7 مهارتی که هر بازاریابی باید آن را کسب کند

7 مهارتی که هر بازاریابی باید آن را کسب کند

آنچه در این مقاله میخوانید

مهم ترین مسئله ای که باید از آن مطلع باشید این است که اساس و پایه های بازاریابی ها یکی هستند.و  شما باید مهارتهای بازاریابی  را در این زمینه یاد بگیرید.

این مطلب در تاریخ 8/ 10/ 1396 به روز رسانی شد.

بازاریابی چیست؟

تعریف های متفاوتی را در خصوص بازاریابی آمده است. به طور مثال: موسسه بازاریابی آمریکا(AMA) بازاریابی را این گونه تعریف کرده است: بازاریابی فعالیت ها، ‌سازمان ها و فرآیندهایی برای طراحی، ارتباط گیری، ارائه و تبادل پیشنهادات ارزشمند برای مشتریان، خریداران، شرکا و جامعه به صورت کل است.”

و همچنین بازاریاب بزرگ دنیا ، فیلیپ کاتلر نویسنده کتاب مدیریت بازاریابی: تحلیل،  برنامه ریزی،‌ و کنترل بازاریابی را این گونه تعریف کرده است:

“بازاریابی فعالیتی اجتماعی است که افراد و گروه ها با استفاده از آن و از طریق طراحی و تبادل محصولات و ارزش با دیگران به چیزی که می خواهند دست پیدا می کنند. “

از این تعریف می شود این را برداشت کرد که اولین کار در بازاریابی عمل پرزنت کردن است.مهمترین اصل برای بازاریابی و فروش پرزنت کردن می باشد. پرزنت کردن افراد راه ارتباطی بین سازمان ما و افراد می باشد و اگر نتوانیم این کار را به درستی انجام دهیم، نمی توانیم درآمد خوبی کسب کنیم.  معرفی کردن و یا همان (پرزنت کردن) خود به فردی دیگر نیز نوعی بازاریابی محسوب می شود.

بازاریابی چیزی نیست که تنها در تجارت های بزرگ انجام شود.  بلکه بازاریابی کاریست که تمام ما در بسیاری از موقعیت ها آن را انجام می دهیم و بازاریابی به رسانه های قدیمی یا دنیای فیزیکی محدود نمی شود.

مهارتهای بازاریابی که باید آنها را  آموخت

بازاریابی آنلاین و بازاریابی سنتی

مهارت تحقیقات اولیه

اولین مهارتی که باید کسب کنید این است درک کنید که مشتریان شما چه افرادی هستند و چه فاعلیتی را انجام می دهند. این مهارت در هر دو بازاریابی کاربرد دارد. باید شما سرچ کنید و مشتریان خود را بیابید و اطلاعات کاملی راجب آنها و نیاز هایشان کسب کنید.

خوشبختانه تحقیقات آنلاین زیادی در دسترس وجود دارد. یعنی شما به راحتی می توانید بررسی کنید افراد در اینترنت چه کارهایی انجام می دهند؛ آنالیتیک های  وبسایت خود را بدست آورید. و در روش های سنتی به تحقیقات نیاز دارید و همین مهارت را برای آن باید کسب کنید.

مهارت تحقیقات نهایی

اینترنت بهشت جست و جوگران محسوب می شود.و  یک بازاریاب موفق باید مهارت های جست و جوی بالایی داشته باشد. به این صورت که بعد از جست وجوی اولیه و یافتن نیاز مشتریان خود باید این اطلاعات را دسته بندی کنید و اطلاعات مفید را از اطلاعات بی ربط جدا کرده و همچنین بعد از کسب این اطلاعات فقط به آن اکتفا نکنید و خود را جای مشتری قرار دهید و مثل یک مشتری فکر کنید و یک جمع بندی نهایی از اطلاعات خود بدست آورید.

مهارت های برنامه ریزی

داشتن مهارت های برنامه ریزی به شما کمک خواهد کرد که چطور اطلاعاتی را که در بخش جست و جو جمع آوری کرده اید را انجام دهید. برای هر کاری نیاز به برنامه ریزی است و چه شما طراح وب سایت باشید و یا برنامه نویس و یا بازاریاب اینترنتی یا حتی سنتی این نیاز همیشه خواهد بود.

 

بازاریابی آنلاین و بازاریابی سنتی

 

برنامه ریزی هیچ وقت متوقف نمی شود.  مطمئنا برنامه ریزی برای یک برنامه تبلیغاتی بعد از مدت زمان خاصی تمام می شود اما سریعا باید به دنبال برنامه ریزی برای تبلیغ دیگر باشید. همین طور وبلاگ نویسی، ،‌ پادکستینگ،  و شبکه های اجتماعی نیز فرآیندهای بدون توقف هستند و همیشه به برنامه ریزی نیاز دارند.

