تاثیر موسیقی در تولید محتوا (جلسه 20)

با سلام خدمت دوستان عزیز. در این مقاله می خواهم شما را با موسیقی مناسب برای کار محتوا نویسی و اهمیت آن و ارتباط آن با بهره وری این کار آشنا کنم و به شما کمک کنم تا بدانید چه موسیقی را برای گوش دادن انتخاب کنید. پس اگر شما هم مشتاقید بدانید تاثیر موسیقی در تولید محتوا به چه صورت است این جلسه را از دست ندهید.
تحقیقات نشان می دهد، موسیقی می تواند تاثیر زیادی در بالا بردن بهره وری و تمرکز در محیط کار داشته باشد. پس اگر همینطور بی وقفه در حال چک کردن ایمیل ها و یا شبکه های اجتماعی خود یا نوشتن متن های محتوا هستید شاید موسیقی بتواند به تمرکز شما کمک کند تا این کار را با سرعت بیشتری انجام دهید.
یادآوری: من چالش 40 روز محتوانویسی راه انداختم تا به تمام کسانی که دوست دارند محتوانویس شوند در این زمینه کمک کنم و نکات کلیدی را به آنها آموزش دهم. پس از این آموزش, افراد می توانند به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت کنند و به درآمد برسند. اگر سایر جلسات را مطالعه نکرده اید, می توانید از طریق آموزش رایگان محتوانویسی به آنها دسترسی داشته باشید.

اهمیت انتخاب موسیقی مناسب و تاثیر موسیقی در تولید محتوا
انتخاب موسیقی مناسب با توجه به خواسته ای که داریم بسیار مهم است. اگر قرار باشد موسیقی را فقط از روی سلیقه انتخاب کنیم، شاید انتخاب درستی انجام داده باشیم و شاید هم انتخابمان اشتباه باشد و این نکته ای است که در اکثرا مواقع موجب تاثیر منفی موسیقی می شود. پس باید متناسب با محیط و کاری که انجام می دهیم موسیقی مورد نظر را انتخاب کنیم.
هدف موسیقی چیست؟
این را باید در نظر داشت که تولید هر موسیقی که توسط یک نفر یا یک گروه انجام میشود قطعا با هدفی خاص بوده است. این هدف میتواند بروز احساسات موسیقیدان در آن لحظه، ابراز علاقه و یا دلایل مادی باشد. پس اگر هدف موسیقی با هدف ما هماهنگ نباشد چه میشود؟
مثلا ما قصد کارکردن داریم، اما موسیقی ای را گوش می دهیم که با هدف غم تولید شده است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با گوش دادن به یک موسیقی, ناراحت یا دلگیر شوید. در حالی که قبل از آن خوشحال و سرحال بودید. پس در انتخاب موسیقی دقت کنید.
موسیقی به روش صحیح !
نحوه گوش دادن به موسیقی بستگی به کاری دارد که ما قصد انجام آن را داریم. هنگام ورزش کردن، خوابیدن، کارکردن و … برای اینکه موسیقی بهترین تاثیر را داشته باشد باید به شکل صحیح مورد استفاده قرار گیرد.
تمرکز مهم است پس موسیقی باصدای بلند گوش ندهید!
مهمترین نکته هنگام کار تمرکز است. پس نباید صدای موسیقی بیش از حد زیاد باشد، چون صدای بلند موجب حواس پرتی میشود. گوش دادن به وسیله هدفون و بلندگو هم در این مورد تفاوت خاصی ندارد ولی در کل استفاده از بلندگو مناسب تر است.

موسیقی در حین کار
اگر هدفتان بالا بردن تمرکز ذهنتان است، موسیقی های آرام گزینهی خوبی برای شماست. این قبیل موزیک ها به افرادی که میخواهند درس بخوانند هم در تمرکز و به خاطر سپردن درسها کمک میکند. موسیقی باروک نمونه بسیاری خوبی از این موزیک ها است.
به یاد داشته باشید قبل از آن که یادگیری را آغاز کنید می توانید با گوش سپردن به موسیقی، اندکی خلق و خوی خود را بهبود ببخشید. در صورتی که فعالیت شما شامل گفتگو با افراد مختلف میشود، به سراغ موسیقیهای فاقد شعر بروید.
