استراتژی تولید محتوا (جلسه 32)

استراتژی تولید محتوا (جلسه 32)

آنچه در این مقاله میخوانید

در این جلسه از سری جلسات آموزش محتوانویسی می خواهم شما را با تعریف استراتژی تولید محتوا آشنا کنم. اینکه اصلا استراتژی تولید محتوا چیست؟ و چرا هر وب سایت و محتوایی نیاز به استراتژی تولید محتوا دارد؟

در ادامه قصد دارم روش های ایجاد یک استراتژی محتوا را برای شما توضیح دهم پس در ادامه با ما همراه باشید.

 

یادآوری: من چالش 40 روز محتوانویسی راه انداختم تا به تمام کسانی که دوست دارند محتوانویس شوند در این زمینه کمک کنم و نکات کلیدی را به آنها آموزش دهم. پس از این آموزش, افراد می توانند به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت کنند و به درآمد برسند. اگر سایر جلسات را مطالعه نکرده اید, می توانید از طریق آموزش رایگان محتوانویسی به آنها دسترسی داشته باشید.

 

استراتژی تولید محتوا چیست؟

استراتژی تولید محتوا چیست؟
استراتژی تولید محتوا چیست؟

استراتژی تولید محتوا بخشی از برنامه بازاریابی است. اگر بخواهیم یک تعریف کوتاه برای آن داشته باشیم، باید بگوییم که استراتژی یعنی برنامه‌ریزی برای چگونگی خلق محتوا.

این برنامه ریزی برخلاف تولید محتوای وب‌سایت, وظیفه نویسنده یا شخص تولید کننده مطالب نیست چون کاری نیست که یک نفر بتواند به خوبی انجام دهد و حداقل به دو نفر نیاز دارد یکی تولید کننده محتوا و دیگری سئوکار.

اگر بخواهیم تعریف دقیق‌تری داشته باشیم، می گوییم: «استراتژی برنامه‌ای است برای چگونگی خلق محتوا که به اعضای بازاریابی شرکت, دید سطح بالایی از مراحل کار به منظور نوشتن مطلب مناسب و با کیفیت را می‌دهد».

چرا هر شرکتی به برنامه‌ استراتژی تولید محتوا نیاز دارد؟

برای جواب این سوال باید بگویم شما مسلماً به دنبال این هستید که محتوای تولیدی تان در هر موضوعی, بتواند بیشترین توجه را به سمت خود جذب کند.

اما اینکه فقط مطلب بنویسید، هیچ فایده‌ای ندارد. با این کار فقط سایت خود را پر از محتوا در هر حوزه‌ای کرده‌اید. پس باید برنامه داشته باشید. برنامه ای برای اینکه بدانید چه چیزی بنویسید؟ چرا باید بنویسید؟ در کجا باید آن را نشر دهید؟ مخاطبان مطلب شما چه کسانی هستند؟ و …

در واقع استراتژی محتوا یک ابزار خاص نیست که آن را نصب و از آن استفاده کنید. پس خود شما باید اقدام به تدوین استراتژی محتوایی کنید, آن هم با یک تیم که شامل بازاریاب های اینترنتی، سئوکار، نویسنده و غیره است.

این استراتژی یا همان برنامه به کسب‌ و کارتان کمک خواهد کرد تا بتوانید در نهایت محتوای باکیفیت تولید کنید و با انتخاب کانال‌های مناسب توزیع، برندینگ خود را بهینه کنید.

چگونه یک استراتژی تولید محتوا تهیه کنیم؟

برای تهیه‌ی یک استراتژی تولید محتوای اصولی چند نکته را باید حتما در نظر بگیرید که در ادامه به آنها می پردازیم.

۱- یک سئوی قوی ایجاد کنید

محتوایی ایجاد کنید که مخاطبان شما بیشتر از هر چیزی آن را جستجو می‌کنند. از سؤالاتی که می‌خواهند جواب آنها را بدانند، از پرسش‌وپاسخ‌ها، بازدیدها و محتوای تولید شده توسط کاربر، برای یافتن کلمات کلیدی استفاده کنید.

کلمات کلیدی نیز بسیار مهم هستند. این رویکرد به شما اطمینان خواهد داد که محتوایتان با مخاطبان ارتباط مناسبی برقرار کند. بنابراین اصول سئو را در محتوایتان رعایت کنید تا محتوای مناسب تری داشته باشید.

۲- با استراتژی تولید محتوا مضمون کاملی برای محتوایتان انتخاب خواهید کرد

داشتن یک مضمون کامل برای حفظ تمام مخاطب ها، بسیار مهم است و به شما کمک می‌کند برای همه کانال‌های ارتباطی, محتوا ایجاد کنید.

