با زبان های طراحی سایت بیشتر آشنا شویم؟

با زبان های طراحی سایت بیشتر آشنا شویم؟

آنچه در این مقاله میخوانید

در این مقاله قصد داریم بیشتر راجع به تکنولوژی ها و زبان های طراحی سایت که در این زمینه استفاده می شود اطلاعات کسب کنیم. با تکنولوژی های مثل HTML ، CSS ، JavaScript ، PHP ، LESS ، SASS و jQuery و فریم ورک هایی مثل Zend و … بیشتر آشنا شویم. زبان های طراحی سایت در سال 1989 توسط تیم برنرزلی خالق وب برای انتشار داده‌ها معرفی شد. برای اینکه بتوان یک وب سایت طراحی کرد باید به زبان های طراحی سایت تسلط داشت. هر چقدر در این زمینه ها اطلاعات کسب کنیم باعث می شود بهتر بتوانیم مسیر صحیح را انتخاب کنیم.

 

زبان های طراحی سایت
زبان های طراحی سایت

زبان های طراحی سایت

HTML5

HTML - زبان های طراحی سایت
HTML – زبان های طراحی سایت

همان طور که ممکن است خیلی افراد فلاپی یا برنامه زرد نگار را به یاد نیاورند شاید زمان این هم برسد که html4 و xhtml1 را دیگر کسی بیاد نیاورد. برای استاندارد سازی html یک عده xhtml را طراحی کردن که طراح وب رو مجبور می کردند که قواعد xml که یک زبان قاعده مند هست را رعایت کنند. تفسیر کردن این کدهای html با مشکلات کمتری روبرو بود اما مشکلات جدیدی را به وجود آورد چون خیلی از افراد xhtml را درست استفاده نمی کردند. نهایتا html5 وارد بازار شد و یک استاندارد در دنیای وب را به خود اختصاص داد که راه خود را به دنیای موبایل و دسکتاپ هم باز کرده است.

یکی از مهمترین خصوصیات html5 این است که وظیفه هر کدام از بخش ها به خوبی مشخص کرده است. مثلا وظیفه خود html5 ، معنادار (semantic) کردن محتوا و مشخص کردن ساختار صفحه است. به همین خاطر خیلی از تگ ها و خصوصیت هایی که مربوط به تغییر رنگ و لعاب صفحه بوده است از این نسخه حذف شده است. پس اگر از html5 استفاده می کنید همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که موقع نوشتن کد html باید تمرکزتان روی مشخص کردن ساختار و معنادار کردن محتوا به بهترین و تمیزترین شکل ممکن باشد.

CSS3

CSS -زبان های طراحی سایت
CSS – زبان های طراحی سایت

اگر با css3  کار می کنید توصیه خاصی ندارم فقط این را به یاد داشته باشید که امکانات css3 تنها به شما تعلق ندارد هر کسی می تواند با ذره ای خلاقیت تعداد زیادی انیمیشن و افکت در صفحه اش قرار دهد و حتی می تواند صفحات را رسپانسیو کند. اما این امکانات جای خلاقیت و طراحی حرفه ای را نمی تواند بگیرد. پس توصیه ما به شما این است که یک طراح حرفه ای استخدام کنید و یا یک طراح حرفه ای شوید.

LESS و SASS

SASS-LESS - زبان های طراحی سایت
SASS-LESS – زبان های طراحی سایت

یکی از مشکلات css نویس ها همیشه این بوده است که چیزی به اسم متغیر یا با یک نگاه چیزی به اسم code reusability یا قابلیت استفاده مجدد کد و راهی برای پیروی از اصل dry ندارند. با LESS و SASS می توانید متغیرهایی را تعریف کنید و در تمام سایت فقط به آن متغیر ها اشاره کنید.

اگر در طراحی سایت جدی هستید و تمایل دارید پروژه های بیشتری را در طراحی دریافت کنید توصیه ما این است که حتما با LESS و SASS کار کنید.

JavaScript

JavaScript - زبان های طراحی سایت
JavaScript – زبان های طراحی سایت

در گذشته JavaScript بیشتر در وبلاگ ها کاربرد داشت اما امروزه به خاطر سرعت خوبی که جاوا اسکریپت در مرورگرها دارند در بساری از موارد برای طراحی سایت استفاده می شود.

از جاوا اسکریپت می توانید به جای php و asp و ruby و پایتون برای نوشتن برنامه های سمت سرور استفاده کنید. یا به جای cpp و سی شارپ و جاوا برای نوشتن برنامه های کراس پلت فرم از آن استفاده کنید .

JQuery

JQuery - زبان های طراحی سایت
JQuery – زبان های طراحی سایت

به جز زبان های css و html که از المان های لازم برای طراحی سایت محسوب می شوند برای متحرک سازی صفحه و پویایی سایت احتیاج به زبانی مثل جاوا اسکریپت و کتابخانه هایش دارید جی کوئری یک کتابخانه جاوا اسکریپت می باشد و هدف از استفاده آن این است که بتوانیم از جاوا اسکریپت راحت تر استفاده کنید. هدف کلی این بوده است که از یک کتابخانه ی قوی استفاده کنیم تا کمتر کدنویسی کنیم.

JQuery جدای از جاوا اسکریپت نیست برای استفاده از جی کوئری حتما باید پیش زمینه ای از جاوا اسکریپت داشته باشید و دستورات اصلی آن را بدانید .

کدنویسی با جی کوئری این مزیت را دارد که با نوشتن کمترین دستورات و تعداد خط تغییرات زیادی در صفحه می توانیم به وجود بیاریم و همچنین JQuery این توانایی رو دارد که انیمیشن و سایر کارهای متحرک سازی را پوشش دهد. یکی دیگه از مزایای جی کوئری سازگاری آن با همه ی مرورگرها و قابلیت کدنویسی سریعتر و راحت تر است.

Php

PHP - زبان های طراحی سایت
PHP – زبان های طراحی سایت

در گذشته برنامه نویسی تحت وب مشکلات خاص خود را داشت با به روی کار آمدن php  این مشکلات کمرنگ تر شد. از آنجایی که این زبان برنامه نویسی زبانی ساده و رایگان بود به سرعت مورد توجه افراد قرار گرفت و به مرور بازنویسی شد تا تمام ضعف های این زبان برطرف شود.

PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که در HTML جاسازی شده است. این زبان برای مدیریت محتوای پویا ، پایگاه داده ، ردیابی جلسه ، حتی ساخت کل سایت های تجارت الکترونیکی استفاده می شود. این برنامه با تعدادی از پایگاه های داده معروف از جمله MySQL ، PostgreSQL ، Oracle ، Sybase ، Informix و Microsoft SQL Server ادغام شده است. شما با فراگیری زبان php می توانید تمام کارهای سمت سرور را انجام دهید.

در پایان

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی امکانات بیشتر و جدیدی به زبان های طراحی سایت اضافه شده است این زبان های طراحی سایت در راستای ایجاد رابط کاربری و همچنین بهبود عملکرد وب سایت ها ایجاد شده اند که شما می توانید از این زبان هایی که معرفی شد برای طراحی سایت استفاده کنید و برای اینکه یک طراح سایت حرفه ای شوید باید دانش خود را به روز کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)
  • برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.