چطور یک سایت شخصی راه اندازی کنیم؟

چطور یک سایت شخصی راه اندازی کنیم؟

آنچه در این مقاله میخوانید

در این مقاله میخواهیم صفر تا صد راه اندازی یک سایت وبلاگی وردپرسی را به شما آموزش دهیم اگر مایلید که یک وبلاگ برای خود بسازید و آن را توسعه دهید؛ با ما همراه باشید.

مراحل راه اندازی سایت وبلاگی

1.دانلود وردپرس

در مرحله اول شما باید وردپرس را دانلود کنید سعی کنیداین کار را طریق  سایت های معتبر انجام دهید ما به شما پیشنهاد میکنیم از سایت  WordPress.org  که سایت رسمی وردپرس است برنامه را دریافت کنید .

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نصب وردپرس به مقاله  نصب وردپرس در cpanel  مراجعه کنید .

2.انتخاب دامنه مناسب

انتخاب دامنه یکی از اساسی ترین اصول راه اندازی سایت شماست ،برای انتخاب یک دامنه مناسب باید به نکاتی توجه داشته باشید :

  • نام دامنه انتخابی باید به کاری که انجام میدهید و یا نام تجاریتان مرتبط باشد
  • منحصر به فرد باشد و در ضمن کوتاه باشد .
  • برای انتخاب پسوند سعی کنید از ir   یا com  که کاربرد بیشتری دارد استفاده کنید .

3.انتخاب هاست

برای انتخاب سایت باید بدانید که وبسایت شما با کدام زبان برنامه نویسی شده است اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده می‌کنید، معمولا زبان برنامه نویسی سایت شما PHP است. در مرحله بعد  باید حجم فایل‌ها و بانک اطلاعاتی را مشخص کنید .

معمولا شرکت های ارائه هاست پلن‌های مختلف و متنوعی برای ارائه‌ی خدمات هاست در نظر می‌گیرند. برای اینکه بدانید کدام پلن برای شما مناسب است لازم است ابتدا حجم کلی فایل‌های وب سایت خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن پلن مد نظرتان را انتخاب کنید.

نکته‌ی مهم دیگری که هنگام خرید هاست باید به آن توجه داشت بکاپ گیری منظم از فایل‌ها و بانک اطلاعاتی توسط سرویس دهنده است. تا بتوان در صورتی که مدیر سایت به هر دلیلی بکاپ گرفتن از سایت را فراموش کند  سرویس دهنده باید بتواند آخرین نسخه بکاپ تهیه شده از هاست را در اختیار مدیر سایت قرار دهد.

نکته دیگر بحث هزینه هاست شما هنگام مشاهده سایت متوجه میشوید که  قیمت ها با هم بسیار متفاوت هستند . فراموش نکنید صرف هزینه‌ی بیشتر و خرید از شرکت‌های معتبر و شناخته شده در زمینه‌ی میزبانی وب خدمات پشتیبانی مناسب تری ارئه میدهند .

و مهم‌ترین موضوع هنگام انتخاب شرکت هاستینگ، پشتیبانی مناسب می‌باشد. وب سایت شما بر روی سرورهای آن شرکت قرار دارد و بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکل شرکت هاستینگ شما باید بدون کمترین آسیبی به اطلاعات شما، در زمانی کوتاه این مشکل را رفع کند.

4.گرفتن بک آپ سایت

يكي از مهم ترين تكنيك ها براي حفظ امنيت سايت بکاپ گرفتن از سایت مي باشد. اطلاعات یک سایت به دلیل قرار گرفتن در محیطی که برای همگان قابل دسترس است همواره در معرض خطر هک شدن  یا امکان خطا در ویرایش و حذف اطلاعات است .

منظور از بکاپ ، کپی گرفتن از اطلاعات موجود روی فضای میزبانی است تا در صورت بروز هر گونه مشکلی بتوان انها را بازیابی کرد.

5.تنظیمات وردپرس

پس از نصب وردپرس  باید یکسری  گزینه های  مورد نیاز را سفارش سازی و تنظیم کنیم.برای انجام این کار با وارد کردن کلمهwp-admin به پایان آدرس سایتان در مرورگر و وارد کردن کاربری و رمز عبور وارد پیشخوان سایت میشوید.بعد از اینکه وارد پیشخوان وردپرس شدید ابتدا روی منوی تنظیمات کلیک کنید تا به صفحه اصلی تنظیمات دسترسی پیدا کنید و برای سایر تنظیمات هم از زیرمنوهای موجود در منو تنظیمات که شامل مواردی مثل نوشتن، خواندن، گفت و گوها، رسانه و پیوندهای یکتا هستند اقدام کنید تا در هر بخش بتوانید تنظیمات مرتبط با آن هارا مدیریت و کنترل کنید.

