انتخاب سبک نوشتاری در محتوا نویسی ( جلسه 1)

انتخاب سبک نوشتاری در محتوا نویسی ( جلسه 1)

آنچه در این مقاله میخوانید

سلام خدمت دوستان عزیز

در اول کار یک یادآوری می کنم, ما در نوشته قبلی گفتیم که چطور محتوا نویسی را شروع کنیم و چه کارهایی باید انجام بدهیم تا بتوانیم یک محتوا نویس حرفه ای شویم. در قسمت اول نوشته قبلی بیان کردم که هر نوشته دارای سبک های مختلفی است. در واقع امروز می خواهیم درباره همین موضوع با شما صحبت کنیم.

 

قدم اول

اولین کار انتخاب سبک نوشتاری در محتوا نویسی است که خود این سبک ها شامل چهار مدل می شوند؛

  1.  سبک نوشتاری خبری
  2.  سبک نوشتاری وبلاگی
  3.  سبک نوشتاری شرکتی
  4.  سبک نوشتاری فروشگاهی

اگر بخواهم  سبک نوشتاری در محتوا نویسی را با یک مثال بیان کنم می توان به یک بازی فوتبال تشبیه کرد. همه افرادی که در زمین بازی می کنند فوتبالیست نامیده می شوند. اما نقش ها و جایگاه هر کدام با یکدیگر متفاوت است. فردی که در خط حمله مشغول به کار می شود. فقط توانایی حمله را خواهد داشت و یا همین طور دروازه بان که باید همیشه در دروازه قرار گیرد.

محتوا نویسی نیز به همین صورت است هر نویسنده یک سبک نوشتاری را باید انتخاب کند و در آن خبره شود.

سبک های نوشتاری در محتوا نویسی

سبک نوشتاری خبری

 

1. عنوان نویسی؛ در این سبک عنوان باید ساده و جنجالی باشد.

سبک نوشتن در سایت های خبری و یا روزنامه نگاری سبک جنجالی است. یک نویسنده خبری باید موضوع ها را ساده اما با یک عنوان دیوانه کننده بیان کند. یک نویسنده خبری در اصل با عنوان هایش زنده است و اگر روزی خبری را بنویسد که مردم روی مطلب آن کلیک نکنند, به این معنی است که محتوا نویس باید کم کم از کار خود استعفا دهد.

2. متن تان باید کوتاه و حتما دارای منبع باشد

برای نوشتن در وب سایت های خبری باید اطلاعاتتان دارای منبع موثق باشد. حتما باید قبل از نوشتن خبر چند سوال از خودتان بپرسید. به این صورت که چه اتفاقی افتاد؟ کجا؟ توسط چه کسی؟ کی؟ این ها سوالات کلیدی در نوشتن سبک خبری است که حتما باید برای آن پاسخ داشته باشید.

3. از هرم معکوس استفاده کنید!

در این سبک می توانید از هرم معکوس استفاده کنیم. یعنی خبرهای مهم و خلاصه ای از آن را در بالای نوشته تان قرار بدهید. مردم در حال حاضر دیگر حوصله خوندن مطالب طولانی را ندارند آن هم در وب سایت های خبری. پس شما باید تمام اطلاعات را در نگاه اول به مخاطب نشان دهید. این کار را در اصطلاح محتوا نویسی تکنیک هرم معکوس می گویند.

4. عینا خبر را باید بازگو کنید

شما به عنوان یک نویسنده خبری باید تمام آن چه که اتفاق افتاده است را بدون اضافه یا کم کردن مطلب بازگو کنید. حتی اگر برخلاف نظر شما باشد. مردم در سایت های خبری دنبال حقایق و اتفاق های روز هستند و شما هم باید آنها را عینا بازگو کنید.

5. خبرتان را با یک عبارت مثبت تمام کنید

شما می توانید با نوشتن یک جمله مثبت از مخاطب خودتان تشکر کنید که تا انتهای مطلب شما را مطالعه کرده است. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید, به انتهای بخش های خبری و جملات مجری های تلویزیون و رادیو از این به بعد بیشتر توجه کنید.

 

سبک نوشتاری وبلاگی

انتخاب سبک نوشتاری در محتوا نویسی
انتخاب سبک نوشتاری در محتوا نویسی

امروزه با نرم افزاری مثل وردپرس هر کسی می تواند برای خود یک وب سایت وبلاگی و شخصی داشته باشد. اما نحوه نوشتن در وب سایت های وبلاگی کار هرکسی نیست و سبک نوشتن خاصی دارد.

