روشی شگفت انگیز برای ساختن اینفوگرافیک (جلسه 5)

روشی شگفت انگیز برای ساختن اینفوگرافیک (جلسه 5)

آنچه در این مقاله میخوانید

سلام دوستان  در روز ششم از چالش چهل روز محتوا نویسی هستیم. امروز می خواهم درباره ابزارهای دیگر محتوا نویسی که یکی از آنها اینفوگرافیک است صحبت کنم.

در ابتدا لازم است با اینفوگرافیک آشنا شوید. اگر بخواهم خیلی ادبی تعریف کنیم, اینفوگرافیک نمایشی تصویری از اطلاعات و داده ها است که هدف آنها ارائه اطلاعات در سریع ترین زمان ممکن و به شکلی ساده است. اما به بیان ساده تر اینفوگرافیک ایجاد شده است تا اطلاعات با کمک تصاویر راحت تر, قابل فهم تر و ساده تر به مخاطب منتقل شود. در یک اینفو گرافیک می توان از ابزارهایی مانند : عکس, نمودار, نقشه و …  نیز استفاده کرد.

یاد آوری: در مطلب قبلی توضیح دادیم که چگونه یک مقاله حرفه ای را  بنویسیم. اگر این مقاله را مطالعه نکرده اید می توانید از لینک قرار داده شده استفاده کنید.

 

infographic از کجا آمده؟

اگر گمان کردید که اینفو گرافیک ابزاری است که تازه وارد دنیای ما شده سخت در اشتباه هستید. چرا که بشر هزاران سال قبل از ما از این ابزار برای انتقال اطلاعات استفاده کرده است. نمونه ای از آن هم که قدیمی ترین اینفوگرافیک تاریخ محسوب می شود در جنوب فرانسه و در یک غار سنگی یافت شده است.

 

چرا باید به عنوان یک محتوا نویس از اینفوگرافیک استفاده کنیم؟

 

یک اینفوگرافی خوب به‌ سرعت توسط کاربران مورد استقبال قرا می گیرد و انبوهی از بازدید، بک لینک و کامنت را جذب می‌کند. اما چرا ما بیش از مطالعه مقالاتی که شاید خیلی هم خوب نوشته شده باشند, به اینفوگرافی علاقه‌مندیم؟

دلیل علاقه ما به اینفوگرافی به این واقعیت برمی‌گردد که مغزمان محتوای بصری را سریع‌تر از محتوای نوشتاری پردازش می‌کند. طبق تحقیقات، مغز ما داده‌های بصری را تقریباً 60000 برابر سریع‌تر از متن پردازش می‌کند. به‌ علاوه، یک مطالعه نشان داده است, افرادی که از ابزارهای بصری استفاده می‌کنند در مقایسه با آن‌هایی که صرفاً به استفاده از متن بسنده می‌کنند, 43 درصد در متقاعد کردن مخاطبان خود برای انجام عمل مورد نظرشان عملکرد بهتری دارند.

پس این‌طور به نظر می‌رسد که هرگاه اطلاعات به‌ جای متن نوشتاری در قالب تصویر ارائه شوند، آن را سریع‌تر، بهتر و بیشتر درک و هضم می‌کنیم. بنابراین علت محبوبیت اینفو گرافیک‌ هم همین است که ذاتاً و به‌ طور طبیعی تصویر بیشتر مورد پسند ماست و درکش برای ما راحت‌تر است.

 

انواع اینفوگرافیک

 

infographic به شکل های گوناگونی وجود دارد و بر مبنای موضوع و نوع داده ها و مخاطب هدف در دسته بندی های گوناگون ظاهر می شوند. در زیر مهم ترین و پرکاربردترین انواع اینفوگرافیک را برای شما شرح خواهیم داد.

 

1. اینفوگرافیک عددی Number Infographic

روشی شگفت انگیز برای ساختن اینفوگرافیک

 

این نوع اینفوگرافیک بر روی اعداد تاکید زیادی دارد. مثلا؛ نشان دادن تعداد افراد منتظر برای دریافت وام مسکن.

 

2. اینفوگرافیک رزومه Resume Infographic

روشی شگفت انگیز برای ساختن اینفوگرافیک

 

این نوع اینفوگرافیک وضعیت حرفه ی افراد، مدارک تحصیلی و گواهینامه های یک فرد را به صورت بصری به تصویر می کشد. اکثر شغل ها مهارت های خاصی را طلب می کنند. بنابراین این نوع اینفوگرافیک به راحتی افراد را بر اساس تخصص هایشان جدا می کند.

