ورزش های مناسب محتوا نویسان (جلسه 23)

ورزش های مناسب محتوا نویسان (جلسه 23)

آنچه در این مقاله میخوانید

اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که مدت زمان زیادی را در طول روز پشت کامپیوتر صرف می کنید, مسلما بعد از مدتی احساس خستگی زیادی می کنید و شاید با این خستگی ادامه کار برای شما ملال آور باشد. در این مقاله می خواهم شما را با ورزش های مناسب محتوا نویسان آشنا کنم.

در واقع برای کاهش خستگی های ناشی از نشستن طولانی مدت پشت کامیپوتر، بهترین ورزش, نرمش های ساده ولی موثر است که در ادامه میخوانید. با من همراه باشید.

 

یادآوری: من چالش 40 روز محتوانویسی راه انداختم تا به تمام کسانی که دوست دارند محتوانویس شوند در این زمینه کمک کنم و نکات کلیدی را به آنها آموزش دهم. پس از این آموزش, افراد می توانند به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت کنند و به درآمد برسند. اگر سایر جلسات را مطالعه نکرده اید, می توانید از طریق آموزش رایگان محتوانویسی به آنها دسترسی داشته باشید.

 

توصیه‌هایی قبل از انجام حرکات ورزشی

قبل از آموزش حرکات ورزشی لازم است به چند نکته توجه کنید.

  1. همه تمرینات و حرکات کششی را به آرامی و بدون وارد کردن فشار به خود انجام دهید.
  2. با انجام هر حرکت کششی برای ۵ تا ۲۰ ثانیه آن را در حالت کشیده نگه دارید تا کم کم احساس کنید خستگی در حال ناپدید شدن است.
  3. هر حرکت را چند بار انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.
  4. نفس عمیق را فراموش نکنید.
  5. با انجام حرکات کششی به آرامی نفس‌ عمیق بکشید تا بدن خود را با اکسیژن تازه پر کنید.
حرکات ورزشی
حرکات ورزشی

ورزش مناسب برای رفع خستگی چشم ها

  •  کاملا صاف و راحت و آرام بنشینید. به آرامی چشمها را به سمت بالا و پایین حرکت دهید. سعی کنید سر و گردن‌تان را ثابت نگه دارید. اجازه بدهید تا آن جایی که ممکن است چشمها دورترین نقاط بالا و پایین را ببینند. مراقب باشید فشاری را متحمل نشوند. این عمل را ۱۰ بار تکرارکنید. حالا چشمانتان را ببندید و استراحت کنید.
  • تمرین دوم را شروع کنید. سر را صاف نگه دارید. به گوشه‌ی سمت چپ بالا نگاه کنید. سپس نگاه‌تان را آرام به سمت پایین تغییر دهید و در مسیر گوشه سمت راست حرکت کنید. حالا نگاه‌تان را آرام به طرف بالا ببرید، به گوشه ی سمت راست که رسیدید دوباره حرکت رو به پایین را در مسیر گوشه سمت چپ ادامه دهید. در آخر به نقطه اول یعنی گوشه سمت چپ بالا برگردید. شما با نگاه‌تان یک پروانه کشیده‌اید.
  •  حرکت سوم را در جای خلوتی انجام دهید که خنده دیگران تمرکز شما را بهم نزند. قرار است چپ شوید! به جایی در وسط ابروها نگاه کنید و برای چند ثانیه نگاه‌تان را نگه دارید. سپس به بینی‌تان خیره شوید.
  •  برای گام چهارم، چشم‌ها را به آرامی به صورت دایره‌وار، در جهت عقربه‌های ساعت و خلاف جهت عقربه حرکت دهید. ۵ بار این کار را تکرار کنید، سپس چشم‌ها را ببندید و استراحت کنید.
  •  برای حرکت بعدی انگشت خود را زیر نوک بینی نگه دارید. بدون این که آن را بالا ببرید در اطراف حرکت دهید، وقتی توانستید آن را به راحتی ببینید ثابت نگهش دارید سپس چشم‌ها را کمی بالا ببرید و نگاهی به دورترین نقطه افق بیندازید. ۵ بار این عمل را تکرار کنید سپس چشمانتان را ببندید و استراحت کنید.
  • چشمان‌تان را تا زمانی که احساس ناراحتی نکرده‌اید، محکم ببندید. این انقباض را برای ۳ ثانیه نگهدارید و سپس چشم‌ها را باز کنید. ۵ بار این تمرین پلک زدن را انجام دهید.
  •  برای آخرین حرکت، کف دست‌ها را به هم بمالید و به آرامی آن‌ها را بر روی چشمان بسته‌ی خود قرار دهید و تاریکی را تصور کنید که تیره و تیره‌تر می‌شود.
  •  برای چند دقیقه استراحت کنید. این یک روش ایده ال برای پایان دادن به تمرینات چشم است. با کف دست ماساژ دادن چشم نیز بسیار مفید است و اثر آرام بخشی بر روی سیستم عصبی چشم دارد.

