تاریخچه وردپرس از 2003 تا 2018

در این مطلب میخواهیم به تاریخچه وردپرس و توضیحاتی را در این باره که وردپرس چیست و چگونه و توسط چه کسی شکل گرفت صحبت کنیم پس اگر شما نیز از وردپرس کاران هستید و یا به این موضوع علاقمندید با ما همراه باشید.
وردپرس چیست و چگونه شکل گرفت؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا برای سایتها و وبلاگها میباشد. در ابتدا وردپرس تنها یک سیستم رایگان وبلاگنویسی و سپس به نرمافزار متن باز برای مدیریت محتوای سایتها معرفی شد. وردپرس با زبان برنامهنویسی پی اچ پی نوشته شده و توسط مایاسکیوال پشتیبانی میشود.
نسخهای برای پستگرسکیوال نیز موجود میباشد این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت.
نام وردپرس را کریستیان اِسلِک، دوست مت مولنوگ (توسعهدهندهٔ اصلی وردپرس) پیش نهاد و از آن روز وردپرس با سرعت و پیشرفت چشم گیری تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ و سایت بر روی هاست شد.
پایه گذار اصلی وردپرس کیست؟
پایگذار اصلی وردپرس مولنوگاست، نرمافزار کدبازی که بهطور گسترده از سوی وبلاگنویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار میگیرد.
«مت چارلز مولنوگ»، متولد ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در تگزاس است و در حال حاضر در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا زندگی میکند.
وردپرس 2003
اولین سیستمی که مولنوگ برای وبلاگنویسی از آن استفاده کرد، سیستم b2/cafelog بود. او برای نخستین بار برای انتشار عکسهایی که در سفر گرفته بود از این سیستم استفاده کرد. همین تجربه باعث شد که به این فکر بیفتد که خود، برای وبلاگنویسی نرمافزاری بهروز و سازگار با استانداردهای وب که نیازهایش را برآورده کند، بنویسد. او در ژانویه ۲۰۰۳، در وبلاگش این مطلب را مطرح کرد.
مولنوگ به سرعت با شخصی به نام «مایک لیتل» تماس گرفت و با کمک هم، این دو شروع به نوشتن وردپرس با استفاده از b۲ کردند. توسعه دهنده اصلی b۲ یعنی Michel Valdrighi هم به زودی به جمع دو نفره آنها اضافه شد.
در مارس ۲۰۰۳ او Global Multimedia Protocols Group را تأسیس کرد که در آن نخستین «میکروفرمتها» نوشته شد.
2004
او در آوریل ۲۰۰۴، سرویس نامآشنای Ping-O-Matic را تأسیس کرد که همانگونه که از نام آن برمیآید، سرویسی است که با آن میشود پینگ کرد و موتورهای جستجویی مانند تکنوراتی را از بهروز شدن وبلاگ، آگاه کرد. به یاری آن میشود، به صورت بسیار ساده سرویسهای بسیار زیادی از جمله بلاگرولینگ محبوب وبلاگ نویسان ایرانی را پینگ کرد. در حال حاضر Ping-O-Matic روزانه یک میلیون بار پینگ میشود.
در می ۲۰۰۴، رقیب وردپرس یعنی مووبل تایپ، اعلام کرد که قیمتهایش را تغییر دادهاست. مسئلهای که باعث شد هزاران کاربر مووبل تایپ به فکر استفاده از نرمافزارهای جایگزین بیفتند. وردپرس به خوبی از این فرصت استفاده کرد.
در اکتبر ۲۰۰۴، CNET مولنوگ را استخدام کرد تا در آنجا، روی وردپرس کار کند و در اداره وبلاگها و رسانههای جدید به آنها کمک کند. در دسامبر ۲۰۰۴، مولنوگ bbPress را عرضه کرد، سیستمی که وی در طی چند روز تعطیلات نوشته شده بود.
2005
در فوریه ۲۰۰۵، نسخه ۱٫۵ وردپرس آماده شد که نام Strayhorn را بر آن نهاده بودند. این نسخه ۹۰۰ هزار بار دانلود شد.
در آوریل ۲۰۰۵ شخصی متوجه شد که در سایت WordPress.org، مقالههای زیادی به صورت مخفی وجود دارد که با تکنیک cloaking نوشته شدهاند. در cloaking دارنده یک سایت، کاری میکند که نسخهای از سایت که به عنکبوتهای جستجو عرضه میشود متفاوت از چیزی باشد که به بازدیدکنندگان عادی نشان داده میشود. مولنوگ مجبور شد که مطلب را بپذیرد و همه مقالات را حذف کند.
مولنوگ در اکتبر ۲۰۰۵ از CNET جدا شد. چند روز بعد او Akismet را معرفی کرد، سرویسی که جلوی کامنتها و ترکبکهای اسپم را میگیرد
در نوامبر ۲۰۰۵، شرکت در پروژه وردپرس از حالت دعوتنامهای درآمد و مشارکت در آن برای همه آزاد شد.
در دسامبر ۲۰۰۵، او شرکت اتوماتیک را معرفی کرد، سرویسی که خدمات میزبانی وبلاگ ارائه میدهد و نرمافزارهای ضد اسپم میسازد. اکنون، بر اساس آمار Comscore، سایت Automattic، ماهانه ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده دارد و در میان ۲۵ سایت برتر جهان قرار دارد.]
