15 کاری که قبل از تغییر قالب سایت وردپرسی باید انجام دهید – بخش اول

15 کاری که قبل از تغییر قالب سایت وردپرسی باید انجام دهید – بخش اول

آنچه در این مقاله میخوانید

اگر مدت زیادی است که از وردپرس برای مدیریت سایت خودتان استفاده میکنید حتما تا به حال قالب سایت وردپرسی تان را عوض کرده اید, و اگر تا به حالت قالب سایتتان را تغییر نداده اید، خیلی بهتر است که اول این مقاله را کامل مطالعه کنید و گام های ذکر شده را قدم به قدم انجام دهید تا بعد از تغییر قالب سایت وردپرسی خودتان به هیچ مشکلی بر نخورید.

در واقع تغییر دادن قالب وردپرس ممکن است با زدن یک کلیک انجام شود. اما در واقع اینطور نیست و باید مقدمات مختلفی را قبل از تغییر قالب سایت آماده سازی کنید. در ادامه با افق وب همراه باشید.

مراحل تغییر قالب سایت وردپرسی

1. از قالب فعلی وبسایت خودتان یادداشت بردارید کنید

تغییر قالب سایت
تغییر قالب سایت

 

اکثر کاربران وردپرس برای رفع مشکلات مختلف در سایت خودشان در اینترنت جستجو میکنند. بعد از پیدا کردن راه حل ممکن است به صورت دستی اقدام به ویرایش فایل های مختلفی از جمله functions.php و یا فایل های دیگر بکنند. به دلیل اینکه این تغییرات یک بار انجام میشوند اکثر کاربران وردپرس آنها را به خاطر نمی آورند. برای تغییر قالب سایتتان ابتدا باید به فایل های مختلف قالب وردپرس فعلی سایت خودتان بروید و آنها را بررسی کنید. چک کنید که چه فایلهایی را تغییر داده اید و چه مواردی را به آنها اضافه کرده اید.

 

2. حواستان به سایدبار یا نوار های کناری سایت وردپرسی تان باشد

 تغییر قالب سایت

 

 

حتما بررسی کنید که قالب جدید از چه ابزارک و سایدبارهایی پشتیبانی میکند. ابزارک ها روش مناسبی برای درج بخش های مختلف در سایت های وردپرسی هستند, و اکثر کاربران از ابزارک ها برای اضافه کردن امکانات مختلف به سایت خودشان استفاده میکنند. باید بدانید که سایدبارها مکانی هستند که بیشترین شخصی سازی ها در آن انجام میشود. تمامی امکاناتی که به کاربران سایت خودتان میدهید از طریق ابزارک های موجود در سایدبار های وردپرس انجام میشود. پس حتما از دارا بودن این قابلیت در قالب جدید وردپرس خودتان اطمینان حاصل کنید. استفاده از قالب های مطمئن و اصیل وردپرس هم راه حل مناسبی برای حل این مشکل هستند.

همچنین تمامی کدهایی که در فایل sidebar.php وارد کرده اید با تغییر قالب پاک شده و به حالت اول بازگردانی میشود. پس حتما از قبل تغییرات انجام شده را به قالب جدیدتان اضافه کنید.

 

3. بررسی آمار بازدید سایت وردپرسی خودتان را از دست ندهید

تغییر قالب سایت

 

بیشتر کاربران وردپرس از سایت هایی مانند Google Analytics و سایر سایت های آمارگیر مانند HiStats برای به دست آوردن آمار بازدید سایت خودشان استفاده میکنند. بعضی از کاربران شاید تمایلی به استفاده از افزونه و پلاگین برای اینکار نداشته باشند و به همین دلیل به صورت دستی و مستقیم کد آمارگیر این سایت ها را در فایل footer.php قرار دهند. به سادگی قابل حدس زدن است که با تغییر قالب سایت این کدها پاک خواهند شد و شما قادر به بررسی آمار سایتتان نخواهید بود. پس حتما قبل از تغییر قالب سایت این کد ها را به قالب جدید خودتان نیز منتقل کنید.

 

4. خوراک خبر خوان یا RSS را از دست ندهید

شاید شما هم از Feedburner برای RSS سایت وردپرسی خودتان استفاده کنید. یکی از مراحل متصل کردن RSS  وردپرس به فیدبرنر این است که RSS سایت شما نباید تغییر کند و باید به همان مسیر پیشفرض هدایت شده باشد. به این ترتیب شما میتوانید آمار مشترکین فید سایت خودتان را چک کنید. بیشتر قالب های استاندارد وردپرس به شما امکان همگام سازی با فیدبرنر را از طریق پنل تنظیمات قالب سایت میدهند. شما باید مطمئن شوید که RSS فید سایتتان به Feedburner هدایت شود. در غیر اینصورت شما دو آدرس برای RSS خواهید داشت. RSS اصلی وردپرس و RSS متصل شده به Feedburner و شما دیگر قادر به چک کردن آمار مشترکین فید سایتتان نخواهید بود. چون مشترکین از طریق آدرس /feed/ مشترک RSS سایتتان شده اند و شما دیگر از آن آدرس استفاده نمیکنید.

 

5. بک آپ گیری را فراموش نکنید

 

تغییر قالب سایت

 

تهیه بک آپ هیچ ضرری برای شما ندارد. عقل حکم میکند که جایگزین و پشتیبان از هرچیزی داشته باشید تا در زمان بروز مشکل بتوانید فورا به حالت قبلی شرایط را برگردانید. تهیه بک آپ از افزونه ها، فایل های قالب وردپرس و دیتابیس بسیار ضروری و مهم است. ممکن است هیچ اتفاقی برای سایت شما رخ ندهد ولی تهیه فایل پشتیبان خیال شما را از این بابت راحت میکند. برای اینکار میتوانید از افزونه هایی مانند BackupBuddy استفاده کنید تا به راحتی یک بک آپ کامل از سایتتان تهیه کنید.

 

6.  حالت در دست تعمیر را فعال کنید

 تغییر قالب سایت

 

 

حتما شما هم دوست ندارید کاربرانتان در حالیکه سایتتان بهم ریخته است و تغییرات مختلفی را در حال انجام بر روی آن هستید ببینند. زمانیکه در حال تغییر قالب سایت هستید امکان بروز مشکلات فراوان برای سایت وجود دارد. و دیدن این فعالیت ها برای کاربران خوشایند نیست.

شما میتوانید به راحتی و با استفاده از افزونه های مختلف صفحه در دست تعمیر مناسبی برای سایت خودتان طراحی کنید تا از نمایش سایت به کاربران سایتتان در زمان ایجاد تغییرات جلوگیری کنید. بعد از اینکه تغییرات مد نظرتان را بر روی سایت اعمال کردید و سایت کامل شد میتوانید حالت در دست تعمیر را غیرفعال کنید و سایت را برای نمایش همه فعال سازید.

 

15 کاری که قبل از تغییر قالب سایت وردپرسی باید انجام دهید – بخش دوم

4.5/5 - (2 امتیاز)

2 نظر

  • سلام. از سایت خوبتون ممنونم. خیلی مقاله مفیدی بود. فقط یکی اینکه اگه افزونه های کاربردی برای مواردی که مطرح کردین مثل صفحه در دست تعمیر و بک آپ گیری رو هم آموزشش رو قرار بدید خیلی خوب میشه و دوم اینکه قسمت دوم این مقاله رو کی روی سایت قرار میدین؟

    • سلام سمیه عزیز. مرسی از نظرت. قسمت دوم رو فردا روی سایت منتشر میکنیم. در مورد آموزش ها هم چشم حتما تو برنامه قرار میگیره

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.