این محتوا به مشتریان شرکت شما را به عنوان شرکتی نشان می‌دهد که افکاری تأثیرگذار دارد. وقتی شما یک مضمون دارید، محتوایتان می‌تواند همیشه قابل‌ استفاده و تر و تازه باشد و شامل پرسش و پاسخ با مشتریان، شرکا، وبلاگ‌ها، وبینارها، اینفوگرافیک‌ها و نظایر آنها باشد. همه اینها به خوبی به عنوان یک استراتژی یکپارچه با هم هماهنگ می‌شوند.

۳- لحن مناسب و همیشگی سبک خودتان را داشته باشید

هر محتوایی را در هر موضوعی که تولید می‌کنید، آن را از نظر لحن بررسی کنید. معمولا هر برند لحن تعریف‌شده‌ای دارد که محتوایش را بر مبنای آن می‌نویسد. پس لحن مناسب خودتان را داشته باشید.

در این صورت هر کسی که بخواهد با محتوای شما ارتباط برقرار کند، سردرگم نخواهد شد و فهم آن برایش آسان خواهد بود. ضمن اینکه مخاطبانتان با آن لحن شما را بهتر خواهند شناخت و این لحن برای شرکت و برای فرهنگ شما بسیار اهمیت دارد.

۴- اطلاعات و پاسخ‌های کامل و مناسب برای کاربران

هدف استراتژی تولید محتوا انتقال اطلاعات به مخاطب است. پس تمام اطلاعات ضروری را در اختیار بازدیدکنندگان‌ محتوایتان قرار دهید تا مجبور نشوند در جاهای دیگر به دنبال آن بگردند.

از زبان و بیانی ساده استفاده کنید تا بازدید کننده ها متوجه آن بشوند و جزییات محتوا را به آسانی درک کنند. محتوایتان را طوری بنویسید که خوانندگان پاسخ تمامی سوال ها و ابهام های خود را بیابند.

۵- با تولید محتوای خوب به مخاطب کمک کنید

 

با تولید محتوای خوب به مخاطب کمک کنید
با تولید محتوای خوب به مخاطب کمک کنید

تیم های بازاریابی محتوا، اغلب عادت دارند بر ارائه اخبار جدید شرکت‌ها، ویژگی‌های محصولات آنها و یا یک تقویم محتوایی تمرکز کنند.

اما بازاریابی محتوایی خوب یک قاعده ساده دارد و آن اینکه: “به مشتریان در مواجهه با چالش‌ها و تصمیم‌گیری‌های آنها برای خرید کمک کنید”.

به بیان ساده تر محتوایتان باید برای مخاطب مفید باشد و به آنها کمک کند.

۶- با یک استراتژی تولید محتوا از مخاطبان خواسته های واضح و ساده داشته باشید

باید این نکته را بگویم که اگر بیش از حد از خوانندگان‌ بخواهید کاری انجام دهند، آنها هیچ کاری نخواهند کرد. اگر هم چیزی از آنها نخواهید، فرصتی را که برای تشویق کاربران به انجام عمل دارید از دست خواهید داد.

پس به این فکر کنید که دوست دارید مخاطبانتان چه کاری انجام دهند و سپس محتوا را بر اساس آن برنامه ریزی کنید.

۷- محتوایتان را در دسترس کانال‌های ارتباطی قرار دهید

استراتژی تولید محتوا می گوید هر محتوایی که ایجاد می‌کنید، باید طوری باشد که بیشترین امکان دسترسی به آن وجود داشته باشد. پس باید کاری کنید که در همه کانال‌های ارتباطی در دسترس باشد.

حتی می‌توانید بعدا از این محتوای جدید دوباره در تقویم سالانه استفاده کنید. بنابراین نیازی نیست درباره آن موضوع خاص دوباره محتوا تولید کنید.

به یاد داشته باشید بهترین محتوا، محتوایی است که تاریخ انقضا نداشته باشد.

۸- همیشه برای مخاطبان چالش‌ برانگیز باشید

بسیاری از برندها محتوایشان را برای فهرستی از کلمات کلیدی یا رتبه‌بندی سایت‌شان می‌نویسند نه اینکه ارزش واقعی را به مخاطبان خود ارائه دهند.

پس از خودتان بپرسید: «چالش‌هایی که مشتریان من هر روز با آنها مواجه می‌شوند چیست؟». سپس محتواهایی تهیه کنید که راه‌حل‌های خاصی را برای آن چالش‌ها ارائه بدهد.

این کار اعتماد مشتریان را جلب می کند و آنها شما را به جای یک فروشنده، به عنوان کسی که در حرفه‌اش کمک فکری ارائه می‌دهد, در نظر خواهند گرفت.

