تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی (جلسه 10)

تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی (جلسه 10)

آنچه در این مقاله میخوانید

امروز می خواهم درباره رنگ ها در محتوا نویسی با شما عزیزان صحبت کنم. شما با استفاده از رنگها می توانید تاثیر زیادی بر مخاطبان خود بگذارید. طبق تحقیقاتی که انجام شده است با استفاده از رنگها می توان یک محتوای فوق العاده ساخت. اما چگونه؟

از آنجایی که مغز انسان دارای قدرت تبدیل رنگ به احساسات و حالات تعاملی است و رنگ ها نیز محرک های ذهنی به حساب می آیند, بنابراین این ویژگی ذهن را به یادگیری بیشتر تشویق می کند.

در جلسه‌ی قبل در مورد محتوای ویدیویی صحبت کردم و اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما قرار دادم. اگر هنوز موفق به مطالعه‌ی این جلسه و سایر جلسات نشده اید می توانید از لینک قرار داده شده به تمامی جلسات دوره‌ی محتوانویسی دسترسی داشته باشید.

رنگ ها در محتوا نویسی

 

تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی
تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی

 

جالب است بدانید حدود 85% از مردم، نوع رنگ را به هنگام خواندن مطالب اینترنتی در الویت قرار میدهند. علاوه بر این 42% مشتریان و خوانندگان مطالب  انگیزه اصلی خود را نوع رنگ و طراحی آن معرفی کرده اند.

بیش از 52% از بازدید کننده ها به دلیل رنگ های نامناسب، انگیزه ای برای بازگشت به بخش اصلی سایت را ندارند و این موضوع اهمیت رنگ ها در محتوا را نشان می دهد.

به نظر من از رنگ های قرمز، نارنجی، مشکی و آبی سلطنتی استفاده کنید. چرا که ثابت شده این رنگ ها بیشتر روی مخاطب اثر می گذارند و برای انگیزه دادن به خوانندگان بهتر هستند.

 

چند نکته کلیدی و استثنایی

 

1. در به کار بردن رنگها افراط نکنید

در محتوای خود سعی کنید فقط از دو یا سه رنگ به عنوان رنگ های اصلی استفاده کنید. زیرا استفاده بیش از حد باعث می شود که طراحی کلی محتوای نوشته ی شما آشفته و پر هرج و مرج به نظر برسد. حتی ممکن است مانعی برای دستیابی به اطلاعات شود. استفاده‌ی بیش از حد از رنگها باعث می شود محتوای مطالب شما بهم ریخته و غیر حرفه ای به نظر برسد.

 

2. رنگ ها را طبق هدف و ایده خاص در محتوا به کار ببرید

همیشه با یک هدف روشن و واضح از رنگ ها در طراحی محتوا استفاده کنید. اگر می خواهید محتوای جذاب و هیجان انگیز بسازید به رنگ های گرم مانند قرمز و نارنجی بیشتر نیاز دارید.

 

مزیت « رنگ ها » در تولید محتوا

 

  • از بین بردن استرس به شکلی باور نکردنی

محققان زیادی روی این موضوع کار کرده اند و به این نتیجه رسیده اند که رنگ ها در بخش آمیگدال مغز که در زمان استرس و هیجان فعال می شود, تاثیر زیادی دارند. (می دونم الان میگید آمیگدال چیه و باید کجای دلم بزارمش؟ 😊  به هرحال گفتم که متنم رو کمی علمی کنم که بگم ما هم بلدیم آره 😍)

  • یک نوع ورزش هیجان انگیز مغزی

رنگ آمیزی برای یک تولیدکننده محتوا باعث جرقه ذهنی و فعال کردن قسمت هایی از مغز که مسئول خلاقیت است, می شود. به همین خاطر استفاده از رنگ ها را یک نوع ورزش ذهنی به حساب می آوریم.

با کنار هم قرار گرفتن رنگها دو نیم کره مغز فعال تر می شوند و شما می توانید داده های زیادی را به مخاطب انتقال دهید.

  •  یک مدیتیشن عالی

یونگ روانشناس مشهور معتقد بود رنگ آمیزی برای یک فرد می تواند دقیقا همان اثری را داشته باشد که مراقبه و مدیتیشن و دعا روی فرد دارد. او این موضوع را روی بیماران زیادی امتحان کرد و نتایج مثبتی گرفت.

 

تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی
تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی

 

  • تغییر الگوهای تفکر منفی با رنگ ها

رنگ آمیزی باعث تغییر الگوی تفکر منفی به سمت مثبت می شود. نوروسایکولوژیست ها (یبار دیگه اسم این رشته رو بگو ✌🧐) این طور توضیح می دهند که : رنگ آمیزی اثرات عجیب و غریبی روی سلول های عصبی میگذارد و این تاثیرات در نهایت باعث تغییر ضربان قلب ، تغییر در امواج مغزی و… می شود.