 

3. اینفوگرافیک اطلاعات محور  Information Infographic

 

در این نوع اینفوگرافیک نسبت به بقیه، از متن و کلمات بیشتری استفاده می شود. البته ممکن است گرافیک آن توسط آیکون ها، رنگ ها و سایر عناصر بصری تقویت شود. ولی تاکید اصلی این نوع اینفو گرافیک بر روی متن است.

 

4. اینفوگرافیک زمان محور Timeline Infographic

روشی شگفت انگیز برای ساختن اینفوگرافیک

 

این نوع اینفوگرافیک رویدادها و اقدامات را بر اساس زمان رخ دادن بیان می کند و اغلب برای نشان دادن توسعه ی یک محصول، روند تاریخی و یا بیان یک ایده به کار می رود. شکل ظاهری این نوع اینفوگرافیک می تواند به صور افقی، عمودی و یا پیچ خورده باشد. فرم عمودی و پیچ خورده معمولا باعث جذابیت بیشتری می شود. ولی شکل افقی آن بیشتر در پوستر و بنرها و جاهایی که محدودیتی برای فضا وجود ندارد استفاده می شود.

 

5. اینفوگرافیک نموداری Charts Infographic

 

این نوع اینفوگرافیک همان طور که از اسمش پیداست اطلاعات را بر اساس نمودار بیان می کند. رنگ ها، اشکال و آیکون ها هم ممکن است برای تاکید و یا توضیحات اضافه به کار برده شوند. نمودارها در مقایسه با بقیه نمونه ها بهترین نتیجه را به مخاطب می رسانند. مقایسه تعداد دانشجویان دانشگاه های کشور یا تعدا کاربران شبکه های اجتماعی مختلف و یا جمعیت قاره ها از مثال هایی هستند که می توان برای این مدل اینفوگرافیک بیان کرد.

 

6. اینفوگرافیک چگونه یا چطور How to Infographic

 

این نوع اینفوگرافی قدم های رسیدن به یه نتیجه ی دلخواه را توضیح می دهد. معمولا در این نوع اینفوگرافیک هر مرحله، مرحله ی قبل خودش را تایید و اثبات می کند.

 

7. اینفوگرافیک پردازشی Process Infographic

 

نکته ی کلیدی این نوع اینفوگرافیک آن است که فرایندهای تصمیم گیری در یک کار رامشخص می کند. که آیا درست است یا غلط. هر مرحله با خط و پیکان به مرحله ی دیگری وصل می شود. بررسی خط مونتاژ، برنامه نویسی نرم افزار و برنامه ریزی یک پروژه مثال هایی از کاربرد این نوع اینفو گرافیک می باشد.

 

8. اینفوگرافیک مقایسه ای Comparison Infographic

 

اینفوگرافیک مقایسه ای شباهت ها و تفاوت های بین دو یا چند محصول، افراد، مکان ها، حوادث، ایده ها یا افراد را بررسی می کند. این اینفو گرافیک یک مقایسه ایجاد می کند و به شناسایی نکات مثبت و منفی موضوعات مورد بحث کمک می کند.

 

 برای ایجاد یک اینفوگرافی چه کاری باید انجام دهیم؟

 

پس از این توضیحات اولیه لازم است بدانیم که برای تولید یک infographic جذاب در راستای استراتژی ها و محتوا یا در جهت رشد کسب و کار و رونق و توسعه دادن به فعالیت های بازاریابی چه اقداماتی باید انجام داد. برای این امر شما نیاز به انجام چهار اقدام پایه ای دارید. البته هرکدام از این بخش ها دارای جزئیاتی هم هستند.

