تقویم محتوا چیست؟ (جلسه 33)

تقویم محتوا چیست؟ (جلسه 33)

آنچه در این مقاله میخوانید

با سلام خدمت شما هراهان عزیز. در این مقاله میخواهم شما را با تقویم محتوا آشنا کنم. اصلا تقویم محتوانویسی چیست؟ و چگونه باید آن را بسازیم؟ چه ویژگی هایی دارد؟ و اینکه به درد کسب و کار ما میخورد یا خیر؟ برای جواب این سوال ها با من تا پایان این جلسه همراه باشید.

 

یادآوری: من چالش 40 روز محتوانویسی راه انداختم تا به تمام کسانی که دوست دارند محتوانویس شوند در این زمینه کمک کنم و نکات کلیدی را به آنها آموزش دهم. پس از این آموزش, افراد می توانند به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت کنند و به درآمد برسند. اگر سایر جلسات را مطالعه نکرده اید, می توانید از طریق آموزش رایگان محتوانویسی به آنها دسترسی داشته باشید.

 

تقویم محتوا چیست؟

آشنایی با تقویم محتوا
آشنایی با تقویم محتوا

تقویم محتوا یعنی برنامه ریزی تمام کارهایی که باید برای پیشبرد اهداف بازاریابی دیجیتالی انجام دهید تا صدای برندتان را خوش نواتر از همیشه به گوش مخاطب برسانید. این تقویم می تواند به صورت دستی در کاغذ نوشته و یا از طریق یک سری نرم افزارها تهیه شود.

چرا باید از تقویم محتوا استفاده کنیم؟

تقویم محتوا می‌تواند از چند جهت باعث پیشرفت فرآیند استراتژی تولید محتوا شود. پیش از همه، این ابزار به شما زمان می‌دهد تا درباره محتوایی که قصد نگارش آن را دارید به درستی فکر کنید.

در واقع، تفاوت اصلی نویسندگان حرفه‌ای با سایرین، این است که نویسندگان معمولی شاید یک ساعت را تنها برای نوشتن یک پاراگراف صرف کنند, چرا که کاملا نمی‌دانند قرار است درباره‌ی چه چیزی بنویسند. در حالی که نویسندگان حرفه‌ای اینطور نیستند و نسبت به موضوع تسلط دارند.

1. مدیریت بهتر محتوا

دانستن اینکه چه زمانی، چه محتوایی را به چه کسی می خواهیم بدهیم باعث صرفه جویی در زمان شده و به شما اجازه می دهد به بقیه کارهایتان سر و سامان بدهید.

2. برنامه ریزی های زمانی دقیق

برای برنامه ریزی کارها و انجام آنها در زمان مقرر، استفاده از تقویم ابزار مناسبی است. طراحی تقویم زمان بندی شده منجر می گردد تا تمامی بهانه ها در مورد اینکه نمی دانید چه محتوایی، کی و توسط چه فردی در شبکه های منتشر کنید را از بین ببرد.

3. افزایش بازدهی کاری

برنامه‌ریزی از طریق تقویم محتوایی و تولید محتوا بر اساس آن در شبکه های اجتماعی و … این امکان را برایتان فراهم می نماید تا با صرف کمترین مقدار زمان و انرژی، بیشترین کارها را به طور منظم انجام بدهید.

 

روش های ایجاد تقویم محتوانویسی چیست؟

روش های ایجاد تقویم محتوانویسی چیست؟
روش های ایجاد تقویم محتوانویسی چیست؟

1. محتوای قبلی خود را حسابرسی کنید

اولین قدم برای ایجاد یک تقویم محتوا این است که به عقب برگردید تا مشکلات موجود در محتوای قبلی تان را بررسی کنید, فرصت های مناسب را برجسته کنید و نوع محتوایی را که در گذشته کار کرده اید, شناسایی کنید.

حسابرسی محتوای شما باید:

  • یک حسابرسی کامل باشد تا بتوانید هر گونه خطایی را پیدا کنید. به عنوان مثال: سایت ممکن است عناوین تکراری را ارائه دهد که می تواند توانایی یک موتور جستجو را برای طبقه بندی و رتبه بندی صفحه تحت تاثیر قرار دهد.
  • محبوب ترین پست ها را شناسایی کنید. بررسی اینکه کدام محتوا به خوبی در یک ماه بازدید داشته، زمان ماندن در صفحه و میزان جست و جو انجام شده و روندی را که به طور پیوسته عملکرد بهتر را نشان می دهد مشخص کنید و آن ها را در استراتژی محتوایی آینده استفاده کنید.
  • اگر محتوایی به خوبی اجرا شده است، به روز رسانی یا بازنویسی آن را در نظر داشته باشید. مثلا یک کلمه کلیدی قوی تر را برای بهینه سازی یا اصلاح مقاله و برای ارزیابی بیشتر مخاطبان اصلی خود اختصاص دهید.

2. رقبای خود را شناسایی کنید و ایده بگیرید

قدم بعدی این است که خودتان را با رقبا آشنا کنید. به سادگی با نگاه کردن به آنچه که رقبا انجام می دهند، شما یاد می گیرید تا استراتژی های مختلف را شناسایی گنید و چگونگی کار با آنها را می آموزید و ایده های بهتری را به کار میبرید.

