7 علت اصلی هک شدن سایت وردپرسی + راهکار

7 علت اصلی هک شدن سایت وردپرسی + راهکار

آنچه در این مقاله میخوانید

سیستم مدیریت محتوای وردپرس، یکی از سیستم‌های گسترده‌ای می‌باشد که امروزه میلیون‌ها وب‌سایت در سرتاسر جهان از آن استفاده میکنند. به دلیل همین محبوبیت، بسیاری از هکرها اقدام به هک سایت وردپرسی می‌کنند و سایت وردپرسی یک هدف اصلی برای بسیاری از هکرها می‌باشد.

ما در این مقاله قصد داریم دلیل هک شدن سایت‌های وردپرسی را بررسی کنیم و استراتژی‌هایی را برای افزایش امنیت وردپرس در اختیار شما قرار دهیم. شما می‌توانید با درک این آسیب‌پذیری‌ها و انجام اقدامات موثر و احتیاطی لازم، از وب‌سایت خود در برابر حملات احتمالی محافظت کنید.

ضرورت حفظ امنیت وردپرس

چرا هکرها اقدام به هک سایت وردپرسی می‌کنند؟

هکرها انواع وب‌سایت‌ها را در اینترنت مورد هدف قرار می‌دهند، اما سایت‌های وردپرسی به دلیل استفاده گسترده‌ای که از آن می‌شود برای آنها جذابیت خاصی دارد. cms منتخب وردپرس برای بیش از 40% از تمام وب‌سایت‌ها است که آن را به یک هدف سودآور برای مجرمان سایبری تبدیل می‌کند.

محبوبیت سایت‌های وردپرسی برای هکرها مجموعه‌ای بسیار وسیع از قربانیان احتمالی را فراهم می‌کند که ممکن است اقدامات امنیتی را در اولویت کار خود قرار ندهند. انگیزه و هدف پشت‌پرده هکرها در رابطه با هک سایت‌های متنوع است.

برخی از آنها هکرهای مبتدی هستند که به دنبال سوء استفاده از سایت‌های دارای امنیت پایین‌تر برای کسب تجربه هستند؛ اما برخی دیگر اهداف مخرب‌تری دارند مانند توزیع بدافزار، ارسال هرزنامه‌های مخرب، حمله به سایت‌های دیگر به منظور آسیب رساند و ارسال ویروس می‌باشد.

 

برخی از دلایل هک شدن سایت‌ وردپرس

1. هاست ناایمن

یکی از دلایل اصلی هک شدن سایت‌های وردپرسی، داشتن هاست ناامن برای وب‌سایت است. همه ارائه‌دهندگان میزبانی امنیت را در اولویت کار خود قرار نمی‌دهند و وب‌سایت‌ها را در برابر تلاش هکرها آسیب‌پذیر می‌کنند. هکرها با سوء استفاده کردن از نقاط ضعف پلتفرم میزبانی برای اجازه دسترسی غیرمجاز به وب‌سایت‌های میزبانی شده می‌کنند.

راه حل:

دارندگان سایت‌های وردپرسی برای محافظت از سایت خود، بهتر است دست به انتخاب یک ارائه دهنده میزبانی وب معتبر و ایمن بزنند.

آنها باید به دنبال شرکت‌های میزبانی باشند که امنیت را در اولویت کار خود قرار داده است و از اقداماتی مانند به روز رسانی منظم امنیت، سیستم‌های تشخیص نفوذ و فایروال‌ها استفاده می‌کنند، بهتر است از میزبانی مدیریت شده وردپرسی استفاده کنید که لایه‌های امنیتی و پشتیبانی تخصصی بیشتری را دارا می‌باشند.

جلوگیری از هک سایت وردپرس

2. استفاده از رمز عبور ضعیف

یکی از اشتباهات رایج که باعث می‌شود سایت‌های وردپرسی در برابر هکرها آسیب‌پذیر باشند استفاده از رمزهای عبور ضعیف می‌باشد. بسیاری استفاده کنندگان از رمزهای عبور استفاده می‌کنند که به راحتی قابل حدس است و یا از رمزهایی استفاده می‌کنند که در بخش‌ها یا سایت‌های مختلف استفاده کرده‌اند.

هکرها می‌توانند با استفاده از رمز عبور ضعیف به راحتی به حساب مدیریت وردپرس، کنترل پنل میزبانی وب‌سایت، پایگاه داده و حساب‌های FTP شما سوء استفاده کنند.

راه حل:

شما برای جلوگیری از چنین اتفاقی می‌توانید از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد برای حسابتان استفاده کنید. یک رمز عبور قوی باید ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، کاراکتر و اعداد باشد. استفاده از اطلاعات شخصی و یا رمز عبورهای رایج استفاده نکنید. شما برای راحت‌تر انجام دادن این فرآیند بهتر است از یک نرم افزار مدیریت رمز عبور استفاده کنید.

3. دسترسی محافظت نشده به پیشخوان وردپرس (wp-admin)

پنل وردپرس یک هدف مهم و اصلی برای هکرها می‌باشد؛ زیرا به آنها اجازه می‌دهد تا اقدامات مختلفی را در وب‌سایت شما انجام دهند، بدون محافظت از این قسمت هکرها می‌توانند به راحتی سدهای امنیتی سایت شما را شکست دهند.

راه حل:

برای افزایش سطح امنیت ناحیه پنل مدیریت وردپرس، لایه‌های احراز هویت اضافی را در نظر بگیرید. محافظت از رمز عبور دایرکتوری مدیریت یک لایه امنیتی را به سطح امنیت شما اضافه می‌کند و هر کسی که سعی کند به آن دسترسی داشته باشد باید یک رمز عبور اضافی را نیز ارائه دهد.