مثلا تهیه گرافیک یک اینفوگرافیک که کار تخصصی یک گرافیست یا تصویرگر است، خود مراحل خاصی را می طلبد. ولی چهار بخش اصلی برای استفاده موثر از اینفو گرافیک برای موفقیت در استراتژی بازاریابی محتوا در ادامه آورده شده است؛

 

  1.  انتخاب موضوع مناسب
  2.  تحقیق و جمع آوری اطلاعات
  3.  تهیه اینفوگرافیک
  4.  توزیع آن در شبکه های اجتماعی

 

مرحله اول: انتخاب موضوع اینفوگرافیک

مهمترین هدف ایجاد و توزیع اینفوگرافیک، ارائه بهتر محتوا و بالابردن ترافیک بازدیدکنندگان است. اما چگونه اینفوگرافیک تولید کنیم؟

برای انتخاب موضوع اینفوگرافیکی که با استقبال روبرو شود و برای شما مخاطب جذب کند، می توانید از یکی از ۳ روش زیر استفاده کنید:

1.موضوعی را انتخاب کنید که مردم (یا مخاطبان هدف شما) به آن علاقه مند هستند

توصیه می کنیم برای این کار جلسه همفکری با همکارانتان برگزار کنید. اینفو گرافیک هایی با موضوعات خیلی تخصصی و جزئی شده در مورد تمام جزییات یک مسئله ی خاص، شانس شما را برای ارتباط با مخاطب کاهش می دهند. مثلا تهیه یک اینفوگرافیک با موضوع میزان استفاده از شیر پر چرب در ساعات اولیه صبح در مدارس ابتدایی، حتی اگر جذاب باشد، مخاطب زیادی نخواهد داشت.

2.یک موضوع پیچیده را با کمک اینفوگرافیک ساده سازی کنید

برای تهیه یک اینفوگرافیک جذاب لازم نیست مطلب خیلی جدیدی را ارائه کنید. از آنجایی که اینفو گرافیک، حجم زیادی از اطلاعات را با تصویر به مخاطب عرضه می کند. می توانید از این خاصیت اینفو گرافیک کمک گرفته و یک مساله پیچیده یا حتی بغرنج را ساده کنید و به گونه ای آن را به مخاطب عرضه کنید که به سادگی قابل درک باشد.

برای مثال می توانید یک فرآیند طولانی، یک مساله و راه حل آن، روش های اجرایی و … را با کمک اینفوگرافی، ساده سازی و عرضه کنید.

3.از روندهای رایج در بازار و جامعه مخاطبتان اینفوگرافیک بسازید

ببینید عموم (یا مخاطبان هدف شما) در مورد چه مطلبی صحبت می کنند. چه پدیده هایی در حال رشد و فراگیر شدن در بازار هدف شماست؟ در مورد آنها تحقیق کنید و اینفو گرافیک بسازید. رسانه های اجتماعی بهترین ابزار برای فهمیدن روندهای بازار هدف شما و استخراج آنهاست. برای مثال، روند ایجاد و افزایش استرس در کسب و کار می تواند موضوع یک اینفوگرافیک جالب باشد. در این حالت، لازم نیست راهکار ارائه کنید، فقط روندها را نمایش دهید.

مرحله دوم: برنامه ریزی و تحقیق

برای تهیه یک اینفوگرافیک با کیفیت، ابتدا باید اطلاعات مرتبط با موضوع را جمع آوری کنید. می توانید از اطلاعات آماری مرتبط، عکس ها و چارت ها و نمودارهای مختلف استفاده کنید. نکته مهم این است که اگر اطلاعات را از جایی به دست می آورید، حتما منبع آن را ذکر کنید. بر خلاف آنچه فکر می کنید، ذکر منبع در اطلاعات و محتوای شرکت شما می تواند نشان دهنده موثق و تحقیقی بودن اطلاعات باشد. ضمن اینکه امانت داری و صداقت خود را نیز نمایان می کنید.

اینفوگرافیک شما باید حاوی یک پیام باشد، پس آن را دقیق و درست ارائه کنید. بهتر است این پیام در عنوان به گونه ای زیرکانه ارائه شود. حتما از کلمات کلیدی در عنوان اینفوگرافی خود استفاده کنید.

مرحله سوم: ایجاد اینفوگرافیک

برای ایجاد اینفوگرافیک می توانید آن را به یک شرکت تخصصی در حوزه طراحی اینفو گرافیک برون سپاری کنید یا خودتان آن را طراحی کنید.

مرحله چهارم: اینفوگرافیک خود را پخش کنید

برای توزیع و رساندن محتوای اینفو گرافیک خود به مخاطب، بهتر است ابتدا آن را روی وبلاگ یا وب سایت خود بگذارید. سپس آن را در رسانه های اجتماعی پست کنید. با این روش ترافیک را به سایت خود می برید. همچنین می توانید از روی آن یک ویدیو تهیه کنید و روی سایت های مختلف به اشتراک بگذارید.

