هزینه ی راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی به چه عواملی بستگی دارد؟

برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی داشتن ایده ای جدید و تازه یک امر حیاتی است. فروشگاه های آنلاین بسیاری در حال فعالیت هستند اما به دلیل نداشتن ایده های جذاب چندان در کار خود موفق نیستند. در کنار ایده های ناب برای تاسیس یک فروشگاه اینترنتی داشتن حداقل سرمایه نیز ضروری است. این سرمایه چه میزان باید باشد؟ هزینه های احتمالی در چه زمینه های خرج میشوند؟ و … سوال هایی هستند که در ادامه قصد داریم به آنها بپردازیم. لذا با ما همراه باشید.
شروع به کار رایگان با وردپرس
وردپرس یک پلتفرم رایگان برای طراحی سایت است که در سال های اخیر بسیار مورد استقبال کاربران قرار گرفته است. امکانات خوب و فراوان, منبع باز بودن آن و امکان ویرایش بخش های مختلف و البته رایگان بودن وردپرس از عوامل گستردگی و محبوبیت آن است.
وجود افزونه های کاربردی و رایگان یکی دیگر از عوامل محبوبیت وردپرس است. ووکامرس یکی از همین افزونه های رایگان و محبوب وردپرس است که مناسب برای طراحی سایت های فروشگاهی است.
با این تفاسیر بخش قابل توجهی از هزینه های راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی با استفاده از وردپرس و افزونه های رایگان آن کاهش می یابد.
هزینه های راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی

اگر چه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی بسیار مقرون به صرفه تر از راه اندازی یک فروشگاه در خیابان های شهر است اما همان طور که برای راه اندازی یک فروشگاه نیاز به صرف هزینه هایی برای زیبا سازی ظاهر, امنیت و … دارید اینجا و در فضای آنلاین نیز باید برای این موارد هزینه پرداخت کنید.
این هزینه ها را باید برای چه مواردی صرف کرد؟
1 . خرید هاست و دامنه
دامنه همان آدرس اینترنتی فروشگاه شما است. مثلاً ofoghweb.ir یک دامنه است. البته دامنه شامل دو بخش نام دامنه و پسوند است.
نام دامنه در واقع نام برند کسبوکار شما و یا هر نامی است که فکر میکنید برای فروشگاه اینترنتی شما مناسب است.
پسوندهای زیادی دراینترنت موجودند که با توجه به نوع کسب وکاری که دارید, میتوانید یکی را انتخاب کنید. برای مثال دامنۀ ir. مخصوص وبسایتهای ایرانی و com. یک دامنۀ جهانی است.
هاست و دامنه را باید از شرکت های ارائه دهنده تهیه کنید. هزینه های مختلفی برای خرید هاست و دامنه توسط این شرکت ها ارائه میشود که با توجه به زمان انتخابی شما (که می تواند ماهانه یا سالانه باشد) متفاوت است.
2 . یافتن یک شرکت طراحی سایت مطمئن
برای اینکه فروشگاه اینترنتی مورد نظر خود را طراحی کنید دو راه پیش رو دارید. راه اول این است که خودتان با استفاده از آموزش های موجود در وب سایت ها شروع به طراحی سایت فروشگاهی خود کنید. یا اینکه راه دوم را انتخاب کنید.
یعنی از یک شرکت طراحی سایت بخواهید که طراحی فروشگاه اینترنتی شما را بر عهده بگیرند که البته این راه هزینه هایی را برای شما به همراه خواهد داشت.
برای افرادی که قصد دارند خودشان فروشگاه اینترنتی خود را طراحی کنند پیشنهاد ما استفاده از محصول دوره طراحی سایت با المنتور در کمتر از ۱ ساعت است.
3 . درگاه های پرداخت
فروشگاه های مختلف روش های مختلفی را برای پرداخت وجه محصول در اختیار مشتری قرار می دهند. از جمله این موارد میتوان به پرداخت آنلاین، واریز به شماره حساب یا پرداخت نقدی در محل اشاره کرد. اما این روزها با توجه به گسترش خدمات الکترونیک بانکی، اغلب افراد پرداخت آنلاین را ترجیح میدهند. لذا دریافت درگاه پرداخت آنلاین از بانک های معتبر یکی دیگر از مراحل راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی است.
نحوهی کار این درگاه ها به این صورت است که با ثبت نام در آنها، یک صفحهی پرداخت اختصاصی در اختیار شما قرار میگیرد که مشتری میتواند پرداخت خود را ازطریق این درگاه ها انجام دهد. استفاده از بعضی از این درگاه ها رایگان است و برای برخی دیگر باید درصدی از هر مبلغ واریزی به عنوان کارمزد به آن ها ارائه شود.
4 . تهیه ی تصاویر با کیفیت