ورزش با کف دست

 

ابتدا درست و راحت بنشینید کف دست ها را به هم بمالید تا حرارت ایجاد شود. سپس دست چپ را روی چشم چپ و دست راست را روی چشم راست قرار دهید. بگذارید حرارت ایجاد شده چشم ها را گرم کند.

پلک زدن

پلک نزدن منظم یکی از عوامل مهم در ایجاد خستگی چشم است و باعث خشکی و خارش چشم می شود. باید خود را عادت دهید تا هنگام کار با رایانه هر ۴ ثانیه پلک بزنید.

مقاله پیشنهادی:چرا در حین نوشتن باید موسیقی گوش داد؟

چرخاندن حدقه چشم

این حرکت برای افرادی که ساعت ها جلوی صفحه رایانه می نشینند بسیار موثر است. برای انجام دادن این ورزش، چشم ها را ببندید و به صورت چرخشی حرکت دهید.

تمرین چشمی

پس از ساعت ها خیره شدن به صفحه رایانه روی صندلی بنشینید و به اتاقی که در آن هستید نگاه کنید و به طرح کلی هر چیز موجود در اتاق به دقت بنگرید.

به عنوان مثال ابتدا به تلویزیون، سپس پنجره و … بنگرید. هدف از این کار حرکت مداوم و آهسته چشم است.

تمرکز

استراحت بصری به خود بدهید و هر از گاهی روی شیء دیگری تمرکز کنید. لازم است نگاهتان را از روی صفحه رایانه بردارید و برای ثانیه یا دقیقه ای به چیز دیگری خیره شوید.

ورزش های مناسب محتوانویس ها
ورزش های مناسب محتوانویس ها

درست بنشینید

  • به صورت صحیح و درست پشت میز کار خود بنشینید. کمر خود را صاف کرده، شانه ها را به عقب برده، قسمت فوقانی صفحه نمایشگر باید با چشمان شما در یک راستا قرار گیرد.
  • اگر لازم است ارتفاع صفحه نمایش خود را تنظیم کنید. در این حالت اگر مجبور هستید که به طرف جلو مایل شوید تا صفحه مانیتور را ببینید.
  • ابتدا دید چشمانتان را امتحان کرده و سپس فاصله را تنظیم نمایید. بعد از مدتی این وضعیت نشستن در بدن شما جا افتاده و نیازی به تمرین و دقت همیشگی نیست.