روشی شگفت انگیز برای ساختن اینفوگرافیک

عناصر بصری و گرافیکی مهم در اینفوگرافیک

 

دانستن اطلاعات در مورد انواع اینفوگرافیک به تنهایی کافی نیست. در واقع باید عناصر بصری را به خوبی در آن ها رعایت کنید تا بهترین نتیجه را که انتظار دارید به دست بیاورید.

رنگ

رنگ ها یکی از مهم ترین عناصر اینفوگرافیک هستند. بنابراین زمان بیشتری را صرف انتخاب رنگ کنید. رنگ ها می توانند اطلاعات را برجسته و خوانا یا مبهم و نامفهوم نشان دهند. با استفاده از رنگ ها می توانید مطالب را از یکدیگر جدا کنید تا خوانایی بهتری داشته باشند.

در هنگام مقایسه دو چیز حتما از رنگ هایی که تضاد زیادی با هم دارند استفاده کنید. به عنوان مثال؛ رنگ مشکی و خاکستری اصلا گزینه های مناسبی نخواهند بود. در انتخاب نوع رنگ و پس زمینه آن بسیار دقت کنید.

سعی کنید رنگ متن را بر اساس پس زمینه ای که دارد انتخاب کنید. مثلا متن سفید رنگ در پس زمینه ی زرد به شدت خوانا است. یا اینکه قرار دادن یک اینفوگرافیک با زمینه ی سفید در یک وب سایت با زمینه ی سفید تشخیص محل شروع اینفو گرافیک را با مشکل روبه رو می کند.

رنگ های قرمز و آبی نشان دهنده ی ثبات و اعتماد هستند. به همین دلیل اکثر برندها و خدمات دهنده های مالی در معرفی خود از این نوع رنگ ها استفاده می کنند. یا اینکه مثلا رنگ سبز بیشتر برای سلامت و محیط زیست به کار می رود.

فونت

تعداد فونت ها در چند سال اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. فونت ها را می توان به روش های مختلف طبقه بندی کرد.

همانند رنگ ها باید هنگام استفاده از فونت ها در اینفوگرافیک دقت کنید. فونتی که انتخاب می کنید باید به راحتی با خواننده ارتباط برقرار کند و خوانایی مناسبی داشته باشد تا مخاطب را دچار سردرگمی نکند. البته فقط نوع فونت نیست که باید به آن توجه کنید، شما همچنین باید بدانید چه موقع قسمتی از متن را برجسته و یا کج کنید.

آیکون ها

آیکون ها علاوه بر زیبایی زیادی که به کار شما می دهند. باعث می شوند توجه مخاطب به موضوع هم بیشتر شود.  بیننده را به مطالعه اینفوگرافیک تشویق می کند. یک آیکون به تنهایی می تواند یک پاراگراف را بیان کند.

تصاویر در اینفوگرافیک

بیشتر قوانینی که در مورد آیکون ها گفته شد برای تصاویر نیز صادق هستند. در انتخاب رنگ تصاویر دقت کنید و مطمئن باشید که با رنگ پس زمینه سازگار هستند. سعی کنید از تصاویر جدید استفاده کنید نه تصویر هایی که به صورت گسترده در وب و سایر اینفو گرافیک ها وجود دارند.چون حتی اگر اینفوگرافیک ایده ی جدیدی را در بر داشته باشد اما تصویر آن تکراری و بی کیفیت باشد, باعث خستگی و رنجش کاربر خواهد شد.

 

نتیجه گیری

infographic ابزاری مناسب برای تجزیه و تحلیل داده ها و نمایش اطلاعات است.  قطعا اگر شما کالا یا هر خدمات دیگری که ارائه می دهید را به صورت جذاب به مخاطب معرفی کنید نتیجه ی چند برابر خواهید گرفت. ابزارها و نرم افزارهای زیادی برای خلق اینفوگرافیک وجود دارند که می توان به فتوشاپ، ایلستریتور، پاورپوینت، کورل دراو و … اشاره کرد.

 

امیدواریم این جلسه را دوست داشته باشید و ما توانسته باشیم اطلاعات و مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم. نظرات و پیشنهادهای خود را با ما در بخش کامنت ها در میان بگذارید.

 

4.7/5 - (3 امتیاز)
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.