نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید

نماد اعتماد الکترونیکی نشانی نمادین است که منحصرا توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است,  صادر میشود و به  کسب و کار اینترنتی با هدف ساماندهی, احراز هویت و صلاحیت آنها اعطا میگردد. در واقع نماد اعتماد الکترونیکی مهر تاییدی بر فعالیت فروشگاه های اینترنتی است که سبب افزایش اعتماد مشتریان این فروشگاه ها خواهد شد.

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟

نماد اعتماد الکترونیکی

براساس مصوبه جلسه مورخ 12 / 04 / 1391 شورای امنیت کشور, نماد اعتماد الکترونیکی با هدف ساماندهی فعالیت سایت های فروش اینترنتی ایجاد شد و مسئولیت اعطاء نماد الکترونیکی به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تفویض شد.

نماد الکترونیکی معمولا در صفحه ی اول وب سایت ها قرار دارد. کاربر با کلیک بر روی آن می تواند اطلاعاتی شامل آدرس سایت، تاریخ اعتبار نماد ، آدرس شرکت، تلفن و پست الکترونیکی فروشگاه و سایر اطلاعات لازم  از فروشگاه مورد نظر را به دست بیاورد.

نماد الکترونیکی اگر معتبر باشد یعنی فعالیت های فروشگاه و وب سایت مورد نظر از لحاظ قانونی بدون مشکل است و  کاربر میتواند به راحتی از فروشگاه مورد نظر خرید کند. این نکته را در نظر بگیرید که این نماد در هر وب سایتی باید قابل کلیک شدن باشد, در غیر این صورت فاقد اعتبار است.

انواع مختلف نماد اعتماد الکترونیکی

در حال حاضر دو نوع نماد اعتماد الکترونیکی وجود دارد نماد یک ستاره و دو ستاره.

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
انواع نماد اعتماد الکترونیک

نماد یک ستاره

بعد از اینکه صاحب وب سایت مورد نظر ثبت نام را انجام داد و بررسی های لازم صورت گرفت, مرکز توسعه ی تجارت الکترونیکی این نماد را به وب سایت اعطا خواهد کرد.

نماد دائم دو ستاره: شرایط لازم برای اخذ نماد دو ستاره با نماد یک ستاره یکسان است و تنها تفاوت آن این است که فروشگاه اینترنتی متقاضی این نماد باید از گواهی امنیت SSL استفاده کرده باشد. پروتکل SSL یک استاندارد وب است که طی آن اطلاعات بین کاربر و وب‌سایت به‌صورت کد شده مبادله می‌شوند و قابل بازیابی نیستند.

نماد دو ستاره

شرایط دریافت نماد دو ستاره دقیقا مشابه نماد یک ستاره است با این تفاوت که برای دریافت نماد دو ستاره وب سایت مورد نظر باید دارای گواهی امنیتی SSL باشد. اما SSL چیست و داشتن آن چه ضرورتی دارد؟

برای آشنایی با مفهوم SSL پیشنهاد می کنیم به مقاله گواهینامه SSL چیست؟ دریافت SSL رایگان نگاهی بیندازید.

چه کسانی می توانند متقاضی دریافت نماد الکترونیک باشند؟

مالک و یا مسئول کسب و کار اینترنتی اعم از شخص حقیقی و یا حقوقی می توانند متقاضی دریافت نماد الکترونیکی باشند. اما مالک یا مسئول کسب و کار اینترنتی کیست؟ هویت شخص متقاضی دریافت نماد الکترونیک باید با هویت مالک دامنه مطابقت داشته باشد.

شرایط شخص حقیقی متقاضی دریافت نماد

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
شرایط شخص حقیقی متقاضی دریافت نماد

1 . سن شخص حقیقی; حداقل سن متقاضی دریافت نماد الکترونیکی 18 سال تمام می باشد.

2 . شرایط جنسیتی; متقاضیان مرد برای دریافت نماد الکترونیکی باید کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت سربازی یا گواهی اشتغال به تحصیل معتبر داشته باشند.

3 . گواهی اشتغال به تحصیل معتبر; یعنی گواهی اشتغال به تحصیلی که در زمان ارائه  مدت اعتبار آن منقضی نشده باشد و توسط دانشگاه های معتبر داخل صادر شده باشد.

4 . صلاحیت شخص حقیقی; شخص حقیقی متقاضی دریافت نماد الکترونیک باید صلاحیتش توسط اداره نظارت بر اماکن عمومی ناجا مورد استعلام قرار گیرد.

نکاتی در مورد تعهدات دارنده نماد اعتماد

  • دارنده نماد اعتماد باید هرگونه تغییر در عنوان ، موضوع , محل کسب و کار و سایر شاخص های نماد اعتماد را در اسرع وقت به مرکز اعلام نمایند.
  • دارنده نماد اعتماد باید تجهیزات استاندارد مورد تایید مرکز را به کار گیرد.
  • دارنده نماد اعتماد باید به مکاتبات اعم از الکترونیکی و فیزیکی و اخطار های صادره از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و دستگاه های نظارتی, حداکثر طی دو روز کاری پاسخ دهد و اطلاعات و گزارشات را در زمان های ابلاغ شده ارائه نماید.
  • دارنده نماد اعتماد باید شرایط و مقدمات حضور بازرسین را فراهم و اطلاعات و تجهیزات مورد نیاز آنها را جهت انجام وظایف نظارتی فراهم نماید.

چگونه درخواست نماد اعتماد الکترونیکی خود را به ثبت برسانیم؟

 

مرحله اول

وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی شوید. روی درخواست نماد کلیک کنید. در ابتدای ورود برای خود یک اکانت بسازید تا نام کاربری و رمز عبور داشته باشید.

مرحله دوم

در این مرحله اطلاعات هویتی و اطلاعات تماس خود را باید در فیلدهای مربوط وارد کنید.

مرحله سوم

در این مرحله وارد صفحه ای خواهید شد که نیاز به آپلود تصاویر مدارک هویتی خود دارید که آپلود برخی از آنها اختیاری و برخی دیگر اجباری است.

مرحله چهارم

در این مرحله نیاز به تایید اطلاعات تماس خود با روش های ذکر شده دارید.

مرحله پنجم

پس از تایید مرحله ی قبل, در این مرحله اطلاعات کسب و کار خود را وارد سیستم خواهید کرد.

مرحله ششم

در مرحله ی ششم باید با پر کردن فرم های لازم تاییدیه ی فنی کسب و کار خود را دریافت کنید.

مرحله هفتم

تکمیل فرم نظرسنجی و مطالعه ی چک لیست نماد اعتماد الکترونیک در این بخش صورت می گیرد.

مرحله آخر

در نهایت لازم است تا مدارک ذکر شده به آدرس مورد نظر ارسال شود. فرم تعهد که باید تکمیل و امضا شود یکی از این مدارک می باشد.

 

در نهایت

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
نماد اعتماد الکترونیکی

وب سایت هایی که به دنبال فروش نیستند و فقط جنبه ی معرفی دارند نیازی به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی ندارند. به بیان دیگر اگر وب سایتی قصد دریافت درگاه های بانکی را ندارد تا معامله ای انجام شود هیچ نیازی به گذراندن تمام مراحل گفته شده برای دریافت این نماد ندارد. دریافت این نماد فقط مختص کسب و کارهایی است که قصد خرید و فروش و هر نوع معامله را دارند.

5/5 - (1 امتیاز)
  • برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.