  • اثرات خود تسکینی رنگ آمیزی

شما می توانید با درست به کاربردن رنگ ها در نوشته هایتان استرس افراد را کم کنید. یک تحقیق جالبی که در سال 2006 انجام شد و نشان داد که رنگها در درمان بیماری هایی مانند سرطان نیز کاربرد دارند و می توان از آنها برای درمان و کمک به بیماران استفاده و تغییرات فوق العاده ی آن را مشاهده کرد.

  • رنگ آمیزی و افزایش تمرکز در تولید محتوا

رنگ آمیزی یک ترفند عالی برای افزایش تمرکز برای تولید محتوا و یا هر کار دیگری است. این روزها با وجود مشغولیت های ذهنی مختلف و زندگی دیجیتال ، قطعا متمرکز شدن روی یک کار و یک موضوع خاص دشوار است. اما رنگها به ما کمک میکنند که با تمرکز بیشتری تولید محتوا کنیم.

  •  روانشناسی رنگ ها در محتوانویسی

ذهن انسان تاثیر بسیار زیادی از رنگ ها دریافت می کند. در حقیقت گرچه ما تمایل داریم رنگ ها را به عنوان یک ساختار مادی تجسم کنیم اما تاثیر آنها در امر روانشناسی ثابت شده است.

تحقیقات نشان می دهد درک ما از رنگ ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که توسط چشمانمان دیده می شود. در واقع چشمها رنگ ها را می بینند و ذهن آنها را درک و کنترل می کند.

رابطه بین رنگ ها و ذهن انسان بسیار پیچیده است. نه تنها رنگ ها در ذهن درک می شوند، بلکه بر روان ما نیز تاثیر می گذارند.

کارشناسان ادعا می کنند که افراد به طور ناخودآگاه رنگ های خاصی را با پیام های خاص اجتماعی یا فرهنگی مرتبط می کنند. لذا می توان گفت که روانشناسی رنگ ها در محتوا نویسی بیشتر یک فرآیند روانشناسی است.

یک مطالعه که توسط ژورنال تحقیقات تجاری انجام شده است, نشان می دهد  ۱۵% مشتریان تمایل دارند بیشتر از فروشگاه هایی خرید کنند که دارای رنگ آبی هستند تا فروشگاه هایی که از رنگ نارنجی استفاده کرده اند.

معنای رنگ ها در صفحات وب و محتوا نویسی

طبق تحقیقاتی که در غرب انجام شده، با در نظر گرفتن ویژگی های همگانی مردم جهان و فرهنگ غرب، رنگ های اصلی با ایده ها و احساسات زیر در ارتباط هستند. لذا سعی کنید حسی را که از هر رنگ ساطع می شود بدانید و با آگاهی کامل از این رنگ ها در محتوای خودتان به بهترین نحو استفاده کنید.

رنگ سبز در محتوا نویسی

رنگ سبز نشان دهنده ثروت ، سلامت ، آرامش خاطر، امید ، تازگی و اطمینان و طبیعت است. این رنگ راحت ترین رنگ برای پردازش چشم است و اثر آرامبخش بسیاری روی چشم میگذارد. البته فراموش نشود که این رنگ پیوند عجیبی با پول دارد. اگر از این رنگ در محتوایتان بهره بگیرید، میتوانید مخاطبان بیشتری را برای خواندن ترغیب کنید. همواره به یاد داشته باشید که رنگ سبز منجر به تقویت کسب و درآمد میگردد.

همچنین با وجود اینکه انتخاب های بسیاری برای بازاریاب ها جهت تشویق مشتریان به خرید وجود دارد اما آنها ترجیح میدهند از رنگ سبز به عنوان رنگ پس زمینه بخش فروش استفاده کنند. ضمن اینکه رنگ سبز دومین رنگ مورد علاقه در بین خانم ها و آقایان است.

رنگ زرد در محتوا نویسی

رنگ زرد نشان دهنده نیروی جوانی، خوش بینی ، سرخوشی، حس کنجکاوی، مثبت بودن ، شادی ،لذت و گرمی است.
عموما از رنگ زرد برای جلب توجه استفاده میشود. مثلا در طراحی لوگو. پردازش رنگ زرد به چشم فشار بیشتری می آورد و به همین دلیل بهتر است که برای نوشتن محتواهایتان از این رنگ زیاد استفاده نکنید.

