دهید تا مطمئن شوید که با سایر افزونه‌ها در تضاد نیستند یا باعث مشکلات سازگاری در وب‌سایت شما نمی‌شوند.

نحوه اطمینان از ایمنی و امنیت پلاگین وردپرس

با وجود اینکه افزونه‌ ورپرس عملکرد یک سایت وردپرسی را افزایش می‌دهند، مهم است که هنگام انتخاب و نصب افزونه‌ها ایمنی و امنیت آنها را در اولویت قرار دهید؛ زیرا پلاگین‌های ضعیف و قدیمی می‌توانند آسیب‌پذیری‌هایی را ایجاد کنند و امنیت وب سایت شما را به خطر بیندازند. برای اطمینان از ایمنی افزونه، بهتر است دستورالعمل زیر را دنبال کنید:

  1. افزونه‎ ها را از منابع معتبر مانند فهرست پلاگین‎های رسمی وردپرس یا توسعه دهندگان شخص ثالث مورد اعتماد انتخاب کنید.
  2. دفعات بروزرسانی افزونه و سازگاری آن‌ها با آخرین نسخه وردپرس را بررسی کنید.
  3. برای سنجش قابلیت اطمینان و پشتیبانی افزونه‌، نظرات و رتبه‌بندی‌های کاربران را مطالعه کنید.
  4. استفاده از یک افزونه امینتی مانند sucuri را برای بررسی مسائل امنیتی و محافظت در برابر تهدیدات احتمالی در نظر بگیرید
  5. حذف افزونه‌های استفاده نشده

نتیجه

از زمان ایجاد وردپرس و راه اندازی سایت‌های وردپرسی بر بستر اینترنت بسیاری از افزونه‌ها ایجاد شده‌اند که فعالیت کاربران را بسیار راحت‌تر کرده‌اند.

به همین منظور آشنایی کارفی با افزونه وردپرس و کاربردهای مختلفی که دارند باعث می‌شود که شما نتیجه و عملکرد بهتری را از فعالیت سایت‌ها دریافت کنید. اگر شما آشنایی کافی با وردپرس و پلاگین‌های آن ندارید بهتر است از متخصصان آن مانند تیم افق وب که دارای سال‌ها تجربه در این زمینه می‌باشد همراهی بگیرید.

4.5/5 - (2 امتیاز)
  • برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.