اگر سایت وردپرسی چند نویسنده یا چند کاربره دارید، رمز عبور قوی را برای همه کاربران اعمال کنید و برای محافظت بیشتر، احراز هویت دو مرحله‌ای ( 2FA ) را در نظر بگیرید.

4. مجوزهای فایل نادرست

مجوزهای فایل نقش مهمی در کنترل دسترسی به فایل‌های وب‌سایت شما ایفا می‌کنند. مجوزهای فایل نادرست می‌توانند به هکرها این امکان را بدهند که فایل‌های مهم را در سایت وردپرس شما بنویسند و تغییر دهند.

راه حل:

اطمینان حاصل کنید که تمام فایل‌های وردپرس شما دارای مجوزهای فایل مناسب هستند. مجوزهای فایل توصیه شده برای فایل‌ها 644 است، در حالی که پوشه‌ها باید مجوز فایل 755 داشته باشند. رعایت این تنظیمات مجوز فایل به جلوگیری از تغییرات غیرمجاز کمک می‌کند و از وب‌سایت شما در برابر حملات احتمالی محافظت می‌کند.

5. عدم بروز رسانی وردپرس، پلاگین‌ها و تم‌ها

به روز نگه‌نداشتن هسته وردپرس، افزونه‌ها و تم‌ها یک خطر امنیتی قابل توجه است. هر نسخه جدیدی که وردپرس عرضه می‌کند شامل وصله‌های امنیتی و رفع اشکال می‌باشد که آسیب‌پذیری‌های کشف شده در نسخه‌های قبلی را بر طرف می‌کند.

شما با نادیده گرفتن به روز رسانی‌ها، سایت خود را در معرض نقص‌های امنیتی شناخته‌ شده‌ای قرار می‌دهید که هکرها می‌توانند از آنها سوء استفاده کنند.

راه حل:

برای حفظ امنیت سایت وردپرس، به روز رسانی منظم هسته وردپرس، تم‌ها و سایر افزونه‌های خود را در اولویت قرار دهید. قبل از به روز رسانی، مطمئن شوید که یک نسخه پشتیبانی از وب‌سایت خود را در اختیار داریدتا در صورت بروز هرگونه مشکلی به آن بازگردید.

علاوه بر این، فقط پلاگین‌ها و تم‌ها را از منبع قابل اعتماد دانلود کنید و هر گونه افزونه استفاده نشده یا قدیمی را حذف کنید تا آسیب‌پذیری‌های احتمالی به حداقل برسند.

مقابله با هکر سایت وردپرسی

6. حفاظت ناکافی از فایروال

فایروال‌ها به عنوان مانعی بین وب‌سایت شما و تهدیدات احتمالی عمل می‌کنند و ترافیک ورودی و خروجی را تحت نظارت دارند و فیلتر می‌کنند. محافظت ناکافی از فایروال، سایت شما را در برابر حملات مختلف از جمله حملات DDoS، تزریق SQL و حملات BRUTE FORCE آسیب‌پذیر می‌کند.

راه حل:

برای جلوگری از هک سایت وردپرس، باید اقدام به پیاده‌سازی فایروال برنامه (WAF) را در نظر داشته باشید. یک WAF با تجزیه و تحلیل و فیلتر کردن ترافیک ورودی، یک لایه حافظتی اضافی را فراهم می‌کند و تهدیدات بالقوه را قبل از رسیدن به وب‌سایت شما مسدود می‌کند.

راه حل نهایی برای جلوگیری از هک سایت وردپرس انتخاب فایروال معتبر که محافظت جامع در برابر بردارهای حمله رایج را ارائه می‌دهد.

7. اجرای ناکافی گواهی SSL

گواهی SSL برای ایمن‌سازی داده‌های ارسال شده بین وب‌سایت شما و بازدیدکنندگان بسیار موثر است. وب‌سایت‌ها بدون داشتن گواهینامه SSL بیشتر در معرض تلاش هکرها، نقض داده‌ها و حتی جریمه‌های موتورهای جستجو هستند.

پیاده‌سازی رمزگذاری SSL تضمین می‌کند که داده‌های ارسال شده به وب‌سایت شما امن باقی می‌مانند و نمی‌توانند توسط هکرها رهگیری شوند.

راه حل:

برای ایمن‌سازی سایت وردپرسی خود، گواهی SSL را از یک مرجع‌گواهی معتبر دریافت کنید. این گواهی‌نامه انتقال داده‌ها را رمزگذاری می‌کند، پروتکل HTTPS را در نوار آدرس مرورگر نمایش می‌دهند و بازدیدکننده به شما اعتماد بیشتری پیدا می‌کند.

جمع بندی

ایمن سازی و جلوگیری از هک سایت وردپرس شما محافظت از آن در برابر تلاش‌های احتمالی هک از طریق ایجاد سطح امنیتی بالا است.

شما با توجه کردن به آسیب‌پذیری‌های مورد بحث در این مقاله، مانند استفاده از رمزهای عبور ضعیف، بروزنگه داشتن پلاگین‌ها و تم‌ها، استفاده از فایروال و غیره می‌توانید خطر هک سایت وردپرس خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

فقط توجه داشته باشید که به طور منظم باید سایت خود را برای هرگونه فعالیت مشکوک زیر نظر بگیرید و همچنین از بهترین و آخرین شیوه‌های امنیتی مطلع باشید و در صورت نیاز از آنها بهره بگیرید. شما با انجام این اقدامات موثر و پیشگیرانه، می‌توانید از وب‌سایت خود محافظت کنید و حضور امنی در فضای آنلاین داشته باشید.

 

4.7/5 - (3 امتیاز)
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.