 

6.google analytics

یک ابزار تحلیل گر است که اطلاعات کاملی درباره ترافیک سایت در اختیار مدیران یک سایت قرار میدهد و نقش مهمی در بهینه سازی وب سایت دارد .

 7.ایجاد فرم تماس

این برگه باعث بهبود رابط کاربری سایت با بخش مدیریت سایت می‌شود. افزونه های متعددی برای ساخت فرم تماس با ما در وردپرس وجود دارد که میتوان به افزونه Contact form 7  اشاره کرد.

بعد از نصب  ، یک فرم جدید بسازید در نهایت از شورت‌کدی که فرم تماس۷ در اختیار شما قرار می‌دهد، در برگه سایت وردپرسی خود وارد کنید تا در خروجی فرم برای شما نمایش داده شود.

مراحل توسعه سایت وبلاگی

1.قرار دادن عکس با کیفیت در سایت

بیشتر افراد بصری هستند.  بنابراین حتما برای نشان دادن کار خود از یک عکس با کیفیت عالی استفاده کنید. بهتر است از عکس هایی استفاده کنید که باعث جلب توجه و جذب کاربر شود.

2.سئو سایت

سئو یا بهینه‌سازی یک از مهمترین عامل رشد وب سایت شماست .سئو از آن جهت مهم است که بودن در نتایج بالایی جستجو برای صاحبان وب‌سایت ارزش فراوانی دارد.

3.انتخاب بهترین کلید واژه

آن ها کلماتی هستند که کاربر جست و جو کننده وارد موتور های جست و جو می کند و از ان طریق به محتوا موردنظر میرسد. . برای اینکه محتوایی رتبه خوبی بگیرد و کاربران را به دیدن سایت سوق دهد ؛  نیازمند این هستید که بدانید آن ها دقیقا چه مطلبی احتیاج دارند و چه کلمه ای را سرچ میکنند.

4.انتخاب یک ایمیل با نام تجاری خود

یک آدرس ایمیل حرفه‌ای آدرسی است که شامل نام تجارت شما باشد. ایمیل یکی از حیاتی‌ترین ابزار ارتباطات برای هر شخص یا کسب و کار است. اگر از یک سرویس ایمیل نامطمئن استفاده کنید، ممکن است ایمیل‌های مهمی را از دست بدهید و این کار قطعا به کسب و کار شما آسیب می‌رساند.بنابراین به این موضوع بخصوص بیشتر اهمیت دهید .

5.ایجاد سر فصل های جذاب

برای نوشتن یک محتوای موفق باید طوری بنویسید که خواننده متن جذب آن شود و مشتاق خواندن ادامه آن باشد برای این کار شما باید از سر فصل های جذاب و جلب توجه کننده استفاده کنید که کاربر را ترغیب به خواندن متن کند .میتوانید برای جلب توجه بیشتر از متن های طنز آمیز و یا عکس های جالب استفاده کنید .

6.ایجاد تنوع در تولید محتوا

تولید محتوا مهمترین اصل در موفقیت کسب و کارهای آنلاین است اما محتوا نباید یک دست و کسل کننده باشد باید در این بخش خلاقیت بیشتری به خرج دهیم مثلا استفاده از عکس ها و فیلم های مرتبط و یا استفاده از ارتباط با شبکه های مجازی که باعث پویا شدن سایت و ارتباط گرفتن کاربر و مدیر میشود که امری بسیار مهم و کمک کننده است .

همچنین تولید یک محتوا خوب و متنوع باعث کمک به بخش سئو سایت هم میشود .

7.فیلم ها یک روش بسیار عالی برای جذب افراد است

استفاده از فیلم در صفحه باعث جذب بیشتر کاربران میشودو باعث میشود مدت زمانی بیشتری را در سایت شما بگذرانند  و مزیت دیگر ان این است که ویدیو تاثیر بیشتری نسبت به متن و نوشته در مغز مخاطب میگذارد بنابر این کاربر با مشاهده ویدیو کوتاه متوجه هدف کسب و کار شما میشود بدون اینکه نیاز به مطالعه مطلبی باشد .