تجزیه و تحلیل قوی با در نظر گرفتن رقبای اصلی شما آغاز می شود. در واقع شما می خواهید بدانید که با چه کسی برای توجه مخاطبان با شما رقابت می کند.

  • شما می توانید از ابزار الگوبرداری مخاطبین الکسا برای پیدا کردن سایت های دیگر که مخاطبان مورد نظر شما از آنها نیز بازدید می کنند استفاده کنید.
  • بررسی کنید که رقبا از چه کلمات کلیدی استفاده کرده اند.
  • پروفایل بک لینک یکی از رقیبان خود را بررسی کنید. به پروفایل بک لینک رقیب خود نگاه کنید تا لینک های جذاب آن ها را پیدا کنید. آیا آنها معمولا به محتوای همیشه سبز پیوسته اند؟
  • این پیگیری های تحقیقاتی به شما این امکان را می دهد تا مخاطبین جدید خود را شناسایی کرده و همچنین فرصت هایی را برای ایجاد یک استراتژی بک لینک سازی قوی تر پیدا کنید.

 

مدیریت تیم محتوا با تقویم محتوانویسی

مدیریت تیم محتوا
مدیریت تیم محتوا

تقویم محتوا کمک می کند که منابع را تقسیم کنید و نقش ها و مسئولیت ها را ایجاد کنید. این ویژگی برای گروه های کوچک که منابع بسیار محدودی دارند مهم است.

اختصاص یک شخص برای مدیریت تمامی مراحل تولید محتوا. اگر چندین نفر در تیم تولید محتوای شما هستند، باید یک نفر را تعیین کنید تا بر کار بقیه نظارت کند و مطمئن شود همه چیز هماهنگ و در مسیر است. این افراد وظیفه دارند موارد زیر را انجام دهند:

  •  هشدار به تیم در مورد مهلت های آینده
  •  تعقیب محتوای دیرهنگام
  •  شناسایی زمانی که تغییرات باید انجام شود

تعریف محتوای مخلوط و برنامه زمانی

باید تعریفی برای محتوای خود داشته باشید. تعریف نوع محتوایی که استفاده می کنید باید بر اساس اهداف بازاریابی، منافع مخاطبان و منابع محتوایتان باشد.

برای دریافت محتوای مناسب، ابتدا با یک چارچوب، مانند قانون 20/80، شروع کنید.

  • قانون 20/80 بیان می کند که 80 درصد محتوای شما باید آموزنده یا سرگرم کننده باشد. در حالی که 20 درصد باید به طور مستقیم کسب و کار شما را ارتقا ببخشد و چون این امر در مورد تمام کسب و کارها اعمال نمی شود، موضوع خوبی برای شروع است.

یک برنامه زمانی را تنظیم کنید. کانال های توزیع، منابع انتشار و تولید و حجم کاری که تیم شما می تواند به طور واقع بینانه حفظ کند یک برنامه زمانی را تنظیم می کند.

ایجاد تبلیغ در تقویم محتوانویسی

حدودا هفتاد میلیون پست وبلاگ هر ماه در وردپرس منتشر می شود. پس رقابت شدیدی وجود دارد تا یک پست دیده شود و به نتیجه ای برسد که طبق برنامه ریزی انتظار می رود.

رقابت شدید به این معنی است, تیم هایی که محتوای خود را برنامه ریزی می کنند و طبق آن پیش می روند, در ابتدا موفق تر از کسانی هستند که تجربیاتشان را به عنوان پس انداز در نظر می گیرند.

محتوای شما برای دیده شدن باید در یک کانال توزیع خاص قرار بگیرد. مثلا برای به دست آوردن رتبه بندی یک کلمه کلیدی خاص ممکن است بهینه سازی کنید یا افراد خاصی را معرفی کنید که در ازای دریافت پول یا تبادل, به تبلیغ محتوای شما کمک می کنند.

در کل نباید از تبلیغات و تاثیر آن روی دیده شدن محتوا غافل شد. از هر روشی که میدانید برای تبلیغ استفاده کنید.

 

ویژگی‌های مهم تقویم محتوانویسی

 سازمان دهی محتوا تنها منجر به صرفه جویی در زمان نمی‌شود. هر چند که زمان به تنهایی می‌تواند پیشرفت خوبی به همراه داشته باشد. ویژگی‌های دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم؛