یک فروشگاه اینترنتی خوب برای جلب اعتماد مشتریان خود تصاویر واقعی از محصول را با بالترین کیفیت در وب سایت خود بارگذاری میکند. داشتن چنین تصاویر باکیفیتی, آن هم از خود محصول نیازمند داشتن یک تیم عکاسی حرفه ای است.
پس یکی دیگراز هزینه های راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی , به کارگیری یک تیم عکاسی است.
5 . گواهی های SSL
از آنجایی که کاربران برای خرید از فروشگاه اینترنتی شما اطلاعات خود از جمله اطلاعات کارت بانکی خود را وارد میکنند لازم است تا به نوعی از این اطلاعات محرمانه در برابر سوء استفاده ی هکرها محافظت کرد. گواهی های SSL این کار را برای وب سایت فروشگاهی شما انجام میدهند.
این گواهی ها اطلاعات وارد شده توسط کاربر را رمز نگاری می کنند. با این روش در صورتی که هکرها به اطلاعات دسترسی پیدا کنند عملا با اعداد و ارقامی روبه رو میشوند که هیچ معنایی ندارند. لذا استفاده از این گواهی ها را به شدت توصیه میکنیم چون سبب افزایش اعتماد کاربران به فروشگاه اینترنتی شما خواهد شد.
6 . تبلیغات

تبلیغات بخش جدا نشدنی هر کسب و کاری است. تا زمانی که شما به عنوان یک فروشگاه اینترنتی شناخته نشوید عملا فروشی هم نخواهید داشت. لذا لازم است برای جلب مشتری بیشتر, برند سازی و مطرح کردن نام فروشگاه خود در بین سایر رقبا به طور ویژه ای به تبلیغات بپردازید.
این تبلیغات میتواند در سطح شهر یا به عبارتی تبلیغات فیزیکی باشد. یا میتوان در سایت های مطرح با پرداخت هزینه هایی تبلیغ کرد. البته تبلیغ مختص شروع به کار یک فروشگاه نیست و در تمام مراحل فعالیت نباید تبلیغات را نادیده گرفت یا کمرنگ کرد. حتی فروشگاه های بزرگ آنلاین که بسیار مطرح هستند و تقریبا همه آنها را میشناسند بازهم تبلیغات خود را دارند و از این راه به جذب حداکثری مشتریان می پردازند.
در آخر
درست است که راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی هزینه هایی را به همراه دارد اما این مبالغ در مقابل هزینه هایی که برای راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی میشود حداقل میزان است. ضمن اینکه با راه افتادن فروشگاه اینترنتی مد نظر شما سود به دست آمده به مراتب قابل مقایسه با کسب و کارهای فیزیکی نخواهد بود.
About حامد نجفی
بعد از گذشت 9 سال کار با وردپرس و فعالیت اینترنتی هر روز علاقه ام به این کار بیشتر میشه. سختی های زیادی تو این راه کشیدم و دوست دارم به شما کمک کنم این مسیر رو سریعتر طی کنین. با من در شبکه های اجتماعی در تماس باشید :)
More Posts by حامد نجفی
دیدگاهتان را بنویسید