ثبت علامت تجاری وردپرس و لوگو وردپرس در سال 2006
در ۱ مارس ۲۰۰۶، Automattic، شرکت مؤسسۀ وردپرس مت مولنوگ، علامت تجاری وردپرس و لوگو وردپرس را ثبت نمود. و در این سال بود که وردپرس نممود بیشتری پیدا کرد.
2007
در مارس ۲۰۰۷،یکی از مجله های معتبر PC World ، مولنوگ را به عنوان یکی از ۵۰ فرد مهم در اینترنت معرفی کرد و در رده شانزدهم قرار داد.
2008
در سال ۲۰۰۸، شرکت happy cog که یک شرکت طراحی وب سایت است به پروژه وردپرس برای کمک به طراحی وردپرس جدید کمک کرد . در طول سال، ویژگی های جدیدی نظیر کد کوتاه، به روز رسانی با یک کلیک و نصب افزونه ساخته شده در وردپرس با نسخه های مختلف افزوده شد.
2010
در ژوئن ۲۰۱۰ نسخه وردپرس ۳٫۰ منتشر شد. این یک قدم بزرگ در راستای پیشرفت وردپرس بود.
این نسخه ویژگی های زیاد و متنوعی از قبیل انواع پست سفارشی، طبقه بندی های سفارشی ، زمینه های سفارشی، هدر، منوها، کمک های متنی در صفحه های مدیریت و غیره را معرفی کرد.
2011
در سال ۲۰۱۱، فرمت ارسال و نوار مدیریت به تاریخچه وردپرس راه پیدا کرد.
در آن زمان، برخی از افزونه های وردپرس ، قابلیت تجارت الکترونیک را به وسیله وردپرس ایجاد کردند.از این بازه زمانی بود که کاربران برای ایجاد فروشگاه آنلاین و ساخت وبسایت های تجارت الکترونیک قدرتمند با استفاده از وردپرس، اقدام کردند.
2012
در سال ۲۰۱۲، پوسته های سفارشی جدید، پیشنمایش پوسته ها و مدیر رسانه های جدید، معرفی شد.
این ویژگی های فوق العاده به کاربران در ایجاد گالری تصاویر و پیش نمایش پوسته ها قبل از تغییر آنها به یک موضوع جدید کمک کرد و بسیاری از مشکلات کاربران را حل کرد.
2013
در سال ۲۰۱۳، وردپرس ۳٫۷ انتشار یافت که با خود قابلیت به روز رسانی خودکار وردپرس را به همراه اورد. ویژگی به روز رسانی خودکار شباهت زیادی به مرورگر کروم داشت.
در این تاریخچه وردپرس محبوب ترین مدیریت وبسایت شناخته میشد اما باز هم برخی کاربران رضایت کامل نداشتند.
در ۲۰۱۳، وردپرس ۳٫۸ منتشر شد که که دارای رابط کاربردی جدیدی بود.
هدف این رابط ارائه یک تجربه کاربری بهتر به کاربران، در هر دستگاه یا اندازه صفحه نمایش بود.
2014
در ۲۰۱۴، وردپرس ۳٫۹ منتشر شد. در این نسخه به ویرایش بهتر پست ها پرداخته شده بود حالا کاربران میتوانستند تصاویر را با کشیدن و رها کردن، به طور مستقیم جا به جا کنند. اکنون کاربران پیش نمایش های گالری خود را در داخل ویرایشگر مشاهده می کردند.
2015
در سال ۲۰۱۵، وردپرس ۴٫۲، ۴٫۳ و ۴٫۴ منتشر شد. این نسخه ها بر بهبود محلی سازی، پشتیبانی از شکلک ها، ویرایشگر پوسته، وردپرس متمرکز شده بود.
در همان سال، محبوب ترین افزونه ی تجارت الکترونیک یعنی ووکامرس توسط Automatticشرکت به ورد پرس افزوده شد.
2016
در سال ۲۰۱۶ وردپرس ۴٫۵، ۴٫۶ و ۴٫۷ منتشر شد. تغییرات قابل توجه مانند:
به روز رسانی های ساده برای پلاگین ها و پوسته ها، بازیابی محتوا با استفاده از ذخیره سازی در مرورگر و ویژگی سفارشی CSS برای ویراشگر پوسته بود.
در پایان همین سال بود که، وردپرس پشتیبانی از HTTPS را مطرح کرد.
2017
در سال ۲۰۱۷ وردپرس ۴٫۸ و ۴٫۹ منتشر شد. این نسخه ها دارای چندین ابزارک پیش فرض جدید برای اضافه کردن صدا، ویدئو، تصاویر، گالری، متن و HTML بود که میتوان گفت وردپرس را خیلی کامل تر از قبل کرد.
در حال حاضر وردپرس روز به روز در حال توسعه و گسترش است و کاربران زیادی را به خود جذب کرد به گونه ای که 30% از کاربران جهان برای طراحی سایت از وردپرس استفاده میکنند.
About حامد نجفی
بعد از گذشت 9 سال کار با وردپرس و فعالیت اینترنتی هر روز علاقه ام به این کار بیشتر میشه. سختی های زیادی تو این راه کشیدم و دوست دارم به شما کمک کنم این مسیر رو سریعتر طی کنین. با من در شبکه های اجتماعی در تماس باشید :)
More Posts by حامد نجفی
دیدگاهتان را بنویسید