اگر وب سایت وبلاگی برای خودتان نیست و می خواهید برای آن محتوایی تولید کنید, باید بدانید که برای چه کسانی می خواهید بنویسید؟ آنها از محتوا به دنبال چه هدفی هستند؟ و چه نوع نوشته ای مورد قبول آنهاست؟

 

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد وردپرس به مقاله‌ی  تاریخچه وردپرس از 2003 تا 2018  نگاهی بیندازید.

 

1. برای چه کسی می نویسید؟

اولین کار در نوشتن وب سایت های وبلاگی تشخیص مخاطب است. اگر ندانید که آنها چه می خواهند چه چیزهایی را دوست دارند یا چه چیزهایی را دوست ندارند. نمی توانید کسی را جذب نوشته خودتان کنید. پس این سوال را از خودتان بپرسید که من برای چه کسانی می نویسیم؟ اما اگر برای خودتان و وبلاگ شخصی خودتان می خواهید بنویسید مورد 6 را مطالعه کنید.

2. متن وبلاگ باید منحصر به فرد باشد

در ابتدای کار محتوا نویسی آن هم برای وبلاگ نویسی شاید کمی ذوق داشته باشید و سخت تلاش کنید که مطالب خودتان را  بنویسید. با این شرایط به سختی روزانه یک مقاله را در سایت قرار می دهید اما بعد از مدتی می فهمید که این کار خیلی هم ساده نیست و پس از مدتی از سایت های دیگر کپی می کنید و در وبلاگ قرار می دهید.

در اینجا باید بگوییم این کار شما به این معنی است که متن وبلاگ تان هیچ ارزشی ندارد و مطمئن باشید با ادامه ی این روند وبلاگ شما با شکست رو به رو خواهد شد و کاربرانتان را از دست خواهید داد.

برای نوشتن مطلب ها گاهی پیش میاید که از سایر مقالات نوشته شده در وب سایت های دیگر استفاده می کنید در این حالت باید حتما نقل قولی از آن سایت داشته باشید و از آن سایت تشکر کنید. اگر همه مانند من نوشته هایتان حاصل تجربیات خودتان است می توانید صادقانه آن را با مخاطب در میان بگذارید.

3. می توانید نظر خودتان را در وبلاگ قرار دهید

در سبک نوشتاری خبری محتوا نویس باید عینا خبر را بازگو کند اما در وبلاگ این طور نیست. شما می توانید به راحتی درباره هر چیزی که دوست دارید نظر دهید و آن را تجزیه و تحلیل کنید.

4. مهم ترین قسمت مطلب را در انتهای متن خود قرار دهید

برخلاف سبک نوشتاری خبری که باید از هرم معکوس استفاده می کردید. در سبک نوشتاری وبلاگی باید طوری بنویسید تا خواننده ی مطلب که در وبلاگ شما قرار دارد در انتهای مطلب به پاسخ خود برسد. مثلا شما می توانید با بازگو کردن داستانی فرد را کنجکاو کنید که تا آخر داستان شما را بخواند.

برای جذب بیشتر مخاطبی که تا انتهای مطلب شما را همراهی کند می توانید این کارها را انجام دهید؛

  • توضیح دهید که ایده خوبی را برای ارائه دارید
  • با مخاطب همدلی کنید
  • ایده تان را خلاصه وار بنویسید و اجازه دهید که مخاطب کمی به فکر فرو رود.

5.آخر متن را مدل ترمزی بنویسید!

در مدل و سبک نوشتاری سایت های خبری باید با یک جمله مثبت خبر را تمام کرد. در وبلاگی نیز همین طور است اما با نوع و روش کمی غیر رسمی تر موضوع را با یک پایان ساده تمام کنید.

می توانید حتی با یک سوال نیز این کار را انجام دهید و با این روش مخاطب شما با اینکه نوشته شما را کاملا خوانده, اما دوباره به فکر فرو می رود.

6.در وبلاگ خودتان هر طور که دوست دارید عمل کنید

نیازی نیست در وبلاگ شخصی زیاد سخت بگیرید, درباره آنچه دوست دارید فقط بنویسید. در وبلاگ های که کاملا شخصی است هیچ نسخه و قانونی نمی توان برای آن در نظر گرفت. در واقع همه چیز کاملا بستگی به سلیقه و نظر شما دارد.

 

سبک نوشتاری شرکتی

 

در این سبک کمی باید محتاط بود. اعتبار یک شرکت یکی از مهم ترین مواردی است که یک محتوا نویس در سبک نوشتاری شرکتی باید آن را حتما در نظر بگیرد. در حقیقت نوشته ی شما می تواند اعتبار شرکت را افزایش یا کاهش دهد و این نکته‌ی بسیار مهم و حساسی است.