امروزه اکثر کاربران حوصلۀ مطالعه نوشته ها و مطالب طولانی را ندارند و با یک فایل ویدیویی بسیار راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند.

8.پست های قدیمی خود را در شبکه های اجتماعی منتشر کنید

با انتشار پست های قدیمی در شبکه های اجتماعی باعث بازدید دوباره پست ها شده و در صورتیکه سایت شما براساس اصول طراحی و بازاریابی آماده شده باشد درصد مشخصی از بازدیدکنندگان سایت باید به مشتری تبدیل شوند.  لینک مستقیم به صفحات شما در شبکه های اجتماعی و ایجاد امکان به اشتراک گذاری مطالب میتواند نقش مهمی بر اعتبار سایت و سئو سایت  داشته باشد.

9.نظم در انتشار پست

بسته به نوع کسب و کار شما این نکته قابل تغییر است یعنی اینکه اگر ما یک وب سایت داریم که مخاطبان آن بیشتر در زمان هایی مانند ساعتی خاص از شبانه روز آنلاین هستند به دلیل این است که آنها دنبال کننده  محتوا های تازه سایت ما هستن بنابراین بهتراست  پست های جدید را سر یک بازه زمانی معین تغییر و تجدید نمایید. و در ضمن  باید بدانید که اهمیت زمان انتشار مطلب برای موتور های جستجو گر بسیار مهم است . در کل میتوان گفت نظم در انتشار مزیت های زیر را دارد :

  • افزایش تعداد مخاطبان
  • افزایش حجم داده های سایت
  • متمرکز شدن سایت
  • اثر مثبت در بخش سئو سایت

10.انتخاب رمز عبور قوی

اغلب مدیران سایت رمز عبور یکسان برای تمام سرویس ها انتخاب میکنند که کار بسیار اشتباهی است چرا که در صورت فاش شدن رمز عبور یکی از سرویس ها بقیه سرویس ها هم هک میشوند.حال به شما کمک میکنیم که چطور رمز عبور قوی انتخاب کنید. رمزی قوی محسوب میشود.

  1. حداقل 8 کاراکتر باشد.
  2. در رمز عبور از کارکتر های بزرگ و کوچک استفاده شود.
  3. در رمز عبور از  شماره و نماد (Symbol استفاده شود.
  4. به صورت ماهانه رمز ها تغییر دهید.
  5. نام تجاری و رنگ سازمانی منحصر به فرد خودی را برای خود انتخاب کنید.

انتخاب نام تجاری مناسب وانتخاب رنگ برند مناسب ،عاملی است که به نحوی به نام و نشان ما جلوه میدهد ومیتوان گفت مارا به مخاطب معرفی میکند .در انتخاب رنگ بسیار دقت کنید چرا که  رنگ ها هرکدام یک حس( اطمینان ، آرامش, قدرت …) را در فرد ایجاد میکنند.

رنگ‌ها حاوی پیام‌های مثبت و منفی هستند که می‌توانند مردم را ترغیب و یا منصرف  کنند. و این نام تجاری و لوگو شماست که در ذهن مخاطب میماند و از طریق آن از شما یاد میکنند.

11.سرعت سایت

سرعت سایت را میتوان  سرعت بارگذاری صفحه وب  دانست. یعنی مدت زمانی که محتوای یک صفحه از سایت به صورت کامل بارگزاری می شود.

سرعت سایت یکی از پارامترهاییست که در رتبه بندی سایت ها از آن استفاده می کند و این پارامتر تاثیر زیادی در سئو سایت دارد.

12.نادیده گرفتن نظر های بد و نا امید کننده

در هر سایتی بخشی به نظرات و انتقادات اخنصاص داده میشود ، از کنار آنها ساده نگذرید خواندن انها باعث پیدا کردن نقاط ضعف سایت شده و میتوانید انها را برطرف کنید اما خوب و بد کنار هم است .گاه انتقادات تند و نا امید کننده ای هم وجود دارد که سعی کنید به انها توجه نکنید و در راه خود راسخ عمل کنید تا به هدف برسید.

و در نهایت بیش از حد کمال گرا نباشید ودر نوشتن وسواس به خرج ندهید درست است که محتوا نویسی بخش بسیار با اهمیتی در سایت است اما نباید وسواس زیادتان در این کار مانع از پیشرفت کارتان شود .

5/5 - (3 امتیاز)
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.