شما هر روز باید به این فعالیت ها رسیدگی کنید. اگر شما توانایی برنامه ریزی خوبی نداشته باشید،  نمی توانید به درستی فعالیت های بازاریابی اینترنتی خود را مدیریت کنید. این یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین مهارتهای بازاریابی است که باید به آن توجه نمایید.

بازاریابی آنلاین و بازاریابی سنتی

مهارت های تعیین بودجه

این مهارت را باید هم زمان با تمام برنامه ریزی هایی که گفته شد، بودجه هر کدام را نیز مشخص کنید و تصمیم بگیرید که می خواهید چه مقدار پول را برای کدام قسمت  اختصاص می دهید.

تصمیم در مورد اینکه چه مبلغی را برای تبلیغ تخصیص دهیم، یک تصمیم دشوار، مهم و در عین حال تجاری است. علت اهمیت آن این است که بودجه تبلیغات، تمامی فعالیت های تبلیغاتی را تحت الشعاع خود قرار می دهد و در مقیاس وسیع تر بر فعالیت های ارتباطی بازاریابی نیز تأثیر بسزایی دارد.

پس از آنکه هدف از تبلیغات روشن گردید و مشخص شد که می خواهید تبلیغ برای ما چه کاری انجام دهید باید نسبت به تعیین بودجه ی تبلیغاتی اقدام کنیدو

مهارت های مدیریت پروژه

بعد از اتمام تمام برنامه ریزی ها و تعیین بودجه،  شما باید تمامی پروژه هایی که برنامه ریزی کرده اید را دنبال کنید. برای آنکه این کار را انجام دهید نیاز به فعالیت و تفکر راهبردی خواهید داشت.

به روز نگه داشتن تمامی پروژه به صورت هماهنگ حتی برای برترین بازاریابان نیز سخت است. شما می توانید تمام فکر و ایده های خود را در مدیریت پروژه بر روی کاغذ بیاورید و تعدادی افراد را استخدام کرده که در این قسمت شما را یاری کنند.

این قسمت از مهارتهای بازاریابی به هوش و خلاقیت شما بستگی دارد. شما باید کمی از هوش مدیریتی خود استفاده کرد و پروژه ها را مدیریت کنید.

مهارت های کپی رایتینگ و تولید محتوا

کپی رایتر به نویسنده ای گفته می شود که با تکیه بر فنون نویسندگی و ذهن خلاق محتوایی را برای افراد یا شرکت ها و ارگان ها تولید می کند. و شما باید به این مهارتهای بازاریابی دست یابید تا که بتوانید با استفاده از کلمات مناسب مخاطبان یا مشتریان خود را متقاعد کنید که برند یا خدمات شما را بخرند.

پس با استفاده‌ ی اصولی از کپی رایتینگ پیامی تاثیرگذار را به شکلی خلاقانه به مخاطب منتقل می کنید و در نتیجه باعث افزایش جذب مشتری و توسعه کسب و کار می شوید

مهارت های تحلیلی

شما باید به عنوان یک بازاریاب بتوانید تمام قسمت های کار خود را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. تحلیلی فکر کردن یک مهارت است، مثل نجاری یا رانندگی. می‌تواند تدریس شود، یادگرفته شود، و با تمرین کردن بهبود یابد.

اما همانند خیلی از مهارت‌های دیگر مانند دوچرخه سواری، با نشستن در کلاس درس و شنیدن اینکه چگونه انجام می‌شود، قابل یادگیری نیست. تحلیلگران با عمل کردن، مهارت پیدا می‌کنند. پس به دنبال کسب این نوع مهارت باشید.

مهارت های ارتباطی

شاید این مسئله برای شما پیش بیاید که در بازاریابی اینترنتی چه نیازی به مهارت های ارتباطی داریم؟ ما که به صورت مستقیم با مشتریان در ارتباط نیستیم؟ این دیدگاه کاملا اشتباه است همان طور گفتیم بازاریابی اینترنتی با سنتی یکی است و همان طور که شما در بازاریابی سنتی با مشتریان در ارتباط هستید در بازاریابی  آنلاین نیز در ارتباط خواهید و فقط نوع ارتباط است که تغییر می کند. به طور مثال در بازاریابی اینترنتی شما با ارسال ایمیل یا پاسخ به نظرات کاربران و دیدگاه ها و توییت ها و بلاگ ها و .. ارتباط برقرار خواهید کرد و اتفاقا در کار آنلاین ارتباطات سختتر خواهد بود و متقاعد کردن مشتری کاری بس دشوار است پس حتما نیاز است که راه های ارتباطی آنلاین را پیدا کرد و مهارت خود را افزایش دهید.

 اگر می خواهید یک بازاریاب موفق در فضای اینترنت باشید همواره باید این مهارتهای بازاریابی را یاد گرفته و مانند یک مشتری فکر کنید و دنیای خود را به دنیای مشتریان خود نزدیک کنید. و هر چه بتوانید تخیل و ذهن خود را به مشتریان خود نزدیک کنید خواهید دید که در کارتان موفق تر خواهید بود.

 

 

امتیاز شما به این مقاله