۹- محتوای جذاب و مناسب

مخاطبان باید محتوای شما را بپسندند. پس برای جذاب بودن محتوایتان اول محتواهای مختلف را بررسی و آزمایش کنید و ببینید کدام نوع محتوا هم از نظر ترافیک طبیعی و هم از نظر کانال‌های پولی بیشترین طرفدار را دارد.

بعد از این مرحله سعی کنید بیشتر محتوای خودتان را از آن نوع تولید کنید.

  • محتوای میکرواینفلوئنسرها نیز همراه با داستان‌هایی از موفقیت مشتریان, بسیار عالی کار می‌کند.

۱۰- ارزش‌های اصلی‌ محتوا را بشناسید

شاید شما ارزش‌های اصلی محتوایتان را به مخاطب ها معرفی کرده باشید. با این حال بسیار مهم است که در استراتژی محتوایتان همواره آنها را در نظر داشته باشید.

این کار به مخاطبان شما کمک می‌کند تا بدانند چه چیزی برایتان اهمیت دارد و هدف‌تان از تولید این محتوا چیست.

ارزش‌های اصلی برندتان را به محتوا بیفزایید و منتظر واکنش های مخاطب ها باشید.

۱۱- برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشید

ایجاد یک تقویم محتوایی ضروری است. اما چطور باید تصمیم بگیرید؟ چه چیزی باید در آن بنویسید و چه زمانی باید آن را منتشر کنید؟

یکی از بهترین روش‌ها برای این کار، برنامه‌ریزی چند بعدی محتوا می باشد. باید تمام زوایای اصلی کسب‌ و کارتان را بررسی کنید. سپس برای سال جاری برنامه‌ریزی کنید و هر دو هفته یک بار آن را تثبیت کنید.

۱۲- ویژگی‌های بصری مناسب

شما باید ترکیبی از محتوا همراه با تصاویر و ویدئوهای جذاب در استراتژی محتوایی‌ بگنجانید. البته ممکن است تهیه تصاویر با کیفیت مورد نیاز برای پشتیبانی از استراتژی محتوایتان، مشکل و پرهزینه باشد اما اصلا نگران‌کننده نیست.

امروزه برندهای برتر با استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربر در سراسر وب، در حال پیشرفت هستند و به مخاطبانی دسترسی دارند که محتواهای تأثیرگذار تولید می‌کنند.

13- داستان‌سرایی تاثیرگذار را فراموش نکنید

داستان‌سرایی تاثیرگذار را فراموش نکنید
داستان‌سرایی تاثیرگذار را فراموش نکنید

داستان‌سرایی باید عنصر اصلی استراتژی محتوای‌ شما باشد. در زندگی امروز سرعت حرف اول را می‌زند. بنابراین دستیابی به پاسخ سریع بسیار اهمیت دارد اما در بازاریابی هنگامی که پای افزایش ارتباط و تعامل مشتری با برند، جذب مشتری یا فروش به میان می‌آید، هیچ چیز قوی‌تر از به کار بردن اصول اساسی داستان‌سرایی برای شما مؤثر نیست.

داستان برندتان می‌تواند بیشتر و سریع‌تر از هر چیز در موفقیت استراتژی محتوایی و جذب مخاطبین شما مؤثر باشد.

 

مقاله پیشنهادی: با داستان نویسی در محتوا آشنا شوید (جلسه 22)

 

چند عادت که هر تولید کننده محتوا بهتر است بداند

چند عادت که هر تولید کننده محتوا بهتر است بداند
چند عادت که هر تولید کننده محتوا بهتر است بداند

عادت اول

اولین کار این است که کاربران خود را بشناسید. در این بخش باید تعیین کنید که کاربران شما چه کسانی هستند؟ چه سنی دارند؟ و بیشتر به دنبال چه پاسخی هستند؟

شغل بیشتر آن‌ها چیست؟ چه نوع لحنی باید برای آن‌ها به کار ببرید؟ هر اطلاعاتی که برای کاربران نیاز است باید نوشته شود. نکته مهم دیگر این است که یک تناسب نسبی بین کاربران و موضوع و مقاله وجود داشته باشد.

عادت دوم

کار بعدی این است که باید مشکلات کاربران در حوزه فعالیت خودتان را بنویسید. اینکه کاربران شما وقتی وارد صفحه سایتتان می‌شوند، دنبال چه مطلبی هستند.

برای پیدا کردن آن چند روش دارید:

  1. اول از همه تجربه خودتان در فروش یا عرضه خدماتتان را در نظر بگیرید
  2. با استفاده از ابزارهای بررسی گوگل به دنبال کلمات و عبارت های جستجو شده بروید
  3. و تهیه پرسشنامه برای پرسیدن سؤالات تخصصی از کاربران برای رسیدن به مشکلات آن‌ها

گاهی توصیه می شود ترکیبی از هر سه مورد بهتر است که استفاده شود.