1. هویت شرکت چیست؟

شما به عنوان نویسنده ای که سبک نوشتاری شرکتی را انتخاب کرده اید باید با توجه به کار و هویت شرکت مطالب را نگارش کنید. این که شرکت مورد نظر در چه زمینه ای فعالیت می کند؟ چه اهدافی را برای آینده در نظر گرفته است؟ هدف از داشتن وب سایت برای این شرکت چیست؟ و … .

2. تخصص اولویت است

در سبک های نوشتاری شرکتی شما باید حتما درباره کار آن شرکت مطالعه داشته باشید. اطلاعات کافی را درباره فعالیت و اهداف آن بدست بیاورید و جزیی از تیم باشید. یک شخص به تنهایی نمی تواند درباره همه چیز شرکت بنویسید بنابراین نیاز به کار گروهی است و اولویت با کسانی است در آن رشته متخصص هستند.

3. عنوان های تخصصی و کوتاه

شما به عنوان یک محتوا نویس, باید عنوان ها را کوتاه اما تخصصی بنویسید. یعنی شخص بلافاصله بعد از دیدن عنوان شما بتواند کار و حوزه ی فعالیت شرکت را حدس بزند.

انتخاب سبک نوشتاری در محتوا نویسی
انتخاب سبک نوشتاری در محتوا نویسی

سبک نوشتاری فروشگاهی

 

کسی که برای فروشگاه های اینترنتی محتوا نویسی می کند باید طوری بنویسد که هم درباره محصول توضیح داده باشد و هم با مشتری ارتباط برقرار کند.

آنچه در ادامه آورده ایم می تواند شما را برای تولید محتوای یک سایت فروشگاهی کمک کند؛

  1.  اولین کار این است که محصولات شما چه تیپ شخصیت هایی را در بر می گیرد.(شناسایی مخاطب)
  2.  در عنوان های فروشگاهی باید از کلمات اقناعی استفاده کنید. کلمه های مانند: قابل توجه / درحال حاضر / شگفت انگیز / جادویی / سریع و…
  3.  متن تان در این نوع سبک باید روان و سریع و آسان باشد. توضیحات اضافی اصلا در متن ننویسید.
  4.  آخر متن باید درباره کسانی بنویسید که آن محصول را خریداری کرده اند و نظراتشان را با شما به اشتراک گذاشته اند.

 

در پایان امیدواریم که این جلسه توانسته باشد سوال ها و دغدغه های شما را در زمینه ی سبک های مختلف نوشتاری برطرف کرده باشد. اگر قصد دارید به یک محتوا نویس تبدیل شوید پیشنهاد می کنیم در جلسات آینده با ما همراه باشید.

 

4.4/5 - (5 امتیاز)

6 نظر

  • با سلام
    بنده می خواستم اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه می تونم از طریق وب سایت کار محتوا نوبسی را شروع کنم ایا درامدی دارد و از کجا میتونم وب سایت درست کنم خواهشمندم راهنمایی بفر مایید و

    • سلام خدمت شما خانم صفی خانی

      در مورد محتوا نویسی خب طبیعتا ابتدا باید یک وبسایت برای خودتون راه اندازی کنین. در این مورد میتونین با ما تماس بگیرید همکاران من بیشتر شما رو راهنمایی میکنن. و برای کسب درآمد میتونین روی این شغل حساب کنین. آموزش های لازم ش رو که ببینین میتونین پروژه بگیرید و خودتون انجام بدید.

      آموزش های حضوری و غیر حضوری افق وب رو میتونین شرکت کنین و آخر آموزش بعد از اینکه کاملا یادگرفتید ما میتونیم بهتون پروژه بدیم و از این طریق کارتون رو شروع کنین

  • با سلام و احترام من هم متن رو مطالعه میکنم و نت برداری میکنم و هم به پادکست گوش میدم و خیلی هم استفاده میکنم و خوشحال و متشکرم که رایگان در اختیار ما گذاشتید خدا خیرتون بده
    در حدیثی هست که زکات علم آموختن اوست
    فقط خواستم ی نکته بگم و اونم اینکه توی پادکست زبان محاوره ای گاهی به زبان نوشتاری تبدیل میشه
    خواستم از شما قدردانی بکنم و مطمئن باشید بقیه آموزشهای رایگان هم مطالعه میکنم
    با تشکر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.