اگر میخواهید با ریلکس شدن بیشتر بازده کاری را داشته باشید، باید بدانید که موزیک های با ریتم شاد، میزان هورمون استرس را تا ۴۱% کاهش می دهد.
فعالیت های تکراری را با موسیقی همراه کنید
تحقیقات نشان داده است, کسانی که در حین کار به موسیقی گوش میکنند، کارشان را سریع تر انجام می دهند و دچار اشتباهات کمتری می شوند.
گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، باعث آزاد شدن فرارسان های عصبی خاصی مثل؛ “دوپامین، سروتونین، و نوراپی نفرین” می شود که به شما احساس آرامش و رضایت می بخشند و در نتیجه تمرکزتان در کار بالا می رود.
موسیقی جدید گوش نکنید!
گوش کردن به یک آهنگ جدید برای اولین بار، با غافلگیری و تازگی همراه است. بدن در مواجهه با این تازگی، دوپامین ترشح می کند که باعث احساس رضایت شما میشود. این موضوع می تواند به مرور، موسیقی را از کاری که در حال انجامش بودید برایتان جذاب تر کند و حواس شما را به خود معطوف کند و در دراز مدت کیفیت کارتان را کاهش دهد. پس سعی کنید فهرست پلی لیست خود را از آهنگ هایی درست کنید که قبلاً شنیده اید.
موسیقی می تواند تفاوت زیادی در روزهای کاری برای شما به ارمغان بیاورد, آن را جدی بگیرید.
برای ایجاد احساس آزادی، جلوگیری از خمودگی، دوری از مسایل دنیوی یا مواجه شدن با امور تکراری، موسیقی راحتترین راه برای رسیدن به آرامش و حال خوب است. خلق و خوی بهتر در نتیجهی موسیقی، می تواند بر کیفیت تعامل شما با همکارانتان نیز تأثیر بگذارد.
اگر احساس بهتری داشته باشید، معمولاً رفتارتان محترمانه تر خواهد بود و صبر و شکیبایی و در نتیجه همکاری بیشتری خواهید داشت که همه ی این ها می تواند به کار تیمی بهتر منجر شود.
ارتباط موسیقی با بهرهوری در کار چیست؟
در اینجا چند نکته را به شما یادآور میشوم که نشان میدهند چگونه موسیقی مناسب باعث افزایش بهرهوری در کار میشود.
1. افزایش توانایی تمرکز
تمرکز در بهرهوری مسئله مهمی است، بخصوص در وظایف حساس. موسیقی توانایی تمرکز بر کار را افزایش میدهد. به گفته نیویورک تایمز، ذهن انسان توانایی آن را دارد که از موضوعی به موضوعی دیگر بپرد، اما موسیقی ذهن را در اکنون متمرکز نگه میدارد.
برای تمرکز بیشتر در کار, موسیقی مناسبی را انتخاب کنید. این باعث میشود ذهنتان آرام شود و آنچه باعث حواسپرتی در محیط کار می شود برطرف شود.
2. مثبت اندیشی
مثبتاندیشی تنها داشتن احساس خوب حین کار کردن نیست، بلکه یافتن راهحل مناسب برای مشکل یا مسئلهای است. طبق مطالعات جهانی صورت گرفته, موسیقی باعث آزاد شدن دوپامین در بدن و ایجاد احساس رضایت میشود.
درست مثل خوردن غذایی خوشمزه، نگاه کردن به چیزی جذاب و یا بوییدن عطری مطبوع. چه بر روی یک گزارش کار میکنید و یا حل یک مشکل، دید مثبت برای در نظر گرفتن تمام جنبههای یک موضوع و پیدا کردن راهحل مناسب ضروری است.
3. تنظیم کردن صدا

همهی ما دوست داریم با صدای بلند موسیقی گوش دهیم، ولی این کار در محیط کاری بهرهوری را به مخاطره میاندازد. مطالعات نشان میدهد که گوش دادن به موسیقی با صدای متوسط در محیط کاری خلاقیت را افزایش میدهد، اما شنیدن موسیقی با صدای بلند، توانایی مغز را برای پردازش اطلاعات کاهش میدهد.