در هنگام تایپ کردن لازم است؛

  1. بدن خود را در یک وضعیت متعادل و مناسب نگه دارید. اطمینان حاصل کنید که مچ دستان شما اندکی از آرنج شما پایین تر باشد. این عمل از ابتلا به نوعی سندرم تونلی در مچ دست شما جلوگیری می کند. پاهایتان را از زانو خم کرده، طوری که زانو از باسن اندکی بالاتر قرار گیرد.
  2. کف پا را صاف روی زمین قرار داده یا روی یک چارپایه یا وسیله دیگری قرار دهید. هر نیم ساعت یکبار از جای خود بلند شده و با حرکات کششی بدن خود را نرمش داده یا برای چند لحظه قدم بزنید.
  3. ساق پاهایتان را بکشید و در این حین برای چند لحظه از نگاه کردن و خیره شدن به صفحه نمایشگر بپرهیزید. این عمل باعث جلوگیری از پخش شدن لخته های خون در پاهای شما می گردد. بخاطر داشته باشید که لخته شدن خون در کاربران میانسال رایانه بسیار معمول است.

برای نرمش دادن گردن، سر خود را به جلو و عقب و چپ و راست و طرفین خم کنید. هرگز سر خود را در اطراف گردن به صورت دایره وار نچرخانید. این عمل باعث صدمه زدن به مفاصل گردن شما می شود.

قوز نکنید

از قوز کردن به سمت جلو و روی صفحه کلید خودداری نمایید. اگر عادت به چنین کاری دارید این تمرین را انجام دهید؛

  • ابتدا دستان خود را باز کنید تا حدی که مثلا می خواهید کسی را در آغوش بگیرید.
  • مچ دستان را چندین بار به طرف خارج بچرخانید، به صورتی که انگشت شست شما به طرف بالا و عقب بازی کند و شانه های خود را به عقب بدهید. این حرکت کششی اعضای بدن شما را در خلاف جهتی که قوز می کنید بازی می دهد.
  • در این حین شما کشش خوبی را در قسمت بالای سینه خود احساس می کنید. ماهیچه های سرینی (باسن ) خود را منقبض کنید و چند لحظه همانطور منقبض آنها را نگه داشته و سپس رها کنید. در طول روز هر چند دقیقه یکبار این کار را را تکرار کنید.
  • با حرکات کششی بازوان و پاها و گردن خود را نرمش دهید و همانطور که نشسته اید آنها را بچرخانید. در زمان راه اندازی مجدد رایانه یا در زمان اخذ فایل های با حجم بالا از یک شبکه، از فرصت پیش آمده استفاده بهینه کرده و استراحت کنید.
  • از جای خود بلند شوید و نرمش های دیگری را امتحان کنید مثل بلند شدن و نشستن، جلو عقب رفتن، پریدن البته مواظب پوزخند همکاران خود نیز باشید.🤣

استفاده از ابزارهای ورزشی

از ابزار ورزشی استفاده کنید. انواع ابزار ورزشی سبک و ارزان و کوچک وجود دارند که برای تقویت عضلات ساعد و بازو مناسب هستند. مواقعی که باید چیزی را هم از روی کاغذ و هم از روی صفحه نمایش بخوانید معمولا از دستان خود استفاده نمی کنید. در این هنگام می توانید از این ابزار استفاده کنید تا دستهای خود را تقویت کنید.

باندهای پلاستیکی

باندهای پلاستیکی ارزان و سبک و کوچکی هستند که میتوانند برای موارد مورد نیاز استفاده کنید. برای مثال زمانی که حرکات کششی برای بازو انجام می دهید میتوانید از این باند پلاستیکی استفاده نمائید.

هر چند لحظه یکبار چند نفس عمیق بکشید. اگر برایتان امکان دارد جایی این نفس ها را بکشید که مقداری هوای تازه وارد شش های شود.

توپ های بزرگ

  1. نوعی توپ وجود دارد که به عنوان صندلی و نشیمنگاه استفاده می شود. اگر از این نوع صندلی ها استفاده می کنید سایز بزرگ آن را تهیه کنید تا فضای نشستن بیشتری داشته باشد و طوری روی آن بنشینید تا کمرتان صاف و ثابت باشد.
  2. استفاده از خود این توپ ها موثرتر است. هر چند صندلی که دارای این توپ ها می باشد برای محیط دفتر مناسبتر و کارآمد تر است.