عادت سوم

کار بعدی این است فهرستی از کلمات کلیدی اصلی و فرعی که کاربر را به سایت شما هدایت می‌کند، بنویسید.

این کلمات هم باید برای صفحه اصلی و هم برای تک تک دیگر صفحات شما باشد. در واقع شما با نوشتن مطلب برای هر صفحه باید چنین مراحلی را انجام دهید.

عادت چهارم

عادت چهارم استفاده از شبکه های اجتماعی است.

در این بخش قرار نیست که به صورت تخصصی شبکه‌های اجتماعی تان را مورد بررسی قرار دهید. بلکه قرار است شما بر اساس موضوع اصلی مقاله یا محتوای تولیدی در هر صفحه, از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

در کنار هر اسم شبکه، موضوع، نوع محتوا و هشتگ و غیره را مشخص کنید. البته برای تعیین این‌ها باید به صورت تخصصی یک استراتژی دیگری تنظیم کنید.

عادت پنجم

حقیقت این است که محتوای شما اگر خاص نباشد نمی‌تواند کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند. برای همین باید سعی کنید تا برای مطالب خود موضوعات خاصی را در نظر بگیرید.

برای موفقیت در این کار باید سایت‌های رقیب را بررسی کنید تا بتوانید به موارد کمتر پرداخته شده، بپردازید. یک ستون برای مواردی خاص و مهم که می‌تواند مطلب شما را بین بقیه ممتاز کند، در نظر بگیرید.

عادت ششم

این را هم در نظر بگیرید که محتوای مقاله یا مطلبی که قرار است در شبکه‌ها قرار بگیرد، باید در چه فرمتی باشد. متن، عکس، ویدئو، اینفوگرافیک از مهم‌ترین فرمت‌هایی هستند که در نوشتن محتوا به کار می‌روند.

عادت هفتم

قرار دادن محتوا در سایت یا کانال باید برنامه ریزی داشته باشد. همین‌طوری نمی‌توان مطلب نوشت و بدون برنامه آن‌ها را بارگذاری کرد.

  • پس اول از همه تعیین کنید که هرچند روز یک بار قرار است که مطالب را در سایت یا شبکه‌های اجتماعی بارگذاری کنید.
  • در ستون بعدی تاریخ انتشار مطلب را بنویسید. دقت کنید که آن تاریخ انتشار مطلب است، پس مقاله یا همان مطلب شما باید از چند روز قبل آماده باشد.

عادت هشتم

در این ستون ایده‌هایی که می‌توانید در ماه‌های بعد به آن بپردازید، بنویسید. این ایده ها لازم نیست که ناب باشد.

فقط شما باید موضوعاتی را تعیین کنید که با موارد قبلی ارتباط موضوعی داشته باشند. هر چه این ارتباط بیشتر باشد، مسلماً ساختار محتوای شما ناب‌تر خواهد بود.

 

عادت نهم

هدف آخر شما از تعیین استراتژی محتوا این است که باید برنامه‌ای برای فعالیت های محتوایی تعیین کنید. مسلماً برنامه هر ماه بر اساس نتیجه تغییر خواهد کرد.

برنامه ریزی
برنامه ریزی

برای تصمیم‌گیری بهتر، نتیجه فعالیت‌هایی که باعث بهتر شدن کیفیت کار محتوایی شما شده، در این بخش نوشته می‌شود. این بخش به شما در تعیین استراتژی محتوای بعدی کمک زیادی خواهد کرد.

 

موارد دیگر زیادی نیز هستند که در تدوین استراتژی محتوا کمک کننده شما خواهد بود. شما باید از اینکه تمامی اطلاعات به صورت دقیق نوشته شود بسیار سختگیر باشید.

لازم نیست که حتماً از ابزارهای خاصی استفاده کنید. حتی اوایل ممکن است که مجبور به تغییر چندباره محتوا شوید اما نگران باشید. این مسئله برای همه اتفاق می‌افتد. مهم این است که برنامه شما در نهایت مطابق خط‌ مشی شرکت شما تنظیم شود.

 

سخن آخر: مراحلی که به شما گفتم را گام به گام در تولید محتوا برای وب‌سایت‌تان پیاده کنید. اما به یاد داشته باشید برای داشتن عملکرد بهتر باید تمام مراحل را به اندازه کافی تمرین کنید. با آرزوی موفقیت برای شما همراهان گرامی.

 

4.5/5 - (4 امتیاز)

1 نظر

  • یک برنامه ریزی خوب به فکر آدم جهت میده و من ممنونم بابت این مطلب بی نظیر از شما افق وبی ها

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.