بنابراین بهتر است هنگام کار کردن, به موسیقی با صدای ملایم گوش دهید.
4. شنیدن موسیقی بیکلام
برای داشتن حداکثر بهرهوری به موسیقی بیکلام گوش دهید. تحقیقات سال ۲۰۰۸ نشان میدهد که گفتار تا ۴۸% باعث ایجاد حواسپرتی میشود.
مغز شما با شنیدن کلمات, شروع به رمزگشایی میکند و در این صورت داشتن تمرکز مشکل میشود. موسیقی بیکلام فضایی به دور از حواسپرتی ایجاد میکند.
5. سکوت
با در نظر گرفتن تمام تأثیرات مثبتی که موسیقی در بهرهوری دارد، باید بدانید که همیشه هم جوابگو نیست. مطالعات نشان میدهد گوش دادن به موسیقی وظایف پیچیده را مختل میکند. گاهی سکوت بهترین گزینه است. بهتر است در انجام وظایف با تمرکز بالاتر موسیقی را قطع کنید.
رابطه موسیقی بر روی مغز و بهرهوری؟
چرا تأثیر موسیقی بر مغز انسان متفاوت است؟ اگر موسیقی را به آتش بازی تشبیه کنیم, این آتش بازی در مغز شنوندگان موسیقی و موسیقدان ها خیلی فرق می کرد. کسی که فقط به یک موزیک گوش می دهد مانند این است که دارد از دور آتش بازی را تماشا می کند.
اما موسیقی دانها که خودشان هم می نوازند, مانند این هستند که خودشان برگزار کننده جشن آتش بازی آغاز سال نو می باشند.
پس مشخص شد با اینکه گوش دادن به موسیقی، مغز را درگیر فعالیت های نسبتاً جالبی می کند اما نواختن موسیقی مساوی است با کار کل مغز است. در واقع دانشمندان علوم اعصاب, در هنگام نواختن موسیقی شاهد روشن شدن نواحی مختلفی از مغز بودند که این نواحی اطلاعات را در ترتیبی سریع، پیچیده و شگفت آور پردازش می کنند.
اما موسیقی چه ویژگی دارد که مغز را روشن می کند؟
این تحقیقات کاملا جدید و تازه است و دانشمندان علوم اعصاب ایده های خیلی خوبی در این زمینه دارند. نواختن یک ساز موسیقی در حقیقت همه قسمت های مغز را درگیر می کند. این درگیری به خصوص در قسمت های دیداری، شنیداری و مناطق مرتبط به حرکات عضلانی کورتکس را همزمان شامل می شود و کارایی مغز را بالا میبرد.
تمرین موسیقی و مغز
مثل هر تمرین دیگری تمرینات منظم و ساختار یافته، عملکرد های مغز را تقویت می کنند. این تقویت و رشد به ما اجازه می دهد که توانایی را به بقیه فعالیت های خودمان نیز منتقل کنیم.
تأثیر شگفت انگیز موسیقی بر مغز انسان
نواختن موسیقی حجم و فعالیت جسم پینه ای مغز را که پل بین دو نیم کره مغز است, افزایش می دهد و اجازه می دهد که پیام ها سریع تر و از راه های متفاوت تری در مغز پخش شوند.

در واقع گروهی از فعالیت های به هم پیوسته که هم شامل برنامه ریزی، استراتژی و توجه به جزئیات به هم می شود، نیازمند تحلیل همزمان هر دو جنبه درکی و شهودی است.
این توانایی بر چگونگی کارکرد سیستم حافظه نیز تأثیر دارد و در نتیجه قطعاً با شنیدن موسیقی عملکرد بهتری در حافظه ایجاد می شود.
موسیقی مناسب با محیط کار خود را بشناسید
موسیقی طبیعت
در اینجا منظور موسیقی هایی است که در آنها صداهای طبیعی وجود دارد. تحقیقات در انیستوی پلی تکنیک رنسلر نشان می دهد، اضافه کردن صدای طبیعت می تواند سطح خلاقیت و تمرکز را بالا ببرد.