درست مانند سایر مقوله های طبیعی در زندگی روزانه، استفاده بیش از حد از هر چیزی ممکن است حس نفرت به دنبال داشته باشد! مثلا اگر از رنگ زرد بیش از حد و افراطی در نوشته های خود استفاده کنید ممکن است دل بازدید کنندگان را بزند و از اعتبار مطلب شما بکاهد. بهتر است هم مرزها را رعایت کرده و هم از رنگ زرد بیشتر به عنوان پس زمینه استفاده کنید.

رنگ زرد از آن جمله رنگ هایی است که کنتراست بسیار زیبایی خلق میکند. چنانچه طرح کلی مطلب شما به خوبی با رنگ زرد نمایان شود، بهتر است بخش مهمی از صفحه خود را به این رنگ اختصاص دهید.

 

رنگ قرمز در محتوا نویسی

احساساتی که رنگ قرمز در شخص به وجود می آورد شامل: توانایی، هیجان، احساسات شدید، سرعت، خطر و تهاجم است. این رنگ از بیننده، توجه به خود را طلب میکند و در تجارت به معنی وام و بدهی است.

این رنگ شدیدترین رنگ احساسی است و ضربان قلب و تنفس را بالا میبرد. معمولا برای ایجاد اضطرار و فوریت در افراد برای اقدام به خرید استفاده میشود و بسیار در فعال کردن واکنش های احساسی قوی و موثر است.

به غیر از رستوران ها کاربرد رنگ قرمز در کسب و کارها نیز وجود دارد. کسب و کارهایی که مربوط به مد و برند، مواد غذایی و سایت ها و صفحات و … هستند و تاثیر بیشتری برجای میگذارند.

رنگ آبی در محتوا نویسی

رنگ آبی  حس اعتماد و امنیت را به وجود می آورد. اکثر مردم به رنگ آبی علاقه مند هستند چون به آنها حس خوشایند و آرام بخشی را می دهد. به همین دلیل است که بیش از 100 برند برتر دنیا از رنگ آبی استفاده کرده اند.

رنگ آبی حس قدرت, امنیت و موفقیت را در افراد افزایش می دهد و نماد قدرت ، آرامش ، وفاداری ، اعتماد به نفس و خونسردی است. این رنگ برای کارهایی مثل رستوران اصلا توصیه نمی شود چون باعث پایین آمدن متابولیسم، ایجاد خونسردی و در نهایت کم اشتهایی افراد میشود. اما برای نوشته و محتوای سایت ها بسیار رنگ مناسبی است و توصیه میکنیم از آن استفاده کنید.

یکی از برترین ویژگی های رنگ آبی در مقایسه با سایر رنگها در طراحی سایت این است که شما میتوانید به دفعات از این رنگ استفاده کنید. بدون اینکه بازدید کنندگان را خسته کنید. این امر به خصوص در مورد سایه های آبی کم رنگ ارجعیت دارد.

 

تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی
تاثیر رنگ ها در محتوا نویسی

 

رنگ نارنجی در محتوا نویسی

رنگ نارنجی افراد را ترغیب به انجام فعالیت میکند. احساساتی که رنگ نارنجی منتقل میکند شامل؛ سرزندگی ، لذت و خوشگذرانی، تعادل گرمایی، تشویق کردن، چالاکی و نیرو، بلند همتی، شور و شوق ، خلاقیت و نشاط است.

از هرچه بگذریم، یک چیز در مورد رنگ نارنجی صادق است. اینکه نارنجی بهترین رنگ برای نمایش پادشاه تجارت الکترونیکی وب سایت است. نارنجی انتخاب عالی برای به حداکثر رساندن اعتبار سایت شماست.

 

رنگ بنفش در محتوا نویسی

بنفش نیز رنگی است که مفهوم آن با ثروت و موفقیت در آمیخته است. رنگ بنفش انتقال حس دوست داشتنی بودن و زیبایی را به خوبی به بیننده منتقل می کند.

 

صورتی در محتوا نویسی

صورتی رنگ مورد علاقه همه دخترخانم ها و خانم های جوان است. به همین دلیل، صورتی را رنگی کاملا زنانه در نظر میگیریم. چنانچه مخاطبین و بازدیدگنندگان وب سایت شما بیشتر ار قشر خانم ها هستند، بهتر است از رنگ صورتی غافل نشوید.

رنگ طوسی یا نقره ای در محتوا نویسی

رنگ طوسی به کاربر احساس پیشرفت، خلاقیت و جدیت را متتقل می کند. اغلب شرکت های تولید ماشین مانند بنز و مازراتی از رنگ نقره ای استفاده می کنند.

 

 

سعی کنید با شناختی که نسبت به رنگ ها پیدا کردید از آنها در محتوای خود استفاده کنید. تاثیرات استفاده از رنگ ها و نظرهای خودتان را در دیدگاههای همین بخش با ما در میان بگذارید.

 

3.7/5 - (7 امتیاز)

1 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.