در زمانی که مشغول تماشای تلویزیون یا در حال حرف زدن با تلفن هستید بنشینید و با حرکت موزون و تمرین های هماهنگ به سمت بالا و پائین بدن خود را بازی دهید.

هنگامی که مشغول تایپ کردن هستید میتوانید از خود توپ استفاده کنید، البته باید بدانید که این روش بهترین روش نشستن جهت جلوگیری از ابتلا به سندرم تونلی مچ ها و زرد پی نیست.

در زمانی که نشسته اید، پاهای خود را به روی پنجه برده و دوباره به زمین بگذارید. آن قدر این کار را انجام دهید که پاهایتان کمی خسته شود، ده دقیقه دیگر این کار را ادامه دهید و این کار را برای یک ساعت به صورت مدام انجام دهید. این حرکت باعث تقویت ساق پاهای شما می شود.

حرکت گردن

گردن باید در حالت صاف قرار گیرد و سر آرام به عقب و جلو حرکت داده شود. بعد از 10 مرتبه انجام این حرکت جهت حرکت سر را به سمت چپ و راست تغییر دهید.

حرکت شانه ها

شانه ها را به سمت جلو و عقب حرکت دهید. این حرکت فشار کار بر روی شانه هایتان را تسکین می بخشد.

حرکت بازو و شانه ها

بهترین حرکت برای بازوها و شانه ها این است که دست ها را مقابل سینه روبروی هم قرار دهید و از هم دور کرده و دوباره به هم نزدیک کنید. این حرکت برای جلوگیری از افتادگی سرشانه ها و ضعف عضلات بازو بسیار مفید است.

حرکت دوم شانه

دستها را روی شانه قرار دهید و کتف ها را به صورت چرخشی به سمت جلو و عقب بچرخانید.

ورزش کمر مناسب برای محتوانویس ها

دستها را به حالت 90 درجه در کنار بدن نگاه دارید و بدون اینکه آنها خم و راست شوند به وسیله کمر البته به صورتی که انگار می خواهید پشت سر را نگاه کنید به طرفین حرکت کنید.

یک بند را در حالت ایستاده با دستانتان در پشت سر نگه دارید و پاها را کمی از هم فاصله دهید.

به همان حالت که دستها پشت سر و پاها باز هستند به سمت پایین خم شوید. طوری که بدنتان در حالت 90 درجه قرار گیرد و دوباره به حالت صاف و قبلی بازگردید.

راه بروید

برای بازگشت گردش خون به حالتی که تمام اعضای بدن به راحتی در جریان آن باشند از جا بلند شده و چند دقیقه راه بروید. این کار برای تمام اعضای بدن بعد از کار با کامپیوتر مهم و نیاز است.

فراموش نكنيد براي اجراي اين حركات نه لباس ورزشي لازم است و نه گرم كردن بدن. بنابراين در هر جايي مي‌‌توانيد اين تمرينات را انجام دهيد.

عادت های خوب برای بدن

عادت های خوب برای بدن
عادت های خوب برای بدن

بهترین حالت برای بدن حالت آرامش و ریلکسی است. کشیدن چند نفس عمیق و نوشیدن آب در فواصل زمانی مناسب و به دفعات کافی یکی از ضرورت های مهم برای داشتن آرامش است.

دنياي ماشيني امروز فرصت‌ها را از ما گرفته، اما اين بدان معني نيست كه چون وقت نداريم، ورزش نكنيم. پشت ميزنشيني و مخصوصا كار طولاني با رايانه، از جمله مشاغلي است كه اين روزها خيلي‌ از ما درگير آن هستیم. توصیه من به شما این است که روش های بالا را برای دوری از یکنواختی کار حتما انجام دهید.

امیدوارم مطالب این جلسه نیز توانسته باشد اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهد. با من در جلسات آینده همراه باشید و نظرات و پیشنهادهای خود را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

4.5/5 - (2 امتیاز)
  • برچسب ها:

1 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.