طبق تحقیقات انجام شده، صداهای طبیعت می تواند باعث بهینه سازی توانایی تمرکز شود و در نتیجه باعث افزایش رضایت کلی کارکنان در محیط کارشود. شما می توانید صداهای طبیعت را ضبط کنید و یا از موسیقی های پس زمینه که شامل صداهای آب می باشند استفاده کنید.
موسیقی مورد علاقه
گوش دادن به موسیقی موردعلاقه تان باعث میشود که شما احساس خوبی داشته باشید. پروفسور (Teresa Lesiuk) در زمینه موسیقی درمانی به این نتیجه رسیده است که علایق شخصی در موسیقی بسیار تاثیرگذار می باشد.
کسانی که به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهند نسبت به کسانی که اینکار را انجام نمی دهند، از کار خود بیشتر لذت می برند و این باعث می شود وظایف خود را بهتر و سریعتر انجام دهند و همچنین باعث می شود ایده های بهتری دریافت کنند زیرا موسیقی باعث بهبود روحیه آنها میشود.
زمانی که شما استرس دارید ممکن است تصمیماتی شتاب زده بگیرید ولی زمانی که حالتان خوب باشد با انتخاب های بیشتری رو به رو هستید.
موسیقی های بی اهمیت گوش ندهید
موسیقی هایی که زیاد برای شما اهمیت ندارند هم ایده بدی هستند. زیرا تحقیقات نشان داده است, موسیقی هایی که افراد آنها را خیلی دوست دارند و یا اصلا دوست ندارند، حواس کارکنان را پرت می کند و باعث کاهش تمرکز آنها می شوند.
موسیقی بی کلام
کلمات به شدت حواس شنونده را پرت می کنند. بر اساس تحقیقات دانشگاه کمبریج در سال 2008 کلمات باعث می شوند که ما به این موضوع دقت کنیم که خواننده دقیقا چه چیزی را عنوان می کند و این یعنی 48% اشخاص در حال کار حواسشان پرت می شود.
موسیقی با ریتم خاص

موسیقی با یک ریتم خاص می تواند روی تحریک پذیری شما بسیار موثر باشد. محققان کانادایی طبق تحقیقاتی که انجام داده اند، دریافتند که عملکرد مغز افراد هنگامی که موسیقی های سریع گوش می دهند بهتر از آزمون های IQ می باشد.
اگر برای انجام کاری که انجام می دهید نیاز به شادتر بودن دارید، این نوع موسیقی می تواند به شما کمک کند. برای مثال موسیقی بارکوک یکی از محبوب ترین موسیقی ها در این زمینه می باشد.
تحقیقات دیگری که توسط محققان دانشکده مهندسی BMS در بنگلور مالزی صورت گرفته است، بیانگر آن است که گوش دادن به موسیقی هایی که در هر دقیقه دارای 60 ضربه می باشند باعث کاهش استرس و افزایش آرامش میشود.
در موسیقی کلاسیک به این سبک «larghetto» گفته میشود و به معنای موسیقی ملایم است. یعنی موسیقی هایی که نه خیلی سریع و نه خیلی آرام می باشند.
موسیقی با صدای کم
موسیقی در حین کار باید کم باشد. میزان صدا هنگام گوش دادن موسیقی بسیار مهم است. محققان دانشگاه ایلینوی، دانشگاه بریتیش کلمبیا، ونکوور و … دریافتند که میزان صدای متوسط فقط مناسب تفکر خلاق است. در حالی که موسیقی با صدای بلند توانایی مغز را برای پردازش اطلاعات کاهش می دهد.
امیدوارم توانسته باشم در این مقاله اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهم. نظرها و پیشنهادها و یا حتی تجربهی خود را در این زمینه با ما در بخش دیدگاه ها مطرح کنید.
About آتشگاه
آموزش تنها حرفه ای است که حرفه های دیگر را ایجاد می کند. من عاشق این حرفه هستم.
More Posts by آتشگاه1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.
دو بار این مقاله رو خوندم واقعی عالی بود. خسته نباشید