  •  در اولین قدم، با داشتن یک برنامه منظم می‌توانید در شرایط متفاوت بهتر تصمیم گیری کنید تا در رویدادها و شرایط غیر منتظره بسیار کارآمدتر باشید.
  •  در قدم دوم همکاری بین اعضای تیمتان را با وجود یک لیست منظم چندین برابر آسان‌تر کنید. چرا که همه چیز با نظم کامل بهتر انجام می شود.
  •  در قدم بعدی محتوایی ایجاد کنید که وابسته به زمان محدودی نیست. یعنی مخاطب شما در هر زمان به سراغ آن می‌آید. این نوع محتوا بهترین دوستان بازاریاب ها به حساب می‌آیند.
  •  با کمک تقویم محتوا می‌توانید آسان‌تر به محتوایتان دسترسی داشته باشید و با انتشار یا اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی، استفاده چندباره و بهینه‌تری از آن داشته باشید.
  •  همانطور که می دانید پست‌ها بر اساس انواعی که خودتان مشخص می‌کنید قابل مرتب سازی هستند. این کار می‌تواند بر اساس هدفی که در نظر دارید (مانند محتوای محصول محور، محتوای آموزشی یا…) یا دسته بندی خاصی مشخص شود.
  • شما می‌توانید بازخورد هرکدام از محتوا را با توجه به فاکتورهایی مانند ماه، روز یا ساعات مختلف بررسی کنید و مشکلات و نقاط قوت خود را شناسایی کنید.
  •  ویژگی دیگر تقویم محتوا، کمک برای نه گفتن به پروژه‌های غیرضرورری است. در صورتی که یک فهرست مشخص از محتوا دارید، می‌توانید بهتر تصمیم گیری کنید که پروژه جدیدی را به فهرست خود اضافه کنید یا خیر.

 

پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با محتوایی که وابسته به زمان نباشد نگاهی به مقاله محتوای همیشه سبز چه نوع محتوایی می باشد؟ بیندازید.

 

مزایای تقویم محتوانویسی

مزایای تقویم محتوانویسی
مزایای تقویم محتوانویسی

با استفاده از تقویم محتوانویسی دیگر نگران نخواهید بود که چه محتوایی توسط چه کسی و در چه زمانی در شبکه های اجتماعی و … باید تولید و توزیع شود.

از جمله مزایای استفاده از تقویم محتوایی در کسب و کارتان, می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  برنامه ریزی پست های وبلاگ
  •  برنامه ریزی زمان تولید و توزیع مطالب مانند کتاب های الکترونیکی، اینفوگرافیک و …
  •  یادداشت کردن رویدادهای مهم مثل مناسبت ها
  •  جمع آوری ایده هایی تولید محتوا
  •  مدیریت و برنامه ریزی پست شبکه های اجتماعی و …

چطور یک تقویم محتوانویسی خوب را تشخیص دهیم

تقویم محتوایی به شیوه های مختلفی برای هر فرد طراحی می شود. اما یک نظر کلی بین تمامی بازاریابهای دیجیتالی وجود دارد که یک تقویم محتوایی خوب باید شامل موارد زیر باشد:

  1.  ذکر جزئیات در مورد اینکه چه کسی محتوا را تولید می کند.
  2.  چه نوع محتوایی باید تولید شود.
  3.  کجا باید این محتوا توزیع و منتشر گردد.
  4.  چه انتظاری از تولید این محتوا دارید.
  5.  نتایج حاصل از این محتوا را چگونه میتوان اندازه گیری کرد.

برای جلب توجه و اعتماد مخاطبتان باید زمان بگذارید و به نیازها و دغدغه های آنها فکر کنید. بعد با برنامه ریزی منظم به تولید محتوا بپردازید.

اگه میخواهید حضور شما در دنیای دیجیتال منجر به بهره وری شود, باید برای وقت و انرژی که صرف می کنید برنامه ریزی کنید و بدانید که بهترین برنامه ریزی را با تقویم محتوایی می توانید داشته باشید.

 

راهکارهای مناسب برای موفقیت در ایجاد تقویم محتوانویسی

فرقی نمی کند شما محتوای خود را به صورت هفتگی، ماهانه و یا سه ماه یکبار برنامه‌ریزی و منتشر می کنید. بلکه این بسته به اینکه صنعت یا سازمان شما چقدر سریع در حال حرکت است متفاوت خواهد بود.

چند کلید کلی برای موفقیت تقویم محتوا وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  1. بگذارید همه تقویم محتوای شما را ببینند. با اینکه هیچ کس نباید توانایی ویرایش یک تقویم محتوای حرفه‌ای را داشته باشد اما حداقل همه باید بدانند که تقویم محتوا کجا قرار گرفته و به آن دسترسی داشته باشند.
  2. به صورت پیوسته تکرار کنید یک تقویم محتوا یک سند زنده می باشد و با تغییر محتوای شما باید تغییر و رشد کند.
  3. میلیون‌ها روش و رویکرد در زمینه تقویم‌بندی محتوا وجود دارند. اما ما فقط یک فرآیند اثبات شده را به شما معرفی کردیم. در صورت نیاز شما باید با رویکردها بازی کنید و عناصر را تغییر دهید. در واقع همه‌‌ی ما همیشه در حال تغییر و اصلاح روش‌هایمان هستیم.
  4. یک مخزن محتوا ایجاد کنید. گرفتار ایده‌هایی که نمی‌توانید به سرعت آن‌ها را انجام دهید نباشید و هیچگاه به این جمله بسنده نکنید که “نمی‌توانم از پس آن بربیایم”، در عوض مخزنی برای ایده‌های محتوای خود ایجاد کنید و در صورت نیاز به آن سر بزنید.

 

4.4/5 - (7 امتیاز)
  • برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.